Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα: Την εμπλοκή περισσότερων προσώπων στην υπόθεση «έδειξε» μία δήλωση του Θεοδωρικάκου

Πάτρα: Την εμπλοκή περισσότερων προσώπων στην υπόθεση «έδειξε» μία δήλωση του Θεοδωρικάκου

Την ώρα που το ζευγάρι αλληλοκατηγορείται.

Αιχμές και για άλλα πρόσωπα που ενδεχομένως να εμπλέκονται στην υπόθεση του θανάτου των παιδιών στην Πάτρα άφησε στις δηλώσεις του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός μίλησε για την υπόθεση στο ΣΚΑΪ και τόνισε πως πρέπει να συνεχιστεί η έρευνα για τα τρία αγγελούδια.

«Εδώ πρόκειται για κάτι το οποίο ξεπερνά το ανθρώπινο μυαλό, ξεπερνά τις πιο ακραίες υποθέσεις εγκληματικότητας, υπάρχει κάτι βαθύτατα άρρωστο που δεν μπορεί να αντέξει το μυαλό ενός πατέρα ότι έχουν χαθεί τρία αγγελούδια», ανέφερε ο ίδιος.

Ωστόσο στην επόμενη δήλωσή του, ο υπουργός άφησε αιχμές ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλα πρόσωπα που να εμπλέκονται στο θάνατο όχι μόνο της Τζωρτζίνας αλλά και των υπόλοιπων κοριτσιών που πέθαναν με τραγικό τρόπο.

«Πρέπει να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση. Πρέπει να μάθουμε τι έχει γίνει με όλα τα παιδιά και με άλλους ανθρώπους που μπορεί να εμπλέκονται. Έχει περάσει τόσο μεγάλο διάστημα από την απώλεια αυτών των παιδιών και κανείς δεν είχε καταλάβει; Κανείς δεν είχε προσέξει; Θα πρέπει να διερευνηθούν τα πάντα», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία πάντως που συλλέγονται από την ΕΛ.ΑΣ συνεχίζουν να «δείχνουν» ως βασική ύποπτη την ήδη κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία αναμένεται να δώσει αύριο την πρώτη της κατάθεση στον εισαγγελέα.

Οι τελευταίες αποκαλύψεις μάλιστα θέλουν και τους γιατρούς να «καίνε» με τις καταθέσεις τους την 33χρονη.

Συγκεκριμένα, οι γιατροί ανέφεραν πως τα προβλήματα παρουσιάζονταν μόνο όταν τα παιδιά ‘ηταν στο θάλαμο μαζί με τη μητέρα, «και όταν μεταφέρονταν στη ΜΕΘ όπου υπήρχε επιτήρηση, δεν συνέβαινε απολύτως τίποτα».

Ωστόσο τα ερωτήματα παραμένουν αρκετά – όπως το ποιος προμηθεύτηκε την κεταμίνη ή το τι περιείχε το τάμπλετ που βρίσκεται στο τάφο της Τζωρτζίνας-  ενώ αρκετοί ειδικοί τέτοιων υποθέσεων έχουν εκφράσει ανοιχτά την πεποίθησή τους για ύπαρξη συνεργού στην δολοφονία.

Επίσης στο επίκεντρο βρίσκεται και η σχέση που είχε το ζευγάρι πριν και μετά τον θάνατο των παιδιών τους καθώς πολλοί δεν μπορούν να κατανοήσουν την συμπεριφορά τους με βάση όσα δημοσίευαν στα social media.

 «Ρουκέτες» Κατερινόπουλου για την Ρούλα Πισπιρίγκου – «Κάτι ξέρει και κρατάει τον Μάνο Δασκαλάκη»

Για την υπόθεση της Πάτρας που συγκλονίζει το πανελλήνιο μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Star o ταξίαρχος ε.α. Θανάσης Κατερινόπουλος.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε «αφού μπήκαν όλα στο τραπέζι όλα πρέπει να ψαχτούν. Ακόμα και η τυχόν ύπαρξη ασφαλειών ζωής αυτών των άμοιρων παιδιών. Και αυτό ακόμα πρέπει να ερευνηθεί».

