Πέμπτη 30 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΕΕ: Η ατζέντα του Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας - Τι θα συζητηθεί

ΕΕ: Η ατζέντα του Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας – Τι θα συζητηθεί

Επισιτιστική ασφάλεια, ΠΓΕ, γρίπη των πτηνών στο επίκεντρο του Συμβουλίου Γεωργίας της ΕΕ

Η διασφάλιση της επισιτιστικής ασφάλειας και η ενίσχυση της ανθεκτικότητας των συστημάτων τροφίμων, καθώς και ο καθορισμός σειρά μέτρων για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις τόσο στην ΕΕ όσο και παγκοσμίως από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων των υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, που πραγματοποιείται σήμερα 7 Απριλίου 2022, στις Βρυξέλλες.

Συγχρόνως, οι υπουργοί της ΕΕ θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την κατάσταση της αγοράς αγροδιατροφικών προϊόντων και την κατάσταση του γεωργικού τομέα της ΕΕ, εστιάζοντας ειδικότερα στις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Παράλληλα, το Συμβούλιο θα συζητήσει την εν εξελίξει αναθεώρηση του κανονισμού για τη χρήση γης και τις δασοκομικές δραστηριότητες, στο πλαίσιο της δέσμης μέτρων προσαρμογής στον στόχο του 55 %.

Σκοπός της πρότασης της Επιτροπής για την αναθεώρηση της ισχύουσας νομοθεσίας είναι να τεθεί ένα νέος στόχος για την απορρόφηση άνθρακα 310 εκατομμυρίων τόνων έως το 2030, ώστε να επιτευχθεί η κλιματική ουδετερότητα σε επίπεδο ΕΕ στον τομέα της χρήσης γης, της δασοκομίας και της γεωργίας έως το 2035.

Οι απορροφήσεις άνθρακα —δηλαδή η αφαίρεση του CO2 από την ατμόσφαιρα και η αποθήκευσή του, για παράδειγμα μέσω των δέντρων ή μέσω της προστασίας πλούσιων σε άνθρακα εδαφών— μπορούν να διαδραματίσουν καίριο ρόλο στην επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας.

Κατά την διάρκεια του Συμβουλίου, η Επιτροπή θα παρουσιάσει επίσης, την πρότασή της για αναθεώρηση του καθεστώτος γεωγραφικών ενδείξεων προελεύσεως για τα γεωργικά προϊόντα και τα τρόφιμα, η οποία αναμένεται να εγκριθεί λίγες ημέρες πριν από τη σύνοδο του Συμβουλίου.

Η γαλλική προεδρία θα ενημερώσει επίσης, τους υπουργούς σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την υψηλή παθογονικότητα της γρίπης των πτηνών – μια εξαιρετικά μεταδοτική ιογενή νόσο που πλήττει κυρίως τα πουλερικά και τα άγρια υδρόβια πτηνά.

Sports in

Οι 313 ομαδικοί τίτλοι του Ολυμπιακού και το μοναδικό ρεκόρ

Ο Ολυμπιακός έφτασε τους 313 ομαδικούς τίτλους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 30 Μαϊου 2024