Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπαρτσελόνα: Το πέρασμα από την εποχή Μέσι στην εποχή Πέδρι

Μπαρτσελόνα: Το πέρασμα από την εποχή Μέσι στην εποχή Πέδρι

Ο Πέδρι ήταν ακόμη μια φορά απολαυστικός, σκόραρε ένα «μαγικό» γκολ, θύμισε… Μέσι και υποχρέωσε το «Καμπ Νόου» να του υποκλιθεί σαν να ήταν ο Αργεντινός

Πολλές φορές χρειάζεται μια στιγμή μαγείας για να μπορέσει μια ομάδα να «ξεκλειδώσει» το δρόμο προς τη νίκη. Συνήθως μια προσωπική ενέργεια είναι ένας τρόπος για να καταφέρει μια ομάδα να καταφέρει να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, όταν η αντίπαλη άμυνα δεν αφήνει ούτε… μύγα να περάσει.

Στην Μπαρτσελόνα είχαν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να αναλαμβάνει ο Λιονέλ Μέσι το συγκεκριμένο έργο. Το είχε κάνει άπειρες φορές με τους Μπλαουγκράνα, βγάζοντάς τους πολλές φορές από δύσκολες καταστάσεις.

Ο αργεντινός σούπερ σταρ ήταν και θα είναι ο… Μεσσίας του «Καμπ Νόου». Ακόμα και φέτος, που βρίσκεται στο Παρίσι, έχει ακουστεί πολλές φορές το όνομά του (κυρίως στην αρχή της σεζόν) από τους φιλάθλους της Μπαρτσελόνα.

Εκείνο το χαρακτηριστικό «Μεεεεσι, Μεεεεσι» που φώναζε όλο το «Καμπ Νόου» σε κάθε γκολ του 34χρονου. Ο Μέσι ωστόσο αποχώρησε και έτσι η Μπαρτσελόνα προχώρησε, με τον Τσάβι να έχει μεταμορφώσει εντελώς την ομάδα και να παρουσιάζει ένα τρομερό σύνολο, στέλνοντας παράλληλα ένα ηχηρό μήνυμα ενόψει και της επόμενης σεζόν.

Πολλοί περίμεναν πως ο Φάτι θα ανελάμβανε το δύσκολο έργο της αναπλήρωσης του Μέσι. Όσο γίνεται να αναπληρωθεί δηλαδή ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής. Οι πολλοί τραυματισμοί του 19χρονου ωστόσο δεν τον έχουν αφήσει να ξεδιπλώσει το ταλέντο του, με αποτέλεσμα τα… παπούτσια του Μέσι να πηγαίνουν σε άλλα πόδια.

Ο Πέδρι είναι λοιπόν αυτός που έχει αναλάβει αυτό το έργο φέτος. Όχι τόσο με τα γκολ του, καθώς αγωνίζεται στον άξονα, αλλά κυρίως με την προσωπικότητα που βγάζει μέσα στο χορτάρι όταν φορά την «μπλαουγκράνα» φανέλα.

Κόντρα στη Σεβίλλη, ωστόσο, ο Πέδρι έβαλε… κανονικά τη στολή του Μέσι. Φόρεσε τα παπούτσια του Αργεντινού, πήρε και τη… μαγεία του και έδωσε στον ποδοσφαιρικό πλανήτη ένα έργο τέχνης, που μόνο ο Μέσι θα μπορούσε να το κάνει ως ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα.

Πρώτη προσποίηση, δεύτερη προσποίηση, σουτ στη γωνία και 1-0 στο τελευταίο 20λεπτο απέναντι στη Σεβίλλη, που έμοιαζε ανίκητη μέχρι εκείνο το σημείο. Ένα γκολ που ξύπνησε μνήμες από το παρελθόν.

Το χαρακτηριστικό «Μεεεεσι, Μεεεεσι» έγινε ξαφνικά «Πεεεεδρι, Πεεεεεδρι». Εκείνη η υπόκλιση που μόνο ο Μέσι δεχόταν από το «Καμπ Νόου» πέρασε σε έναν 19χρονο μέσο που μόλις πέρσι έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Κανένας ωστόσο δεν μπορεί να αδικήσει τον κόσμο της Μπαρτσελόνα. Ο Πέδρι μοιάζει να είναι βγαλμένος από τα καλύτερα όνειρα κάθε «μπλαουγκράνα» φιλάθλου. Ένας μαέστρος μέσα στο γήπεδο, με ενέργειες που θυμίζουν Ινιέστα και… τελευταία Μέσι, με τα γκολ του απέναντι σε Γαλατασαράι και Σεβίλλη.

Ο Πέδρι αυτήν τη στιγμή είναι ο άνθρωπος της Μπαρτσελόνα και αυτός που θα αναλάβει να βγει μπροστά στο πρότζεκτ του Τσάβι, το οποίο μέχρι στιγμής δείχνει να είναι έτοιμο για μεγάλα πράγματα.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024