Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη 1-0: Το αριστούργημα του Πέδρι λύτρωσε τους Καταλανούς

Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη 1-0: Το αριστούργημα του Πέδρι λύτρωσε τους Καταλανούς

Η γκολάρα του Πέδρι στο 72′ έδωσε την έκτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα για την Μπαρτσελόνα που επικράτησε με 1-0 της Σεβίλλης και την έπιασε στη δεύτερη θέση έχοντας και ματς λιγότερο.

Αυτή τη φορά το… μενού δεν είχε τεσσάρα όπως είχε συνηθίσει τους οπαδούς της η Μπαρτσελόνα το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα τον θρίαμβο κόντρα στη Ρεάλ. Μία γκολάρα όμως του Πέδρι στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετή στην ομάδα του Τσάβι ώστε να πάρει τη νίκη κόντρα στη Σεβίλλη με 1-0 και να την πιάσει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 57 βαθμούς, όσους έχει και η Ατλέτικο.

Με τη διαφορά πως οι Καταλανοί έχουν και ένα παιχνίδι λιγότερο που αν το κερδίσουν θα μειώσουν τη διαφορά από την πρωτοπόρο Ρεάλ στους εννιά βαθμούς. Αυτή ήταν μάλιστα η έκτη σερί νίκη για τους ασταμάτητους «μπλαουγκράνα» στο πρωτάθλημα.

Η Μπαρτσελόνα ήταν ανώτερη σε όλο το ματς, αλλά η Σεβίλλη είχε κλείσει καλά τους χώρους και με MVP τον Μπόνο κρατούσε μακριά από το γκολ τους γηπεδούχους. Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο όπου η Μπάρτσα είχε περισσότερο προϋποθέσεις για να σκοράρει παρά ευκαιρίες, τα σημαντικά ήρθαν στο δεύτερο 45λεπτο.

Ο Λαμέλα στο 47′ έφτασε κοντά στο γκολ για τη Σεβίλλη, με τον Τερ Στέγκεν να τον νικά και στο 63′ ο Μπόνο με μεγάλη επέμβαση έβγαλε την κεφαλιά του Φεράν. Ο Ισπανός επιθετικός είχε και νέα καλή στιγμή δύο μετά, με το σουτ του να φεύγει έξω ενώ στο 67′ ο Ράκιτιτς με φάουλ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Η πίεση της Μπαρτσελόνα γινόταν αφόρητη όσο περνούσε η ώρα και στο 69′ μετά από κόρνερ του Ντεμπελέ ο Πικέ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκαριών ενώ ο Μπουσκέτς από το ύψος του πέναλτι δεν κατάφερε να σκοράρει στο ριμπάουντ. Στο 70′ ο Ντεμπελέ αστόχησε από ιδανική θέση και δύο λεπτά αργότερα ήρθε η λύτρωση με τον Πέδρι.

Το παιδί θαύμα της Μπάρτσα πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, έσκασε ντρίμπλα στον Ράκιτιτς, άδειασε ακόμη έναν και με υπέροχο σουτ στην απέναντι γωνία νίκησε τον Μπόνο για το 1-0. Στα επόμενα λεπτά η Μπαρτσελόνα έχασε κάποιες καλές στιγμές για δεύτερο γκολ και στις καθυστερήσεις λίγο έλειψε να το πληρώσει όταν ο Ογκούστινσον είχε μεγάλη ευκαιρία για το 1-1, αλλά ο Τερ Στέγκεν έσωσε το κοντινό πλασέ.

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024