Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes EQS SUV: Στην τελική ευθεία

Mercedes EQS SUV: Στην τελική ευθεία

Η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε την επόμενη ηλεκτρική πρεμιέρα της η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 19 Απριλίου με την μορφή του EQS SUV

Από την τρίτη εβδομάδα του Απριλίου, η ηλεκτρική σειρά των EQ θα αποκτήσει ένα ακόμα επιφανές μέλος καθώς η Μercedes-Benz ανακοίνωσε την επίσημη πρώτη του EQS SUV που, όπως υποδηλώνει και η ονομασία του, θα πάρει θέση στην κεφαλή της γκάμας των ηλεκτρικών SUV της γερμανικής φίρμας.

Το EQS SUV θα είναι το τρίτο μοντέλο της γερμανικής φίρμας που θα έχει ως αφετηρία την ευέλικτη ηλεκτρική αρχιτεκτονική EVA2 την οποία ήδη αξιοποιούν οι EQS και EQE. Παράλληλα η ονοματολογική όσο και τεχνολογική συνάφεια με την ήδη γνωστή τετράθυρη EQS θα μεταφραστεί, αναμενόμενα, σε ανάλογα χαρακτηριστικά για το κορυφαίο SUV που θα μιμηθεί σε επίπεδο τεχνολογίας, σχεδίασης και πολυτέλειας την κορυφαία πρόταση της Mercedes-Benz.

Φυσικά, η τετραγωνισμένη σχεδίαση ενός SUV θα υπόσχεται ακόμα περισσότερη ευρυχωρία σε σχέση με την τετράθυρη EQS αλλά και μια πιο περιπετετειώδη χροιά η οποία θα στοιχειοθετείται από αυξημένη απόσταση από το έδαφος αλλά και ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα οδήγησης για εξορμήσεις εκτός ασφάλτου. Επίσης, το επιβλητικό ηλεκτρικό SUV αναμένεται να είναι διαθέσιμο προαιρετικά και με επταθέσια διάταξη.

Το νέο teaser που συνοδεύει την ανακοίνωση της πρεμιέρας του δεν αποκαλύπτει πολλά περισσότερα για την εμφάνισή του από όσα είναι ήδη γνωστά μέχρι σήμερα από «διαρροές» και επίσημες εμφανίσεις του SUV ως δοκιμαστικού πρωτοτύπου.

 Βάσει αυτών το EQS SUV θα ακολουθήσει τα ίδια σχεδιαστικά πρότυπα με τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας των EQ, ελαχιστοποιώντας τις πτυχώσεις και επενδύοντας σε λείες επιφάνειες προς όφελος ενός καλύτερου αεροδυναμικού συντελεστή και κατ΄επέκταση μεγαλύτερης ηλεκτρικής αυτονομίας.

Αυτό που οφείλει να παρατηρήσει κανείς είναι ότι όπως και στην τετράθυρη EQS, οι σχεδιαστές της γερμανικής φίρμας έχουν επιλέξει να «σπρώξουν» τον θάλαμο επιβατών προς τα εμπρός, εκμεταλλευόμενοι την απουσία συμβατικού κινητήρα, προς όφελος της ευρυχωρίας και της προσφερόμενης άνεσης.

Η ψηφιακή εικόνα του εσωτερικού θα ακολουθήσει τα πρότυπα της τετράθυρης EQS, επωφελούμενη από την επιβλητική Hyperscreen των 55,5 ιντσών η οποία αποτελείται από ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, infotainment 17,7 ιντσών και μια ακόμα οθόνη 12,3 ιντσών  για την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του συνοδηγού.

Η Hyperscreen δεν είναι το μοναδικό στοιχείο που το EQS SUV θα μοιραστεί με το τετράθυρο alter ego του καθώς την ίδια προέλευση έχει επίσης το τιμόνι, το διαιρούμενου ανοίγματος υποβραχιόνιο καθώς και το σύστημα ψυχαγωγίας για τους επιβάτες της δεύτερης σειράς καθισμάτων το οποίο τοποθετεί δύο οθόνες 11,6 ιντσών στα προσκέφαλα των μπροστινών καθισμάτων.

Επίσης, παρά το γεγονός ότι το EQS SUV θα διατεθεί ως επταθέσιο, η Mercedes-Benz αναμένεται να προσφέρει έναν ευφυές σύστημα αναδίπλωσης της τρίτης σειράς καθισμάτων που, εφόσον δεν καταλαμβάνονται, θα συντείνει στην πρακτικότητα, αυξάνοντας την χωρητικότητα του χώρου αποσκευών.

Σε ό,τι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, παρόλο που η Mercedes-Benz δεν έχει κάνει ακόμα επίσημες ανακοινώσεις, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι θα αξιοποιηθούν μπαταρίες 90 και 107,8 kWh, στα πρότυπα της τετράθυρης EQS, οι οποίες όμως λόγω της διαφορετικής σχεδίασης θα προσφέρουν αυτονομία έως και 650 χλμ.

Eπίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση της γερμανικής ηλεκτρικής μπερλίνας ο χρόνος φόρτισης σε ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος διαμορφώνεται σε 31 λεπτά κάτι που αναμένεται να ισχύσει και για την EQS SUV.

Eπίσης, η EQS προσφέρεται ήδη σε δύο εκδόσεις, την πισωκίνητη 450+ και την τετρακίνητη 580 4MΑΤΙC που εφοδιάζονται με ένα και δύο ηλεκτρικά μοτέρ αντίστοιχα, αποδίδοντας 328 και 516 ίππους. H δεύτερη έκδοση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και για την EQS SUV και μένει να αποδειχτεί κατά πόσο θα ισχύσει το ίδιο και για την πρώτη με δεδομένο ότι απουσιάζει η τετρακίνηση.

Σε κάθε περίπτωση, στο μέλλον αναμένονται περισσότερες εκδόσεις τόσο για την ήδη γνωστή τετράθυρη EQS  όσο και για το ομώνυμο SUV που δεδομένα θα επωφεληθεί τόσο από έκδοση AMG όσο και από υπερπολυτελή Maybach.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024