Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Γη της Ελιάς: Μανώλης Κλωνάρης - Ο «Ανέστης» αποκαλύπτει και αποκαλύπτεται

Η Γη της Ελιάς: Μανώλης Κλωνάρης – Ο «Ανέστης» αποκαλύπτει και αποκαλύπτεται

Ο Μανώλης Κλωνάρης υποδύεται τον Ανέστη. Άξεστος, βίαιος, αλκοολικός, κακοποιητής και «κόλακας» όταν και όπου πρέπει.

Ένας νέος και φιλόδοξος ηθοποιός, ο Μανώλης Κλωνάρης, μας μιλάει για τον ρόλο του στη επιτυχημένη σειρά του MEGA  «Η Γη της Ελιάς».

Είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Ο Μανώλης Κλωνάρης ανήκει στη νέα γενιά Ελλήνων ηθοποιών. Είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης. Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις όπως, «Η Αρχή του Αρχιμήδη» σε σκηνοθεσία Λ. Ταλιώτη, «Γκάμπυ» σε σκηνοθεσία Κ. Καραλή και «Σαλώμη» σε σκηνοθεσία Ν. Καραθάνου.

Τηλεοπτικά εμφανίστηκε για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία στην σειρά του ΑΝΤ1 «Μπρούσκο», στο ρόλο του Αλκιβιάδη.

Όμως ο τηλεοπτικός φακός συνέχισε να τον ακολουθεί μέχρι σήμερα.

Ποιός είναι όμως ο τηλεοπτικός Ανέστης ;

Συνέντευξη στη Νικολέτα Πετανίδου

-Πως νιώθεις για τη συμμετοχή σου σε αυτή την σειρά;

«Τυχερός. Η make it, ο Αντρέας Γεωργίου και ο Κούλης Νικολάου είναι άνθρωποι που με στηρίζουν από τα πρώτα μου βήματα  μια με το Μπρούσκο και τώρα με τη «Γη της Ελιάς». Ήρθα σ ένα περιβάλλον γνώριμο και αυτό με έκανε να νιώσω ασφαλής από την πρώτη στιγμή. Οι σκηνοθέτες μου ο Κωνσταντίνος Χριστοδουλίδης, ο Βάσος Βάσου και ο Γιώργος Ευαγγέλου μου έδειξαν εμπιστοσύνη στο πως να διαχειριστώ τον ρόλο μου και τους ευχαριστώ γι’ αυτό. Είναι μια σειρά που αγαπήθηκε, ο κόσμος ταυτίστηκε από τα πρώτα επεισόδια με τους χαρακτήρες, μόνο χαρά και καλά συναισθήματα μπορώ να έχω».

-Πώς αντέδρασες όταν σου δόθηκε ο συγκεκριμένος ρόλος; Ποιά ήταν η πρώτη σου αντίδραση ψυχογραφώντας τον Ανέστη;

«Ο Ανέστης για μένα είναι από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες, δεν νομίζω να ήθελα να κάνω κάποιον άλλο ρόλο,  έχει πολλές πτυχές και πολλές εκπλήξεις, ήταν πρόκληση και γούσταρα γιατί ήταν ένας χαρακτήρας που χρειαζόταν υποκριτική δεινότητα για να βγει και χαίρομαι που τον έκανα εγώ».

–  Παρατηρούμε ένα πολύ «δυνατό cast, αλλά και τη συμμετοχή πολλών νέων ηθοποιών. Πώς είναι η συνεργασία σας στα γυρίσματα;

«Από το πρώτο έτος στο θέατρο τέχνης Καρόλου Κουν  όπου αποφοίτησα είχα την τύχη να συνεργαστώ με δυνατούς επαγγελματίες του θεάτρου, Διαγόρα Χρονόπουλο, Νίκο Καραθάνο, δεν είναι η πρώτη μου δουλειά. Για μένα το παν είναι να υπάρχει καλή συνεργασία να παίρνεις και να δίνεις ανεξαρτήτως εμπειρίας και στη «Γη της Ελιάς» όλοι μας θέλουμε να πάμε ένα βήμα παρακάτω έχουμε δεθεί, παλιοί και νέοι, και υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον».

