Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Στο έλεος των Τσετσένων η Μαριούπολη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στο έλεος των Τσετσένων η Μαριούπολη

Οι Τσετσένοι αλωνίζουν στους δρόμους της Μαριούπολης. Η πόλη έχει παραδοθεί στο μένος των αιμοσταγών συμμάχων του Βλαντίμιρ Πούτιν, που λένε ότι κατέλαβαν το κυβερνείο.

«Αυτοί είναι όσοι δεν πρόλαβαν να φύγουν. Θα καθαρίσουμε την Ουκρανία από αυτά τα αποβράσματα. Όμως θα φροντίσουμε τις σορούς με ανθρωπισμό. Θα τις κηδεύσουμε. Εμείς δεν είμαστε τέρατα όπως εκείνοι. Και εσείς, διάβολοι, φυλαχτείτε. Ερχόμαστε πίσω σας κάθε μέρα σε κάθε συνοικία και θα σας φτάσουμε σύντομα. Το τάγμα «Αχμάτ» είναι δύναμη. Ο Θεός είναι μεγάλος», αναφέρουν.

Όμως η μάχη δεν έχει χαθεί ακόμα και οι συγκρούσεις στους δρόμους του κέντρου είναι συνεχείς, την ώρα που η Μαριούπολη βομβαρδίζεται από αέρα και θάλασσα.

«Πολεμάμε με εγκληματίες πολέμου που σκοτώνουν εκατοντάδες Ουκρανούς καθημερινά. Με εκείνους που σκότωσαν χιλιάδες γυναίκες και παιδιά στην Μαριούπολη», αναφέρει υποδιοικητής του τάγματος «Αζόφ».

Ο ηγέτης των Τσετσένων Ραμζάν Καντίροφ λέει ότι έχει στείλει στην Ουκρανία κάθε άνδρα του που μπορεί να κρατήσει όπλο.

Κάποιες συνοικίες έχουν καταληφθεί από τον εχθρό, όμως η Μαριούπολη παραμένει υπό τον έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων λέει ο δήμαρχος, που εγκατέλειψε την πόλη πριν από λίγα 24ωρα.

Από τον μοναδικό διάδρομο προς το υπό ρωσική κατοχή Μπερντιάνσκ, άμαχοι συνεχίζουν να εγκαταλείπουν την Μαριούπολη. Όμως τα αυτοκίνητα περνούν ανάμεσα από τις σφαίρες.

Οι ουκρανικές αρχές λένε πως ο μισός πληθυσμός έχει φύγει από την πόλη που πριν από τον πόλεμο είχε 500.000 κατοίκους.

Η Μαριούπολη, που μέχρι πρόσφατα έσφυζε από ζωή, πλέον έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπο και μοιάζει με το ουκρανικό Χαλεπι, λέει ο δήμαρχος. Όμως δεν παραδίνεται και οι αποσχιστές του Ντονέτσκ λένε τώρα, μετά από ένα μήνα μαχών και σφοδρών βομβαρδισμών, ότι θα χρειαστούν ακόμα μια εβδομάδα για να την καταλάβουν.

Κατάσταση «Βόρειας και Νότιας Κορέας» θέλει να δημιουργήσει η Ρωσία

Ο στόχος του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι να χωρίσει στα δύο την Ουκρανία, δημιουργώντας ένα μοντέλο Βόρειας και Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλή της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, αναφέρεται ότι το Κρεμλίνο αλλάζει στρατηγική μετά την αποτυχία που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της εισβολής στην Ουκρανία και προσανατολίζεται στη δημιουργία ενός μοντέλου Βόρειας και Νότιας Κορέας.

Αυτό σημαίνει πως η Ρωσία θα ενισχύσει την παρουσία της σε περιοχές που έχει πάρει στον έλεγχό της και με αυτόν τον τρόπο θα διαμελίσει την Ουκρανία.

Παράλληλα, ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως αύριο έρχεται νέος γύρος διαπραγματεύσεων Ουκρανίας και Ρωσίας στην Τουρκία.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024