
Ερντογάν και Πούτιν συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ουκρανία
Ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι «οι θετικές και εποικοδομητικές» συνομιλίες αναπτέρωσαν τις ελπίδες για την ειρήνη, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.
Ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάλεσε τη Ρωσία και την Ουκρανία να ενεργήσουν με βάση την κοινή λογική και να διατηρήσουν τον διάλογο, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.
Ερντογάν και Πούτιν συζήτησαν επίσης για τις ειρηνευτικές συνομιλίες που είχαν προ ημερών στην Κωνσταντινούπολη διαπραγματευτές από τη Μόσχα και το Κίεβο.
Ο τούρκος πρόεδρος τόνισε στον πρόεδρο Πούτιν πως «οι θετικές και εποικοδομητικές» συνομιλίες αναπτέρωσαν τις ελπίδες για την ειρήνη, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.
«Ο Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε ότι είναι σημαντικό για τις δύο πλευρές να ενεργήσουν με βάση την κοινή λογική και να διατηρήσουν τον διάλογο, σημείωσε ότι ήθελε ως επιστέγασμα να φέρει κοντά τον ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, και τον ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.
Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι στη συνομιλία των δύο ηγετών, κατά την οποία «συζητήθηκαν ανθρωπιστικά θέματα, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης για την προστασία του Ντονμπάς, ο πρόεδρος Ερντογάν ευχαρίστησε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας για την υποστήριξή του στην εκκένωση τούρκων πολιτών και τουρκικών εμπορικών πλοίων από το πεδίο της μάχης».
- Δένδιας: Σε μια περίοδο πολλαπλών προκλήσεων, η ΕΕ οφείλει να είναι «ασπίδα» απέναντι σε κάθε απειλή κατά των μελών της
- Κώστας Μπακογιάννης στο in: Η υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων, το «ψυγείο» και η πολιτική
- Απίθανος ο μικρός αδερφός του Γιαμάλ: Οδηγάει… Mercedes, φοράει μαύρο γυαλί και «τρελαίνει» τα social media (vid)
- Sugar: Ο πρώτος πιστοποιημένος σκύλος ειδοποίησης διαβήτη στην Ελλάδα
- Τελευταίο σταθμός σήμερα η Θεσσαλονίκη πριν το Συνέδριο της ΝΔ – Ομιλίες Μητσοτάκη και Δένδια
- Μήνυμα Τασούλα για την Ημέρα της Ευρώπης: Η ΕΕ παραμένει κορυφαίο εγχείρημα ειρηνικής συνεργασίας και προόδου των λαών








