Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καντίροφ: Ο Πούτιν του έδωσε προαγωγή για τον ρόλο του στην εισβολή στην Ουκρανία

Καντίροφ: Ο Πούτιν του έδωσε προαγωγή για τον ρόλο του στην εισβολή στην Ουκρανία

Ο Καντίροφ τις προηγούμενες ημέρες υποστήριξε ότι είχε χάσει σημαντικούς στρατιώτες του.

Τον Ραμζάν Καντίροφ σε αντιστράτηγο για τον ρόλο του στην εισβολή στην Ουκρανία προήγαγε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με τον Guardian.

O Τσετσένος ηγέτης θα χρησιμοποιήσει την προαγωγή για να επιδείξει την πίστη του στη Μόσχα και να εξασφαλίσει την ατιμωρησία του, αναφέρει το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας.

Αυτή την εβδομάδα ο Καντίροφ ισχυρίστηκε ότι ένας βασικός σύμμαχος που συνδέεται με τη δολοφονία του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Μπόρις Νεμτσόφ το 2015, τραυματίστηκε σε μάχες στην πολιορκημένη Μαριούπολη.

«Αγαπημένος αδελφός»

Ο Ρουστάμ Γκερεμέεφ εμφανίστηκε σε φωτογραφίες στο νοσοκομείο, όπου τον επισκέφθηκε ο Καντίροφ. Νωρίτερα, σε βίντεο που ανάρτησε ο Τσετσένος ηγέτης αποκαλούσε τον Γκερεμέεφ «αγαπημένο αδελφό» και ισχυρίστηκε ότι τα πλάνα τον έδειχναν στην πρώτη γραμμή του μετώπου στη Μαριούπολη, μεταξύ άλλων και στο δημαρχείο.

Η οικογένεια του Νεμτσόφ επιμένει εδώ και καιρό ότι ο Γκερεμέεφ ήταν ο εγκέφαλος του σχεδίου δολοφονίας. Πέντε Τσετσένοι άνδρες κρίθηκαν ένοχοι για τη δολοφονία το 2017, αλλά η δίκη καταγγέλθηκε από συγγενείς και συμμάχους ως συγκάλυψη που απέτυχε να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης όσους βρίσκονταν πίσω από τη δολοφονία.

Πηγή: Guardian, Konstantin Zavrazhin/Getty Images

Ποιος ήταν οργανωτής της δολοφονίας, η σχέση του Καντίροφ

Οι ανακριτές δήλωσαν στη δίκη του 2017 ότι επισκέφθηκαν την ιδιοκτησία του Γκερεμέεφ στην Τσετσενία, αλλά «κανείς δεν άνοιξε την πόρτα». Κατονόμασαν επίσης τον οδηγό του Γκερεμέεφ, Ρουσλάν Μουγκουντίνοφ, ως οργανωτή της δολοφονίας και είπαν ότι πρόσφερε στους υπόπτους εκατομμύρια ρούβλια για τη δολοφονία.

Ο Μουκουντίνοφ έχει έκτοτε διαφύγει και οι ερευνητές δήλωσαν μετά την ετυμηγορία ότι η έρευνα για αυτόν συνεχίζεται. Ο Γκερεμέεφ, ο οποίος είναι συγγενής δύο Ρώσων βουλευτών, υπηρέτησε στην ίδια παραστρατιωτική μονάδα ασφαλείας με τον Ζαούρ Νταντάεφ, έναν πρώην ανώτερο αξιωματικό που καταδικάστηκε για τον πυροβολισμό του Νεμτσόφ.

Η μονάδα έχει στενούς δεσμούς με τον Καντίροφ, αν και ποτέ δεν έχει συνδεθεί άμεσα με τη δολοφονία. Η εμφάνιση του Γκεραμέεφ στην πρώτη γραμμή του μετώπου της Μαριούπολης είναι μια επίδειξη τόσο της δύναμης του Καντίροφ όσο και της προφανής ικανότητας των συμμάχων του να αψηφούν τη ρωσική νομοθεσία, υπογραμμίζει ο Guardian.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024