Δυστυχώς τα χειρότερα σενάρια σε ότι αφορά στους πρόσφυγες από την Ουκρανία εξαιτίας του πολέμου επιβεβαιώνονται.
Ο αριθμός των Ουκρανών προσφύγων που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού στις 24 Φεβρουαρίου ξεπέρασε σήμερα το επίπεδο των 4 εκατ. ανθρώπων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).
Πάνω από 2 εκ πρόσφυγες βρίσκονται στην Πολωνία
Συνολικά, 4.019.287 Ουκρανοί –κυρίως γυναίκες και παιδιά– έχουν εγκαταλείψει τη χώρα για να γλιτώσουν από τον πόλεμο που ξεκίνησε η Ρωσία, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της UNHCR.
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.