Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί ο… Εμπαπέ επιβεβαιώνει ότι το γκολ του Μασούρα έπρεπε να μετρήσει (vids)

Γιατί ο… Εμπαπέ επιβεβαιώνει ότι το γκολ του Μασούρα έπρεπε να μετρήσει (vids)

Η φάση του ακυρωθέντος γκολ του Μασούρα (32’) μοιάζει πολύ με την αντίστοιχη του Εμπαπέ στον τελικό του περσινού Nations League – Μια φάση που επιβεβαιώνει περίτρανα ότι το γκολ του Μασούρα στο αποψινό ντέρμπι με την ΑΕΚ θα έπρεπε να είχε μετρήσει…

Ματσάρα στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τον Ολυμπιακό να δημιουργεί πολλές ευκαιρίες, αλλά την ΑΕΚ να έχει σε μεγάλη ημέρα τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς και το παιχνίδι να ολοκληρώνεται με τον φωτεινό πίνακα στο φαληρικό γήπεδο να δείχνει 1-1. Οι Ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ με τον Καρβάλιο στο 30’ και οι Κιτρινόμαυροι ισοφάρισαν με τον Σιμάνκσι στο 43’.

Δύο λεπτά μετά το γκολ του Ζοάο Καρβάλιο, ο Ολυμπιακός σκόραρε ξανά, αυτή τη φορά με τον Γιώργο Μασούρα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ στην αρχή της φάσης, στην κάθετη πάσα προς τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Μια φάση η οποία θυμίζει πολύ την αντίστοιχη του Κιλιάν Εμπαπέ στον τελικό του Nations League ανάμεσα στη Γαλλία και την Ισπανία.

Ο Ερνάντες έκανε την κάθετη πάσα στον Εμπαπέ, αυτός ντρίμπλαρε τον τερματοφύλακα της Ισπανίας και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο βοηθός δεν σήκωσε τη σημαία του, αλλά άφησε τη φάση να εξελιχθεί, με τους Ιβηρες να διαμαρτύρονται για οφσάιντ του Εμπαπέ.

Η φάση ελέχθηκε από το VAR, αλλά το γκολ του Γάλλου μέτρησε. Γιατί; Γιατί όπως φάνηκε από το ριπλέι, ο Γκαρθία είχε κάνει ηθελημένη επαφή με την μπάλα, πριν αυτή φτάσει στον Εμπαπέ. Η κατοχή είχε αλλάξει και γι’ αυτό το γκολ των Τρικολόρ κατοχυρώθηκε, παρότι ο Κιλιάν Εμπαπέ ήταν πιο μπροστά, όταν του έγινε η πάσα από τον Ερνάντες.

Ο Γκαρθία ακούμπησε την μπάλα με το τάκλιν που έκανε πριν αυτή φτάσει στα πόδια του Γάλλου σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν και όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο κανονισμός της UEFA: «Ποδοσφαιριστής, σε θέση offside, που δέχεται τη μπάλα από έναν αντίπαλο ο οποίος παίζει εσκεμμένα την μπάλα συμπεριλαμβανομένου του παιξίματος της μπάλας με το χέρι με πρόθεση, δεν θεωρείται ότι έχει κερδίσει πλεονέκτημα». Γι’ αυτόν τον λόγο το γκολ του Εμπαπέ μέτρησε και η Γαλλία πήρε τη νίκη απέναντι στην Ισπανία.

Στο αποψινό παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Μασούρας έκανε την κάθετη στον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, αυτός βγηκε απέναντι από τον Στάνκοβιτς, ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έκοψε, αλλά ο διεθνής μεσοεπιθετικός πήρε το ριμπάουντ και την έστειλε στα δίχτυα.

Το γκολ όμως ακυρώθηκε για οφσάιντ, στην αρχή της φάσης στην πάσα προς τον Μαροκινό επιθετικό. Μια φάση που θυμίζει την αντίστοιχη στο Γαλλία – Ισπανία, αφού όπως φαίνεται από το ριπλέι, ο Μήτογλου έχει κάνει επαφή πριν η μπάλα φτάσει στον Ελ Αραμπί.

Όπως και στη φάση του Εμπαπέ, έχει αλλάξει κατοχή και θα έπρεπε το γκολ του Μασούρα να είχε μετρήσει. Θα έπρεπε ο VARίστας Καμπάκοφ να είχε ενημερώσει τον διαιτητή, Αγκάγεφ και να είχαν μετρήσει το γκολ, με το οποίο ο Ολυμπιακός θα έκανε το 2-0. Θα ήταν ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι.

Αντ’ αυτού το γκολ ακυρώθηκε και λίγο αργότερα η ΑΕΚ ισοφάρισε. Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, με τους Ερυθρόλευκους να χάνουν πολλές ευκαιρίες για το 2-1…

Δείτε ΕΔΩ τη φάση στο Ολυμπιακός – ΑΕΚ

Και τη φάση με τον Εμπαπέ:

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024