Επιπλέον όσον αφορά τον Μάνο Δασκαλάκη, ο κ. Κατερινόπουλος τόνισε «για να λέει κάτι τέτοιο η Ρούλα κάτι ξέρει, κάπου τον κρατάει. Ίσως σε κάτι που έκανε μόνος του ο Μάνος στο παρελθόν και το γνωρίζει πολύ καλά η Ρούλα. Ίσως σε κάτι που έκαναν μαζί και ο Μάνος προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να κρατηθεί στην άκρη».

«Μην ξεχνάτε ότι όπως είπα και νωρίτερα, είχε ένα πληρεξούσιο και είχε αναλάβει τα οικονομικά της σπιτονοικοκυράς τους της οποία ο θάνατος θα πρέπει να ερευνηθεί από της Αρχές. Ήταν μια κυρία ευκατάστατη, είχε σκλήρυνση κατά πλάκας, ήταν καθηλωμένη σε ένα αναπηρικό καροτσάκι. Εδώ κάτι πρέπει να έγινε και αν δεν έγινε πρέπει να δοθεί απάντηση. Να προβούν σε άρση λογαριασμών. Οι δικές μου πληροφορίες αναφέρουν ότι πουλήθηκαν δύο διαμερίσματα στην περιοχή της Πάτρας μετά τον θάνατο της Μαλένας» πρόσθεσε.

Πάτρα: «Δεν έχω δει ζευγάρι να μονιάζει σε παιδοκτονία» λέει ο Πάνος Σόμπολος

«Εγώ από τα όσα παρόμοια περιστατικά -τέτοιο δεν έχουμε ζήσει αυτό είναι του αιώνα- περιστατικά με παιδοκτονίες, δεν είδα ποτέ ζευγάρι να μονιάζει. Πάντα σφάζονται μετά τη σύλληψη και ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλο. Δεν θυμάμαι περιστατικό που να είναι μαζί» είπε ο Πάνος Σόμπολος στη σκιά των αποκαλύψεων μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου και τα «καρφιά» για τον Μάνο Δασκαλάκη.

«Εχουμε περιστατικά παλαιότερα που εμπλέκεται ο ένας και όχι και οι δύο» είπε και τόνισε πως στην υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα «οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και αποκαλυπτικότατες όσο περνάνε οι μέρες».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Πάνος Σόμπολος αναφέρθηκε και σε περιστατικά με παιδοκτονίες: «Ενα από τα αρκετά, σε χωριό της Πελοποννήσου. Εθαψε τα δύο παιδάκια του ζωντανά μαζί με τη σύζυγο και έλεγε στους συγχωριανούς πως τα παιδιά τα έδωσε στην Αθήνα. Πάντως το ένα ήταν 18 μηνών και το άλλο 4 μηνών. Και έλεγε πως το πήγε στην Αθήνα και το έδωσε και το άλλο σε έναν Αμερικάνο. Τελικά εξιχνιάζεται η υπόθεση και βρισκόμαστε εμείς στην αναπαράσταση. Τον ρωτήσαμε γιατί το έκανε και είπε πως το παιδί ήταν άρρωστο που δεν είχε τίποτα. Σε άλλο χωριό της Πελοποννήσου, 23 χρονών η κόρη, 49 η μάνα. Εμεινε έγκυος η κόρη. Την δηλητηρίασε η μάνα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Το κορίτσι πέθανε και η μάνα το δηλητηρίασε για να μην γίνει ρεζίλι στο χωριό».

Οσο για τη συνέντευξη με την Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη απαντά: «είναι η συνέντευξη που παίζει στα κανάλια όλες αυτές τις ημέρες, οι αστυνομικοί απομαγνητοφώνησαν τη συνέντευξη και προχώρησαν στη έρευνα, τους βοήθησε πάρα πολύ. Εγώ ήταν μ πήρε και μου είπε μπαμπά τα κατάφερα και του λέω πως τους φέρθηκε και μου είπε με ανθρωπιά με σεβασμό και έκανα όλες τις ερωτήσεις».

