Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα: Πώς χορηγήθηκε η κεταμίνη στην Τζωρτζίνα - Οι καταθέσεις κλειδί στην υπόθεση

Πάτρα: Πώς χορηγήθηκε η κεταμίνη στην Τζωρτζίνα – Οι καταθέσεις κλειδί στην υπόθεση

Η κατάθεση του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη ήταν κομβική σημασία για να ξεκλειδώσει ο γρίφος της Πάτρας

Η ποσότητα της κεταμίνης που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα ήταν ικανή να επιφέρει τον θάνατο ακόμα και σε έναν ενήλικα. Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, με την κατάθεσή του φαίνεται πως οδήγησε στη λύση του γρίφου της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιατροδικαστής στην κατάθεσή του φέρεται να υποστήριξε ότι η χορήγηση της ουσίας ήταν ενδοφλέβια.

Κατά τον κ. Μπουζιάνη τα εργαστήρια που πραγματοποίησαν την τοξικολογική ανάλυση κατάφεραν να ανιχνεύσουν την ουσία διότι αυτή δεν είχε προλάβει να μεταβολιστεί από τον οργανισμό του άτυχου κοριτσιού.

Στο μικροσκόπιο οι θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας

Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται οι θάνατοι και των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της Μαλένας και της Ίριδας. Ωστόσο, ο κ. Μπουζιάνης δεν είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα αν η κεταμίνη μπορεί να ανιχνευτεί στα άλλα δύο κορίτσια εκφράζοντας προς τους αξιωματικούς τις αμφιβολίες του.

Επιπλέον, σημαντική ήταν η κατάθεση της νοσηλεύτριας, η οποία έκανε λόγο για μη αναμενόμενη συμπεριφορά της 33χρονης μητέρας, όταν πήγε να ενημερώσει για το επεισόδιο της μικρής Τζωρτζίνας. Όπως φέρεται να είπε, ήταν υποτονική, έκανε αργές κινήσεις, νωχελικές, δεν παρέπεμπε δηλαδή σε συμπεριφορά μάνας που χάνει το παιδί της. Θεωρούσα ότι ήθελε να μας ζητήσει ένα σεντόνι για το παιδί καθώς ήταν ιδιαίτερα κινητικό, φέρεται να πρόσθεσε.

Από τις καταθέσεις των γιατρών, παράλληλα, κατά τις ίδιες πηγές πρόεκυψε ότι έκαναν τα πάντα για να σώσουν το παιδί. Δεν μπορούσαν με τίποτα να εξηγήσουν πως πέθανε, όπως περιγράφεται.

Την ίδια ώρα οι αρχές εντείνουν τις έρευνές τους για το πώς έφτασε η κεταμίνη στα χέρια της 33χρονης, ενώ μυστήριο παραμένει ακόμη το κίνητρό της.

Καταπέλτης το διαβιβαστικό της ασφάλειας

«Από το σύνολο του συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού προκύπτει ότι ο θάνατος της Δασκαλάκη Γεωργίας επήλθε συνεπεία χορήγησης θανατηφόρου ποσότητας κεταμίνης, μέσα σε 20 λεπτά το πολύ, από τη στιγμή της χορήγησης και κατά το χρονικό αυτό διάστημα μαζί με τη Γεωργία ήταν μόνο η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου. Η τελευταία φορά που κάποιος από τους γιατρούς ή το νοσηλευτικό προσωπικό επισκέφτηκε το θάλαμο της ανήλικης ήταν περίπου μια ώρα πριν την εκδήλωση του επεισοδίου που οδήγησε στο θάνατο του παιδιού. Από την εξέταση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και από τον ιατρικό φάκελο του θύματος προκύπτει ότι δεν χορηγήθηκε σε καμία ποσότητα κεταμίνη».

Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, το διαβιβαστικό της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα σχετικά με τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Στο διαβιβαστικό αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Από την Υπηρεσία μας, στο πλαίσιο της προανάκρισης για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου της Γεωργίας, ζητήθηκαν οι ιατρικοί φάκελοι από όλα τα νοσοκομεία όπου είχε νοσηλευτεί (Καραμανδάνειο, Π.Γ.Ν. Πατρών, Ωνάσειο, Γ.Ν. Παίδων Αθηνών) και εξετάστηκε όλο το ιατρικό προσωπικό του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» που παρακολουθούσε την πορεία της υγείας της.

Εξετάστηκε και ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροτομή στη Δασκαλάκη Γεωργία, από του οποίου την κατάθεση προέκυψε ότι ο θανατός της επήλθε συνεπεία «θανατηφόρου δηλητηρίασης από φαρμακευτική ουσία».

Συγκεκριμένα, από τις τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο μεταθανάτιο αίμα της διαπιστώθηκε η ύπαρξη της φαρμακευτικής ουσίας «κεταμίνη», σε ποσότητα η οποία είναι τοξική-θανατηφόρα.

Αναφορικά με τον ακριβή χρόνο έλευσης του θανάτου μετά τη χορήγηση κεταμίνης, αυτός εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και κυρίως από την οδό χορήγησης. Το χρονικό εύρος ποικίλει από ελάχιστα δευτερόλεπτα έως 20 λεπτά, ανάλογα την οδό χορήγησης. Από την έρευνα τη Υπηρεσίας μας προέκυψε ότι ο μοναδικός άνθρωπος που ήταν στο θάλαμο της Γεωργίας τα τελευταία 20 λεπτά της ζωής της, προτού εμφανιστούν οι παρενέργειες του φαρμάκου, ήταν η μητέρα της».

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 20:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 2ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024