Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα: Έρχεται νέα σύλληψη για την υπόθεση - Τα τρία στοιχεία που ψάχνει η αστυνομία για τον θάνατο της Ίριδας

Πάτρα: Έρχεται νέα σύλληψη για την υπόθεση – Τα τρία στοιχεία που ψάχνει η αστυνομία για τον θάνατο της Ίριδας

Δεν έχουν τελειώσει οι συλλήψεις σχετικά με την υπόθεση της Πάτρας

Τίποτα δεν έχει τελειώσει σχετικά με την υπόθεση της Πάτρας και τα τρία νεκρά παιδιά. Η προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, μητέρας των παιδιών, είναι μόνο η αρχή, δεδομένου ότι υπάρχουν πληροφορίες και για άλλες συλλήψεις.

Στο επίκεντρο έχει μπει πλέον ο θάνατος της 6 μηνών Ίριδας στις 21 Μαρτίου του 2021, ο οποίος θα αποτελέσει κλειδί στις έρευνες καθώς, σε περίπτωση που αποδοθεί σε εγκληματική ενέργεια θα σημάνει νέες εξελίξεις.

Να σημειωθεί πως το βράδυ που πέθανε η Ίριδα στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα, παρών ήταν τόσο η Ρούλα Πισπιρίγκου όσο και στενή συγγενής της.

Μάλιστα στην περίπτωση που ο θάνατος αποδοθεί σε εγκληματική ενέργεια και η κατηγορούμενη τηρήσει την ίδια αποστασιοποιημένη στάση και την ίδια στάση τηρήσει και το συγγενικό της πρόσωπο, αστυνομικοί σημειώνουν πως θα ασκηθεί δίωξη από κοινού για ανθρωποκτονία.

Κάτι που θα ασκήσει πίεση στη Ρούλα Πισπιρίγκου αφού με την ίδια κατηγορία μπορεί να προφυλακιστεί και το συγγενικό της πρόσωπο.

Τα τρία… περίεργα σημεία της κατάθεσης

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη του «Βήματος» και των «Νέων» Βασίλη Λαμπρόπουλου, υπάρχουν 3 σημεία που, σύμφωνα με πληροφορίες, αναλύονται από τους αστυνομικούς.

Τρία σημεία που η στενή συγγενής της μητέρας «μπέρδεψε» τα γεγονότα και οι εξηγήσεις της, όταν κληθεί θα έχουν ιδιαίτερη σημασία.

  • Το πρώτο έχει να κάνει με τις ώρες του θανάτου της μικρής. Άλλα κατέθεσε στην αστυνομία τότε και άλλα είπε πριν από λίγες μέρες σε τηλεοπτική της συνέντευξη, έστω και αν αργότερα έσπευσε να τα διορθώσει.
  • Το δεύτερο σημείο έχει να κάνει με τη σχέση του ζευγαριού.
  • Το τρίτο σημείο έχει να κάνει με τα προβλήματα υγείας της 33χρονης. Η στενή συγγενής της Ρούλας κατέθεσε πως η Ρούλα ήταν υγιέστατη. Κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αναρτήσεις της μητέρας.

Οι αστυνομικοί θέλουν να διαπιστώσουν τι πραγματικά συνέβαινε με την κατάσταση της υγείας της 33χρονης αλλά και με τα προβλήματα στη σχέση του ζευγαριού. Καθώς οι ημερομηνίες δείχνουν πως τα δραματικά γεγονότα συνέπιπταν με σοβαρές κρίσεις στο γάμο τους.

Επιπλέον θέλουν να διαπιστώσουν αν η μητέρα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας που πάντως δεν είχε αναφέρει στους γιατρούς ή αν έκανε αυτές τις αναρτήσεις για να κερδίσει τη συμπόνια. Η στενή της συγγενής στην οποία αναφερόμαστε, θεωρείται δεδομένο ότι γνωρίζει πολλά και θα δώσει απαντήσεις.

Η ημέρα που πέθανε η Ίριδα

Στοιχεία που αφορούν στις ενέργειες της τοπικής ΕΛΑΣ, την ημέρα του θανάτου της 6 μηνών Ιριδας που βρέθηκε νεκρή στην κούνια της το πρωί της 21ης Μαρτίου του 2021, φέρνει στο φως της δημοσιότητας σήμερα η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Το μοιραίο πρωινό της Κυριακής, το Α’ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών ενημερώθηκε από το «100» το τηλεφωνικό κέντρο της Αμεσης Δράσης για ενδεχόμενο αιφνίδιου θανάτου βρέφους εντός οικίας. Στο σημείο σπεύδουν αστυνομικοί, ωστόσο το σπίτι είναι κλειστό. Το μωρό έχει παραληφθεί από το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και συνοδεία των γονέων Ρούλας Πισπιρίγκου και Μάνου Δασκαλάκη μεταφέρεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων.

Δεν εντοπίζουν ύποπτα στοιχεία οι γιατροί

Οι αστυνομικοί μεταβαίνουν στο νοσηλευτικό ίδρυμα, όπου και βρίσκουν το ζεύγος Πισπιρίγκου-Δασκαλάκη και συγγενικά πρόσωπα. Κατόπιν επικοινωνίας με την γιατρό-επιμελητή- που εφημέρευε και επιλήφθηκε του περιστατικού, ενημερώνονται για τον θάνατο της Ιριδας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, κρίθηκε προφυλακιστέα μετά από την απολογία της στην 18η ανακρίτρια η οποία έκρινε ότι η κατηγορούμενη είναι ύποπτη τέλεσης νέων αδικημάτων.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, η ιατρός κατά την μακροσκοπική εξέταση στο μωρό δεν εντόπισε κάτι «ύποπτο» που να παραπέμπει σε εγκληματική ενέργεια. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, διαβιβάζεται έγγραφως η αστυνομική παραγγελία για τη διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης, ενώ έχει προηγηθεί και τηλεφωνική επικοινωνία με την προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα.

Σειρά έχει η ιατροδικαστική εξέταση που διενεργείται από την κ. Τσιόλα, η έκθεση της οποίας ολοκληρώνεται και αποστέλλεται στο Αστυνομικό Τμήμα, τον Ιούλιο του 2021 και αυτό γιατί αναμένει τα ευρήματα της παθολογοανατομικής έκθεσης προκειμένου να προχωρήσει στη σύνταξη της δική της έκθεσης για τα αίτια θανάτου της Ιριδας.

Δεδομένου πως το μωρό είναι το δεύτερο παιδί μετά τη Μαλένα που φεύγει από τη ζωή, συστήνεται απαραίτητο να γίνει πλήρης γονιδιακός έλεγχος. Μια διαδικασία που αποδεικνύεται επίσης πολύμηνη, καθώς ολοκληρώθηκε μόλις στις 30/3/2022 με το αποτέλεσμα, τελικά, να είναι αρνητικό ως προς την ύπαρξη γονιδιακού προβλήματος. Ελέγχθηκαν το αίμα της νεκρής Ιριδας, της Τζωρτζίνας ενώ βρισκόταν εν ζωή, και των γονέων τους.

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024