Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Μεγάλη ρωσική επίθεση στα νοτιοανατολικά περιμένουν οι Αμερικανοί

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μεγάλη ρωσική επίθεση στα νοτιοανατολικά περιμένουν οι Αμερικανοί

«Η μάχη για το Ντονμπάς θα σας θυμίσει τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, με μεγάλες επιχειρήσεις, ελιγμούς, εμπλοκή χιλιάδων τανκς»

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να απωθήσουν την προσπάθεια των Ρώσων να καταλάβουν το Κίεβο όμως μια σημαντική μάχη τις περιμένει στη νοτιοανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ, ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ.

«Πώς θα τελειώσει όλο αυτό;»

«Υπάρχει μια σημαντική μάχη μπροστά μας, κάτω στα νοτιοανατολικά, γύρω από το Ντονμπάς, στην περιοχή του Ντονέτσκ, όπου οι Ρώσοι σκοπεύουν να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους και να συνεχίσουν την επίθεση», είπε μιλώντας στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας. «Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτό το ερώτημα του πώς θα τελειώσει όλο αυτό», πρόσθεσε.

Οι νάρκες

Ο στρατηγός εξήγησε ότι οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν αποτελεσματικά τις νάρκες, αναγκάζοντας τα ρωσικά τεθωρακισμένα να δίνουν μάχες σε περιοχές όπου είναι ευάλωτες στα αντιαρματικά όπλα με τα οποία εφοδίασαν το Κίεβο οι ΗΠΑ.

«Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους βλέπετε τη μία μετά την άλλη, τις φάλαγγες των ρωσικών οχημάτων, να καταστρέφονται. Επομένως, οι αντιαρματικές και οι νάρκες κατά προσωπικού είναι πολύ αποτελεσματικές», κατέληξε.

«Αργεί η κορύφωση»

«Η μάχη για το Ντονμπάς» βρίσκεται σε εξέλιξη και «δεν έχει φτάσει στο αποκορύφωμα του» δήλωσε νωρίτερα την Πέμπτη, ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, παρουσιάζοντας με ιδιαίτερα μελανά χρώματα την εκτίμησή του για την έκβαση του πολέμου.

«Κάθε μέρα, οι πιο σκληρές μάχες λαμβάνουν χώρα σε αυτό το τμήμα της Ουκρανίας και δυστυχώς θα ακολουθήσουν περισσότερες» είπε σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

«Θα θυμίσει Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο»

«Η μάχη για το Ντονμπάς θα σας θυμίσει τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, με μεγάλες επιχειρήσεις, ελιγμούς, εμπλοκή χιλιάδων τανκς, τεθωρακισμένων οχημάτων, αεροπλάνων, πυροβολικού.

Αυτή δεν θα είναι μια τοπική επιχείρηση με βάση αυτό που βλέπουμε στις προετοιμασίες της Ρωσίας» υποστήριξε και πρόσθεσε: «Η Ρωσία έχει το σχέδιό της, εμείς το δικό μας και το πεδίο της μάχης θα κρίνει το αποτέλεσμα».

Ζήτησε οπλισμό

Ερωτηθείς σχετικά με τον οπλισμό που αποστέλλεται στην Ουκρανία, ο Ντμίτρο Κουλέμπα δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες σχετικά με τα είδη των όπλων αλλά τόνισε ότι αυτή την περίοδο σημασία έχει το χρονοδιάγραμμα της αποστολής τους κι ότι υπάρχει ανάγκη για όπλα «τώρα», αλλιώς θα είναι αργά.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024