Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα: Η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε να κάνει τεστ ανίχνευσης ψεύδους

Πάτρα: Η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε να κάνει τεστ ανίχνευσης ψεύδους

Μια φορά έχει χρησιμοποιηθεί στην Ελλάδα η τακτική του τεστ ανίχνευσης ψεύδους.

Το ενδεχόμενο να ζητήσει να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους σκέφτεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για την 9χρονη κόρη της, Τζωρτζίνα.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, το εν λόγω θέμα τέθηκε επί τάπητος σε συνομιλία της 33χρονης με τον συνήγορο υπεράσπισής της, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ.

Επειδή η 33χρονη αρνείται με κατηγορηματικό τρόπο όσα της αποδίδονται, της ετέθη – και εκείνη αμέσως αποδέχτηκε – το ενδεχόμενο να ζητηθεί να υποβληθεί σε δοκιμασία ανίχνευσης ψεύδους, για να υποστηρίξει τα λεγόμενά της, αναφέρει η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το εν λόγω αίτημα μπορεί να τεθεί στις δικαστικές αρχές και εκείνες να αποφασίσουν αν θα το αποδεχτούν.

Η συγκεκριμένη τεχνική, πάντως, χρησιμοποιείται ευρέως στις ΗΠΑ, αλλά και σε άλλες χώρες, ωστόσο, όχι στη χώρα μας.

Στην Ελλάδα, η μοναδική φορά που έχει γίνει αποδεκτό τέτοιο αίτημα ήταν στην υπόθεση της δολοφονίας του επιχειρηματία Γιώργου Νικολαΐδη και της Σούλας Καλαθάκη, όπου ένας εκ των κατηγορουμένων είχε υποβληθεί στην εν λόγω διαδικασία και τελικά – δεδομένων κι άλλων αποδεικτικών στοιχείων – είχε αθωωθεί.

Να σημειωθεί, πάντως, πως σε περίπτωση που προκριθεί αυτή η λύση από την υπεράσπιση της 33χρονης, υποβληθεί ανάλογο αίτημα και γίνει αποδεκτό, το αποτέλεσμα δεν είναι δεσμευτικό για τις δικαστικές αρχές, ωστόσο, συνεκτιμάται μαζί με άλλα αποδεικτικά στοιχεία.

Μένει πλέον να δούμε αν τελικά οι δύο συνήγοροι υπεράσπισης συμφωνήσουν μεταξύ τους και υποβάλλουν το σχετικό αίτημα στις Αρχές, είτε τώρα, είτε σε μεταγενέστερο χρόνο της ποινικής διαδικασίας.

Δείτε αναλυτικά:

«Η Πισπιρίγκου φαντασιωνόταν πώς σκότωνε τα παιδιά της – Ένας σαδιστικός θρίαμβος»

Την ίδια στιγμή, ολοένα και περισσότερες αποκαλύψεις που προκαλούν σοκ έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Ψυχολόγοι και ψυχίατροι προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν το προφίλ της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Κοινή συνισταμένη όλων, ότι πρόκειται για μία γυναίκα που έχει σώας τας φρένας και είχε απόλυτη επίγνωση του τι έκανε…

Η συμπεριφορά της 33χρονης που είναι αντιμέτωπη με τη βαριά κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, έχει τεθεί στο μικροσκόπιο των επιστημόνων που εκτιμούν ότι ενδεχομένως υπάρχει και ένα στοιχείο σαδισμού στην περίπτωσή της.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της κ. Μυρσίνης Κωστοπούλου, η οποία είπε για την Πισπιρίγκου ότι «φαντασιωνόταν τον τρόπο με τον οποίο θα πέθαιναν τα παιδιά. Υπάρχει ένας σαδιστικός θρίαμβος μέσα από τον θάνατο των παιδιών. Η ενασχόλησή της με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν τρόπος ζωής, και όχι η απώλεια. Την ενδιέφερε να προβάλει τον εαυτό της» επεσήμανε χαρακτηριστικά η ψυχολόγος, σχολιάζοντας στο MEGA, ανάρτηση της 33χρονης, τρεις μήνες μετά τον θάνατο της Μαλένας.

Η ανάρτηση παγώνει το αίμα και εγείρει ερωτήματα:

  • Μαμά φοβάμαι
  • Μη φοβάσαι! Εγώ είμαι εδώ!
  • Μαμά δε μπορώ να αναπνεύσω!
  • Πάρε με αγκαλιά, κλείσε τα μάτια και πάμε ένα ταξίδι όπου δεν θα υπάρχει πόνος.
  • Κράτα Θεέ μου τον παράδεισο δροσερό, θα έρθουν θα παιδιά να παίξουν.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024