Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σταθερότητα ή αυτοδυναμία

Σταθερότητα ή αυτοδυναμία

Τι θα γίνει μετά τις εκλογές

Άλλαξε στρατηγική για αυτοδυναμία η κυβέρνηση ή όχι; Αυτό το ερώτημα απασχολεί κυβερνητικά στελέχη, αλλά και την αντιπολίτευση. Γιατί έως τώρα ο Πρωθυπουργός έλεγε «αυτοδυναμία και σταθερή κυβέρνηση». Στην συνέντευξη όμως που έδωσε στο Φόρουμ του Οικονομικού Ταχυδρόμου είπε ότι «στόχος είναι η σταθερότητα, όχι επί τούτω η αυτοδυναμία».

Αυτή η φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη άναψε, λοιπόν φωτιές στο πολιτικό σκηνικό. Τι ακριβώς συνέβη; Τι ήταν αυτό που έκανε τον κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει σε μια ουσιαστική αλλαγή στο έως τώρα (σταθερό) κυβερνητικό αφήγημα; Μήπως δίνει το έναυσμα για να υπάρξει από τώρα (ένα και πλέον χρόνο πριν από τις εκλογές) πλήθος σεναρίων για μετεκλογικές συνεργασίες;

Αλλά μετά από ποιες εκλογές; Από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση με την απλή αναλογική ή με την επαναληπτική αναμέτρηση με την ενισχυμένη αναλογική, αυτή με το μπόνους των 40 εδρών; Αφού δημιουργήθηκαν αυτά τα (εύλογα) ερωτήματα την επομένη των δηλώσεων του κ. Μητσοτάκη, οι συνεργάτες του, έσπευσαν να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους.

Είπαν συγκεκριμένα ότι δεν έχει αλλάξει η στρατηγική για αυτοδυναμία και το δίλημμα που θα τεθεί εν τοις πράγμασι στους ψηφοφόρους στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση -μετά την δοκιμασία της απλής αναλογικής- θα περιλαμβάνει την ανάγκη για σταθερή και αποτελεσματική κυβέρνηση. Αλλά όπως είπαμε, οι εκλογές κατά τον Πρωθυπουργό αργούν ακόμα και ίσως δοθεί χρόνος σε όλα τα κόμματα για άλλες σκέψεις ώστε να επιτευχθεί σταθερότητα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πάντως απάντησε από το ίδιο βήμα (OT Forum) στις αναφορές του Κυρ. Μητσοτάκη περί μετεκλογικών συνεργασιών κάνοντας λόγο για «οπορτουνισμό και στυγνό τακτικισμό» και ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να δώσει σωσίβιο (στον κ. Μητσοτάκη).

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024