Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ντράγκι: Το εμπάργκο στο ρωσικό αέριο «δεν είναι στο τραπέζι»

Ντράγκι: Το εμπάργκο στο ρωσικό αέριο «δεν είναι στο τραπέζι»

Ως το τέλος Οκτωβρίου επαρκούν τα αποθέματα της Ιταλίας, σε περίπτωση διακοπής των ροών

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι δήλωσε την Τετάρτη ότι η διακοπή των εισαγωγών φυσικού αερίου από τη Ρωσία δεν εξετάζεται σε επίπεδο ΕΕ, αλλά εάν επιτευχθεί συναίνεση για το θέμα, η Ιταλία θα συνταχθεί με την κοινή απόφαση.

«Ένα εμπάργκο φυσικού αερίου δεν είναι ακόμη στο τραπέζι και δεν ξέρω αν θα υπάρξει ποτέ», είπε ο Ντράγκι στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου.

Αποθέματα ως τα τέλη Οκτωβρίου

Είπε ότι αν ανασταλεί η ροή φυσικού αερίου από τη Μόσχα, η Ιταλία θα έχει αποθέματα για να καλύψει τις ανάγκες της μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Η Ιταλία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη Ρωσία για τις προμήθειες φυσικού αερίου της, αλλά ο Ντράγκι είπε ότι εάν προκύψει συναίνεση σε επίπεδο ΕΕ για τον αποκλεισμό των εισαγωγών φυσικού αερίου, «θα χαρούμε πολύ να συμμορφωθούμε».

Ουγγαρία: Έτοιμη να πληρώσει σε ρούβλια για το ρωσικό αέριο

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, δήλωσε ότι η Ουγγαρία δεν θα είχε καμία δυσκολία να πληρώσει σε ρούβλια για τις ποσότητες φυσικού αερίου που λαμβάνει από τη Ρωσία – και αν η Μόσχα ζητήσει από τη Βουδαπέστη κάτι τέτοιο, θα το κάνει.

Πρόσθεσε δε ότι η χώρα του «δεν θα υποχωρήσει» στην πίεση για να υποστηρίξει την επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας σε αποστολές πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς αυτό αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για την Ουγγαρία.

Σημειώνεται ότι η Σλοβακία έχει δηλώσει ήδη έτοιμη να πληρώσει σε ρούβλια για το φυσικό αέριο, αν χρειαστεί, ενώ η Γερμανία αντιτάσσεται σε οποιαδήποτε συζήτηση για εμπάργκο στο ρωσικό αέριο.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024