Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΑ: Τα χρηματοδοτικά εργαλεία που ενεργοποιούνται για τους αγρότες

ΠΑΑ: Τα χρηματοδοτικά εργαλεία που ενεργοποιούνται για τους αγρότες

Στα 26 εκατ. ευρώ ανέρχεται η χρηματοδότηση από το αποθεματικό κρίσης που ενεργοποίησε η ΕΕ

Εντός Απριλίου θα προχωρήσει η ενεργοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων των αγροτών μέσω δράσεων του ΠΑΑ.  Τα δύο αυτά εργαλεία που θα δώσουν ρευστότητα στους παραγωγούς, δηλαδή το Ταμείο Εγγυοδοσίας και το Ταμείο Μικρών Δανείων. Οι αγρότες με το Ταμείο Μικροπιστώσεων θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια σειρά χρηματοδοτικά εργαλεία του ΠΑΑ καθώς και τις δυνατότητες που δίνει το Ταμείο Εγγυοδοσίας,

Αυτό επισήμανε από την Βουλή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κ. Γιώργος Στύλιος, απαντώντας σε Επικαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, αναφορικά με τα επιπλέον μέτρα στήριξης για την οικονομική ενίσχυση αγροτών και κτηνοτρόφων.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι «έχουμε δύο εργαλεία που βοηθούν και δίνουν ρευστότητα στους παραγωγούς μας και στους κτηνοτρόφους μας. Το Ταμείο Εγγυοδοσίας και το Ταμείο Μικρών Δανείων. Στο Ταμείο Εγγυοδοσίας έχουμε 480 εκατομμύρια που μπορούν να απευθυνθούν στις τράπεζες και να πάρουν χρήματα οι παραγωγοί μας. Το Ταμείο Μικρών Δανείων αφορά δάνεια από 3.000 ευρώ έως 25.000 ευρώ.» Ξεκαθάρισε, ακόμα, πως δεν απαιτούνται εγγυήσεις από τους παραγωγούς και πως μέσα στον Απρίλιο θα προχωρήσει η υλοποίηση του μέτρου.

Παράλληλα, όπως επεσήμανε ο κ. Στύλιος η κυβέρνηση εξασφάλισε από το αποθεματικό κρίσης που ενεργοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή 26 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που μπορεί να συμπληρωθεί από εθνικούς πόρους και να κατευθυνθεί στην ενίσχυση διαφόρων κατηγοριών, όπως είναι οι ζωοτροφές και τα λιπάσματα.

Πρόσθεσε ακόμη πως «η Ελλάδα, είναι η πρώτη χώρα που θεσμοθέτησε την ίδρυση Ειδικού Ταμείου Στήριξης για την Ενεργειακή Μετάβαση». Επιπρόσθετα υπενθύμισε πως στο σχέδιο που κατάθεσε το ΥΠΑΑΤ τον Δεκέμβριο στις συνδεδεμένες ενισχύσεις εντάχθηκαν για πρώτη φορά το κριθάρι και το μαλακό σιτάρι, χωρίς να ξέρει η κυβέρνηση ότι θα ερχόταν πόλεμος.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024