-Έχει επηρεάσει την ψυχολογία σου ο συγκεκριμένος ρόλος; Μιας και μιλάμε για έναν όχι και τόσο καλό ήρωα;

«Για όνομα του θεού τι να μου κάνει δηλαδή; Εγώ χρησιμοποιώ τα εργαλεία μου ,την φωνή μου και το σώμα μου, δεν παθαίνω ταύτιση. Η σύγχρονη υποκριτική δεν θέλει ο ηθοποιός να πασχίζει για να βγάλει έναν ρόλο αλλά να τον αποδώσει. Υπάρχουν τεχνικές μια ολόκληρη διαδικασία δεν προσπαθώ να γίνω ο Ανέστης αλλά να τον ερμηνεύσω με τον δικό μου τρόπο».

– Υπάρχουν καλές πτυχές του Ανέστη που θα δούμε στην εξέλιξη της σειράς;

«Είναι μια ερώτηση που ο κόσμος στον δρόμο μου κάνει συχνά. Δυστυχώς αν και υπάρχουν ψήγματα καλοσύνης στον Ανέστη στα επεισόδια που έχω στα χέρια μου δεν θα δούμε να φωτίζονται».

– Όταν σε συναντούν στον δρόμο, έχει τύχει να αντιδρούν αρνητικά απέναντί σου; Υπάρχει κάποιου είδους επιφύλαξη;

«Καθόλου αντιθέτως έρχονται με αγκαλιάζουν μου πιάνουν το χέρι  μου λένε συγχαρητήρια. Δεν είχα ποτέ κάποια άσχημη αντίδραση. Το αστείο με τους φίλους μου είναι ότι ενώ ο Ανέστης έχει κάνει σχεδόν όλο τον ποινικό κώδικα ο κόσμος το μόνο που μου λέει είναι να μην πίνω ή ποτέ θα γίνω καλός».

–  Παρατηρούμε έναν Ανέστη αλκοολικό, οξύθυμο, με άγριες «διαθέσεις» κυρίως απέναντι στις γυναίκες. Πιστεύεις πως έχει επηρεαστεί η δημιουργία αυτού του ρόλου από τα σημερινά γεγονότα;

«Ναι. Ξεκάθαρα ναι. Δείχνει ένα πρότυπο ενός άντρα που υπάρχει δυστυχώς ακόμα. Η Βάνα Δημητρίου έχει ψάξει πολύ καλά αυτούς τους τύπους αντρών. Ο Ανέστης λέει ατάκες ή έχει συμπεριφορές που έχουν βιώσει πολλές κακοποιημένες γυναίκες είναι το βασικό συστατικό που τον κάνει τόσο αντιπαθή και ταυτόχρονα τόσο οικείο».

-Υπάρχει κάτι που θα μπορούσες να μας αποκαλύψεις ως προς την εξέλιξή σου στη σειρά;

«Είμαστε στα τελευταία επεισόδια κάθε επεισόδιο είναι κρίσιμο δεν θέλω να χαλάσω την αγωνία του τηλεθεατή. Έρχονται επεισόδια γεμάτα εκπλήξεις και μένα δεν μ αρέσει να χαλάω ποτέ εκπλήξεις».

– Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον;

«Θα ανεβάσω από Οκτώβρη στο Αγγέλων Βήμα την παράσταση που σκηνοθέτησα και πέρσι «επικίνδυνη στροφή» του Τ.Πρίσλεϊ, βρίσκομαι σε συζητήσεις,  έχω κλείσει ακροάσεις για διαφορά projects θεατρικά και τηλεοπτικά που ελπίζω να γίνουν».

* Η Νικολέτα Πετανίδου είναι σπουδάστρια στη New Media Studies

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024