Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Κορέα: Θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα εάν δεχθούμε επίθεση από τη Νότια Κορέα

Βόρεια Κορέα: Θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα εάν δεχθούμε επίθεση από τη Νότια Κορέα

Με πυρηνικά... όπλα απάντησε η Βόρεια Κορέα στις δηλώσεις του υπουργού Αμυνας της Νότιας Κορέας πως η Σεούλ έχει διάφορους πυραύλους με βεληνεκές, ακρίβεια και ισχύ που της δίνουν τη δυνατότητα «να πλήξει οποιονδήποτε στόχο στη Βόρεια Κορέα».

Η Βόρεια Κορέα δεν θέλει πόλεμο, αλλά εάν η Νότια Κορέα επιλέξει την ένοπλη σύρραξη ή εάν εξαπολύσει προληπτικό πλήγμα τότε οι πυρηνικές δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας θα ενεργοποιηθούν και θα την πλήξουν, διεμήνυσε χθες Τρίτη η ισχυρή αδελφή του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν, η Κιμ Γιο Γιονγκ (φωτογραφία αρχείου από πυραυλική δομική της Βόρειας Κορέας, επάνω, KCNA/via Reuters).

«Πολύ μεγάλο λάθος»

Η κυρία Κιμ, ανώτερο στέλεχος της κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος, έκρινε πως ήταν «πολύ μεγάλο λάθος» οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Αμυνας της Νότιας Κορέας περί πιθανής επίθεσης στη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ο νοτιοκορεάτης υπουργός Αμυνας, στρατηγός ε.α. Σα Γουκ, δήλωσε την Παρασκευή ότι η Σεούλ έχει διάφορους πυραύλους με βεληνεκές, ακρίβεια και ισχύ που της δίνουν τη δυνατότητα «να πλήξει οποιονδήποτε στόχο στη Βόρεια Κορέα».

Η Πιονγιάνγκ έχει πολλαπλασιάσει τις δοκιμές πυραύλων από την αρχή της χρονιάς. Αξιωματούχοι στη Σεούλ και την Ουάσιγκτον φοβούνται ότι ετοιμάζεται να ξαναρχίσει τις δοκιμές πυρηνικών όπλων, τις οποίες είχε αναστείλει το 2017, καθώς παραμένει το απόλυτο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Προχθές Κυριακή, η κυρία Κιμ και άλλοι βορειοκορεάτες αξιωματούχοι έκαναν δηλώσεις καταδίκης του νοτιοκορεάτη υπουργού Αμυνας και απείλησαν πως η Πιονγιάνγκ θα καταστρέψει σημαντικούς στόχους στη Νότια Κορέα εάν η Σεούλ προχωρήσει σε «επικίνδυνες στρατιωτικές ενέργειες» όπως προληπτικά πλήγματα.

Θα καταστρεφόταν η χερσόνησος

Στη δεύτερη δήλωσή της χθες η κυρία Κιμ τόνισε ότι η Πιονγιάνγκ δεν θέλει πόλεμο, διότι αυτός θα σήμαινε πως η χερσόνησος θα καταστρεφόταν κατά μεγάλο μέρος της, και δεν θεωρεί τη Σεούλ τον βασικό της εχθρό.

«Με άλλα λόγια, αυτό σημαίνει ότι εκτός εάν ο νοτιοκορεατικός στρατός προχωρήσει σε επίθεση εναντίον του κράτους μας, δεν θα θεωρηθεί στόχος οποιασδήποτε επίθεσής μας», επέμεινε.

«Ομως αν η Νότια Κορέα, για οποιονδήποτε λόγο – είτε τυφλώνεται από λάθος κρίση είτε όχι – επιλέξει στρατιωτικές ενέργειες όπως τα ‘προληπτικά πλήγματα’ που διαλάλησε (ο υπουργός Αμυνας Σα Γουκ), η κατάσταση θα αλλάξει», πρόσθεσε η κυρία Κιμ. «Σε αυτή την περίπτωση, η Νότια Κορέα θα μετατραπεί σε στόχο».

Αν η Νότια Κορέα εισβάλει ακόμη κι ένα εκατοστό στη Βόρεια Κορέα, πρόσθεσε, θα βρεθεί αντιμέτωπη με «αδιανόητα φρικτή καταστροφή» καθώς οι πυρηνικές δυνάμεις της Πιονγιάνγκ θα κάνουν το καθήκον τους, πρόσθεσε.

«Δεν πρόκειται απλώς για μια απειλή. Αυτή είναι μια λεπτομερειακή εξήγηση της αντίδρασής μας σε περίπτωση οποιασδήποτε αψήφιστης στρατιωτικής ενέργειας από τη Νότια Κορέα», συνέχισε η κυρία Κιμ.

Και τόνισε πως η Σεούλ μπορεί να αποφύγει αυτή τη μοίρα εγκαταλείποντας τις «ονειροφαντασίες» πως θα εξαπολύσει προληπτική επίθεση εναντίον του κράτους της Βόρειας Κορέας, που διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024