Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα: Μετά από μια ημέρα στον Κορυδαλλό, η Πισπιρίγκου σκέφτεται την αποφυλάκισή της - Το αίτημα των δικηγόρων

Πάτρα: Μετά από μια ημέρα στον Κορυδαλλό, η Πισπιρίγκου σκέφτεται την αποφυλάκισή της – Το αίτημα των δικηγόρων

Η 33χρονη υποστήριξε σε δηλώσεις την Τρίτη ότι δεν περίμενε να βρεθεί στη φυλακή

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη υπόθεση της μητέρας των τριών νεκρών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, Ρούλας Πισπιρίγκου, λίγες ώρες μετά την προσωρινή φυλάκισή της σε ειδικό χώρο στον Κορυδαλλό.

Το παρασκήνιο, κατά την 9ωρη απολογία της στην ανακρίτρια Αθηνών, είναι μεγάλο και με στιγμές «ανατροπής» στην εξέλιξη των πραγμάτων, σε σχέση με το δεδομένο που άπαντες είχαν, ότι δηλαδή η άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην περίπτωση της 9χρονης Τζωρτζίνας θα την οδηγούσε στο κελί.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», οι δικηγόροι της, γνωρίζοντας το τι ακριβώς ελέχθη στην ανακρίτρια, αναμένεται να καταθέσουν αίτημα αποφυλάκισης της πελάτισσάς τους κατηγορούμενης, ευελπιστώντας πως αυτό θα γίνει δεκτό.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, μετά τα στοιχεία του υπομνήματος ότι την ώρα που επήλθε ο θάνατος του παιδιού στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» δεν ήταν στον θάλαμο η Ρούλα Πισπιρίγκου, αλλά μόνο γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, οι συνήγοροι υπεράσπισης διαπίστωσαν πως άρχισε να κάμπτεται η ανακρίτρια, σε σημείο τέτοιο που -όπως περιγράφεται στην «Π»- στο τέλος ήσαν σχεδόν βέβαιοι ότι δεν θα προφυλακιστεί αλλά θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Περίμενε να πάει… σπίτι της

Άλλωστε, και η Ρούλα Πισπιρίγκου υποστήριξε σε δηλώσεις την Τρίτη ότι δεν περίμενε να βρεθεί στη φυλακή.

«Ήμουν σχεδόν βέβαιη ότι θα πήγαινα σπίτι μου. Θέλω να πιστεύω πως σύντομα θα αφεθώ ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Θα αποδειχθεί η αλήθεια. Δεν υπάρχουν στοιχεία. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξω στη φυλακή» είπε η 33χρονη κατηγορούμενη, μιλώντας στο Star.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη, λέγοντας: «Μίλησα με τα καλύτερα λόγια για τον Μάνο στην κατάθεσή μου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν με πιστεύει ο Μάνος και μίλησε εναντίον μου».

Νωρίτερα, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου είπε ότι όντως η φυλακή την φοβίζει, ενώ η 33χρονη εξέφρασε και σε εκείνον τους προβληματισμούς της, όταν έμαθε ότι θα προφυλακιστεί.

«Σε εμένα είπε ότι τη φοβίζει (η φυλακή), δεν είναι το πιο ασφαλές σημείο να βρίσκεται ο καθένας πόσο μάλλον η Ρούλα με την αρνητική δημοσιότητα. Έχουμε υποβάλλει αίτημα να προαυλίζεται μόνη της».

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου αποκάλυψε ότι στο άκουσμα της προφυλάκισης, «λύγισε, ξέσπασε σε κλάματα και λυγμούς».

Πέρασε κρίση στο κελί του Κορυδαλλού – Σε πλήρη απομόνωση από τους υπόλοιπους κρατούμενους

«Είμαι αθώα, ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω ότι είμαι στη φυλακή» φώναζε η Ρούλα Πισπιρίγκου στις φυλακές Κορυδαλλού, αρνούμενη ακόμη και τώρα να δεχτεί την προφυλάκισή της, ενώ πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης διέψευσαν ότι χτυπούσε το κεφάλι της στον τοίχο, παραδεχόμενες ωστόσο πως «η Πισπιρίγκου πέρασε απλά μια κρίση».

Η κατηγορούμενη συνεργάζεται πλέον με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και παραμένει σε επιτήρηση. Κατά τη μεταφορά της, μάλιστα, στις φυλακές Κορυδαλλού δέχθηκε ακόμη μία φραστική επίθεση, ακούγοντας: «ψόφα, φόνισσα».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, άρχισε να ουρλιάζει τις πρώτες ώρες στο σωφρονιστικό ίδρυμα του Κορυδαλλού, θεωρώντας πως άδικα βρίσκεται υπό κράτηση.

Η 33χρονη έχει ζητήσει μόνο να της δοθεί μία τηλεκάρτα για να μπορεί να τηλεφωνεί στην οικογένειά της και μια τηλεόραση για να βλέπει. Τις πρώτες δύο ημέρες της παραμονής της στις φυλακές Κορυδαλλού, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα μείνει στην απομόνωση στο πλαίσιο των μέτρων για τον κοροναϊό.

Μετά τις 48 ώρες, θα μεταφερθεί στο ειδικά διαμορφωμένο κελί στον Κορυδαλλό, όπου θα κρατείται μόνη της. Θα είναι σε ειδικό κελί στην ειδική πτέρυγα των γυναικείων φυλακών, όπου κρατούνται και οι έγκλειστοι για εγκλήματα τρομοκρατίας. Το κελί της θα είναι ατομικό και σε πλήρη απομόνωση.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα προαυλίζεται μόνη της, προκειμένου να βρίσκεται σε απόλυτα ασφαλές περιβάλλον και θα μπορεί να βλέπει μόνο τον δικηγόρο της και όταν χρειαστεί να τηλεφωνήσει, να είναι ξανά μόνη της.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024