Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κιμ Γιονγκ Ουν: Με δερμάτινο μπουφάν και γυαλιά ηλίου - Viral το βίντεο εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου

Κιμ Γιονγκ Ουν: Με δερμάτινο μπουφάν και γυαλιά ηλίου – Viral το βίντεο εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου

Στο βίντεο της κρατικής τηλεόρασης ο Κιμ Γιονγκ Ουν περπατά σε slow motion, μπροστά από τον τεράστιο πύραυλο, έχοντας στο πλευρό του δύο αξιωματούχους της Βόρειας Κορέας.

Φορώντας ένα δερμάτινο μπουφάν και γυαλιά ηλίου ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν πρωταγωνίστησε σε ένα… χολιγουντιανών διαστάσεων βίντεο για τις ανάγκες της πρόσφατης εκτόξευσης πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ.

Στο βίντεο της κρατικής τηλεόρασης ο Κιμ Γιονγκ Ουν περπατά σε slow motion, μπροστά από τον τεράστιο πύραυλο, έχοντας στο πλευρό του δύο αξιωματούχους της Βόρειας Κορέας. Φορά γυαλιά ηλίου και δερμάτινο μπουφάν, ενώ στα επόμενα πλάνα εμφανίζεται να κοιτά το ρολόι του, προτού βγάλει τα γυαλιά και κάνει νεύμα. Στο επόμενο πλάνο, ο πύραυλος βγαίνει από το υπόστεγο.

Το βίντεο έγινε viral, καθώς πολλά ξένα ΜΜΕ το συνέκριναν με την ταινία «Top Gun».

Σε φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας εμφανίζεται μεταξύ άλλων να πανηγυρίζει για την εκτόξευση.

Η Πιονγκγιάνγκ πραγματοποίησε χθες ίσως τη μεγαλύτερη διηπειρωτική δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου, σύμφωνα με τον στρατό της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, σηματοδοτώντας ένα δραματικό τέλος σε ένα μορατόριουμ που επέβαλε μόνη της σε ό,τι αφορά τις δοκιμές μεγάλου βεληνεκούς.

Ο Hwasong-17, που εκτοξεύθηκε σε μεγάλη γωνία ώστε να αποφευχθούν τα χωρικά ύδατα γειτονικών χωρών, έφτασε σε υψόμετρο 6.248 χιλιομέτρων και κάλυψε 1.090 χιλιόμετρα, κατά την πτήση διάρκειας 67 λεπτών, προτού πέσει στη θάλασσα, ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και την Ιαπωνία, σύμφωνα με το KCNA.

Η εκτόξευση, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, πέτυχε τους στόχους της και απέδειξε ότι μπορεί να γίνει γρήγορος χειρισμός του πυραύλου, σε συνθήκες πολέμου.

Η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία ανακοίνωσαν παρόμοια στοιχεία για τη δοκιμή, που σύμφωνα με αναλυτές δείχνουν ότι ο πύραυλος μπορεί να πετύχει στόχους σε απόσταση 15.000 χιλιομέτρων, αν εκτοξευθεί σε κανονική τροχιά, με κεφαλή που ζυγίζει λιγότερο από έναν τόνο. Αυτό σημαίνει ότι η ενδοχώρα των ΗΠΑ είναι εντός της εμβέλειάς τους.

Με εκτιμώμενο μήκος περίπου 25 μέτρα, ο Hwasong-17 είναι το μεγαλύτερης εμβέλειας όπλο της Βόρειας Κορέας. Τον αποκάλυψε σε στρατιωτική παρέλαση τον Οκτώβριο του 2020 και η εκτόξευση της Πέμπτης ήταν η πρώτη πλήρης δοκιμή του.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με το KCNA, ανέφερε ότι με το νέο όπλο όλος ο κόσμος θα αντιληφθεί τις ενισχυμένες πυρηνικές δυνάμεις της Βόρειας Κορέας. Δεσμεύθηκε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του θα αποκτήσουν «αξεπέραστο στρατό και τεχνικές ικανότητες που δεν ενοχλούνται από την όποια στρατιωτική απειλή και εκβιασμό και θα είναι πλήρως έτοιμες για μακροχρόνια σύγκρουση με τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές».

Με την εκτόξευση αυτή συνεχίστηκε το μπαράζ δοκιμών φέτος, που σύμφωνα με αναλυτές έχει ως στόχο να αναγκάσει τις ΗΠΑ να αποδεχθεί την ιδέα της Βόρειας Κορέας ως πυρηνικής δύναμης και να άρει τις σε βάρος της κυρώσεις.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024