Πάτρα: Πινγκ πονγκ με βολές μεταξύ Ρούλας Πισπιρίγκου και Μάνου Δασκαλάκη -Αδειάζει ο ένας τον άλλον

Διευρύνεται το χάσμα του ζευγαριού Ρούλας Πισπιρίγκου-Μάνου Δασκαλάκη καθώς ξετυλίγεται το κουβάρι της φρίκης και του θανάτου των τριών παιδιών τους.

Από χθες γίνεται και δημοσίως γνωστό το χάσμα μεταξύ τους που ολοένα και βαθαίνει με αδειάσματα, αλληλοκατηγορίες, ξεσπάσματα και βολές.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει συλληφθεί και κατηγορείται για τη δολοφονία της μεγάλης της κόρης Τζωρτζίνας. Η Τζωρτζίνα άφησε την τελευταία της πνοή την 29η Ιανουαρίου στο Παίδων.

Εντωμεταξύ, ο πατέρας Μάνος Δασκαλάκης εμφανίστηκε για πρώτη φορά χθες, μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου και την αποκάλυψη για το θάνατο της Τζωρτζίνας. Εχει ήδη δικηγόρο και ζητά να μελετήσει τη δικογραφία.

Η δήλωση του Μάνου Δασκαλάκη έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα εμφανιζόταν υποστηρικτικός έναντι της Ρούλας Πισπιρίγκου, με την οποία βρίσκεται σε διάσταση.

Από τη στιγμή ωστόσο που η 33χρονη φερόμενη δράστις κρατείται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον 7ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, στα κρατητήρια η στάση του άλλαξε.

Πλέον, οι αστυνομικοί κρατούν στάση αναμονής προκειμένου να δουν την αντίδρασή του, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, με τη γενικότερη στάση του όλο αυτό το διάστημα να εγείρει πολλά ερωτήματα.

Να σημειωθεί ότι μεγάλο ερωτηματικό είναι από πού προμηθεύτηκε τη θανατηφόρα κεταμίνη η Ρούλα Πισπιρίγκου και οι έρευνες στρέφονται τώρα και προς αυτό το πεδίο. Ερωτηματικό υπάρχει και για το αν η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε εμπιστευθεί τα όσα φρικτά έπραττε σε κάποιον από το περιβάλλον της, αν υπήρχαν δηλαδή άνθρωποι που γνώριζαν αν και αστυνομικές πηγές την περιγράφουν ως ένα ιδιαίτερα χειριστικό άτομο.

Πριν κιόλας κάνει την εμφάνισή του ο… εξαφανισμένος για δύο 24ωρα Μάνος Δασκαλάκης, ξεκίνησε το πινγκ πονγκ ανάμεσα στο ζευγάρι. Ενα πινγκ πονγκ αλληλοκατηγοριών, με υπονοοούμενα και βολές.

Πισπιρίγκου από ΓΑΔΑ: «Ο Μάνος θα στηρίξει την κατηγορία γιατί φοβάται μην μπει φυλακή»

Αυτή η μεταστροφή στάσης του Μάνου Δασκαλάκη οδήγησε στη νέα έκρηξη της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη ΓΑΔΑ. Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με το Star και την εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, η 33χρονη, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, δήλωσε πως μίλησε με τον σύζυγό της, ο οποίος θα στηρίξει την κατηγορία γιατί φοβάται να μην πάει φυλακή.

Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά της, ο Μάνος Δασκαλάκης τής είπε πως όταν κληθεί από την αστυνομία «θα πω ό,τι είδα με τα μάτια μου και από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω τίποτα».

Μάλιστα, η Ρούλα Πισπιρίγκου υποστήριξε ότι δεν είναι ικανοποιημένη με τη στάση αυτή του Μάνου Δασκαλάκη και μετέφερε εν συνεχεία τον διάλογό τους, όταν εκείνη του είπε «καταλαβαίνεις πού είμαι;», και εκείνος της απάντησε ότι δεν μπορεί να βγει από το σπίτι και ότι απολύθηκε από τη δουλειά του.

«Το μέλημά του είναι να μην πάει φυλακή, εμένα δεν με σκέφτεται» είπε στη συνέχεια η Ρούλα Πισπιρίγκου, προσθέτοντας ότι ο Μάνος Δασκαλάκης τής είπε: «Τι θες, να πάω φυλακή εγώ και ο πατέρας μου;».

Ο διάλογος της Ρ. Πισπιρίγκου με τον δημοσιογράφο του Star
-Αντέχεις;
Όχι, δεν γίνεται. Αλλά δεν έχουν τόσα στοιχεία, μου το λένε όλοι οι αστυνομικοί εδώ. Έγινε για να γίνει, έχεις καταλάβει; Είναι άδικο.
-Για τον Μάνο, τι γίνεται με τον Μάνο; Έχεις μιλήσει καθόλου μαζί του;
Μίλησα σήμερα το πρωί και μου είπε ότι θα υπερασπιστεί την κατηγορία, για να τον πάρουν για δουλειά και για να μπορέσει να έχει χρήματα, λέει, να μου δίνει. Απ’ ό,τι κατάλαβα, μου είπε ότι θα υπερασπιστεί ότι «εγώ θα πω αυτά που είδα με τα μάτια μου, από κει και πέρα δεν γνωρίζω». Ότι «για να το λέτε εσείς, εσείς θα πείτε την ποινή της και θα το αποδείξετε αυτό που λέτε ότι ισχύει, όχι εγώ. Αυτό».
-Εσύ είσαι ικανοποιημένη με αυτό;
Όχι, βέβαια. Μου λέει «μα δεν μπορώ να βγω από το σπίτι μου». Του λέω «είσαι με τα καλά σου, παιδάκι μου; Έχεις καταλάβει πού είμαι;». «Έχουνε πέσει όλοι», μου λέει, «να με φάνε, με διώξανε από τη δουλειά». Και του λέω «ρε συ, σοβαρολογείς; Έχεις καταλάβει πού είμαι;». Μου λέει «ναι, κι εγώ τι να κάνω; Να βάλουν κι εμένα και τον πατέρα μου μέσα;».
-Δηλαδή, το μέλημά του είναι να μην πάει αυτός φυλακή, να μπορέσει να είναι έξω και να δουλεύει…
Ναι, ναι.
-Εσένα δεν σε σκέφτεται, δηλαδή;
Ούτε καν. Εδώ του είπα ότι, αφού θα έρθει Αθήνα, να έρθει να με δει. Μου λέει «τι λες, είσαι με τα καλά σου, να περάσω εγώ απ’ όλα τα κανάλια, να δουν ότι έρχομαι να σε δω; Κι όταν θα πω για αυτή τη δήλωση, όταν θα καταθέσω αυτό το πράγμα, να ξέρεις ότι μετά μου απαγορεύεται να έρθω να σε βλέπω, όπου κι αν είσαι».

Η πρώτη δήλωση του Μάνου Δασκαλάκη χθες

Ο πατέρας των τριών παιδιών στην Πάτρα «έσπασε» τη σιωπή του χθες σε δηλώσεις του στον ANT1 και στη δημοσιογράφο Λίλιαν Τσουρλή, ώρες μετά τη συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Αντιλαμβανόμενος την ιδιαίτερα δυσχερή θέση της, θα μιλήσουμε εκεί που πρέπει και όταν πρέπει», δήλωσε ο Μάνος Δασκαλάκης για τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ο Μάνος Δασκαλάκης ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων: «Θέλω να σας τονίσω ότι δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να γίνει τιμητής της αγάπης και της οδύνης μου για τα τρία χαμένα παιδιά μου. Όσον αφορά την κατηγορούμενη και τον διάλογο που έγινε μεταξύ μας δεν έχω να κάνω καμία απολύτως δήλωση. Δεν έχω να σας πω κάτι. Αντιλαμβανόμενος την ιδιαίτερα δυσχερή θέση της, θα μιλήσουμε εκεί που πρέπει και όταν πρέπει. Με τους αρμόδιους. Δεν κρυβόμαστε από κανέναν απολύτως. Δεν έχω να κρύψω κάτι».

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου ζητάει άρση τηλεφωνικού απορρήτου για τον Μάνο Δασκαλάκη

Στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» η Δήμητρα Πισπιρίγκου, αδερφή της 33χρονης κατηγορούμενης, υποστήριξε ότι υπάρχει… συνωμοσία δημοσιογράφων σε βάρος της αδελφής της που έψαχναν εξιλαστήριο θύμα και το βρήκαν στο πρόσωπό της, ενώ άφησε υπονοούμενα και για τον Μάνο Δασκαλάκη λέγοντας ότι ήταν παρών σε κάποιες κρίσεις της Τζωρτζίνας και ζήτησε να αρθεί το απόρρητο για να γίνουν αποκαλύψεις.

  • Δήμητρα: Η Ρούλα, όταν βγήκε το παιδί από εδώ, από τη ΜΕΘ για να πάει στο «Αγλαΐα Κυριακού» ακολουθούσε από πίσω το ασθενοφόρο με τον Μάνο. Την άφησε στο νοσοκομείο, πήρε ο Μάνος όλα τα φάρμακα της Τζωρτζίνας και τα ρούχα γιατί είπαν ότι θα τα δίνουν αυτοί, κατέβηκε ο Μάνος πάλι στην Πάτρα και πέντε μέρες, τέσσερις…πόσες ήταν το παιδί μέσα; Η Ρούλα δεν ξανα βγήκε από το νοσοκομείο. Πού το είχε κρύψει, ό,τι και να είχε πάρει. Πού ήταν, τί ήταν; Δεν ξέρω τι έχει τελειώσει η αδερφή μου και τα έκρυβε τόσο καλά; Ούτε ρούχα δεν είχε μαζί της, φόραγε τα ίδια ρούχα….
  • Δημοσιογράφος: Από ό,τι όμως έχει ακουστεί σε όλα τα περιστατικά, η Ρούλα ήταν το μόνο άτομο το οποίο ήταν μέσα.
  • Δήμητρα: Όχι, δεν ήταν σε όλα τα περιστατικά. Στην Τζωρτζίνα στα εννιά επεισόδια, δέκα που λένε ότι είναι ύποπτη για αυτό. Σε δύο ή τρία περιστατικά από αυτά που έκανε η Τζωρτζίνα με τις κρίσεις, ο Μάνος ήταν μέσα στο δωμάτιο, μαζί με τη Ρούλα. Ήταν ο Μάνος που τσακώθηκε με τους γιατρούς γιατί διώχνανε το παιδί άρον άρον.
  • Δημοσιογράφος: Δεν κατέληξε το παιδί όταν υπήρχε κάποιος άλλος εκεί.
  • Δήμητρα: Υποτίθεται ότι έχουν γίνει, όπως λένε εννιά απόπειρες, δέκα, δεν θυμάμαι πόσες λένε, κατά της Τζωρτζίνας. Στις τρεις υποτίθεται από αυτές τις απόπειρες, ο Μάνος ήταν μέσα. Ήταν μπροστά στις κρίσεις που έκανε η Τζωρτζίνα. Ήταν μπροστά!
  • Δημοσιογράφος: Δεν ήταν όμως στους θανάτους, δεν ήταν όταν κατέληγαν τα παιδιά.
  • Δήμητρα: Δεν μπορεί να το ξέρει κανένας αυτό, αν γίνει μία καλή άρση θα δουν αν ήταν και τι έβλεπε.
  • Δημοσιογράφος: Πρώτη φορά ακούγεται αυτό, δηλαδή τι εννοείς; Ήταν ο Μάνος εκεί ή του είχε κάνει μία βιντεοκλήση η Ρούλα;
  • Δήμητρα: Ακριβώς. Όταν η Τζωρτζίνα έπαθε το τελευταίο επεισόδιο που κατέληξε, μιλάγανε σε βιντεοκλήση γιατί ανέβαινε ο Μάνος στην Αθήνα με το ΚΤΕΛ.

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024