Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βουλή: Κόντρα Πλεύρη - Ξανθού για τη μονιμότητα στο ΕΣΥ – «Μην πέφτετε στο επίπεδο Πολάκη»

Βουλή: Κόντρα Πλεύρη – Ξανθού για τη μονιμότητα στο ΕΣΥ – «Μην πέφτετε στο επίπεδο Πολάκη»

Fake news του ΣΥΡΙΖΑ η άρση της μονιμότητας στο ΕΣΥ τονίζει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης: «Κύριε Ξανθέ μην πέφτετε στο επίπεδο του κυρίου Πολάκη» - Επιμενει ο ΣΥΡΙΖΑ για τέλος στη μονιμότητα στα κρυφά

Ένταση σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη και του υπουργού Υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθού.

Ο Πλεύρης αντέδρασε έντονα στις κατηγορίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είπε ότι η κυβέρνηση με νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, ψήφισε την άρση της μονιμότητας των γιατρών του ΕΣΥ.

Ο Θάνος Πλεύρης έκανε λόγο για fake news και τόνισε πως  δεν τίθεται σε καμία περίπτωση θέμα άρσης της μονιμότητας των γιατρών του ΕΣΥ.

Ο κ. Ξανθός είναι εκτεθειμένος

«Ερχεστε να διακινήσετε ψεύδος τώρα, αυτή τη στιγμή, μήπως επηρεάσετε τις εκλογές. Καταθέτω στα πρακτικά όλη τη νομοθεσία. Ο κ. Ξανθός είναι εκτεθειμένος και κ. Ξανθέ μην πέφτετε στο επίπεδο του κ. Πολάκη. Μη διακινείτε fakenews όπως έκανε χθες και ο κ. Πολάκης. Να έρθετε και να απαντήσετε αν ισχύει ή δεν ισχύει ο συγκεκριμένος νόμος», ανέφερε ο κ. Πλεύρης στη Βουλή.

Ο κ. Πλεύρης εξήγησε πως το προηγούμενο εδάφιο εφαρμόζεται και για την προϋπηρεσία ειδικευμένου ιατρού σε υπηρεσίες του κρατικού συστήματος της Μεγάλης Βρετανίας, για να μπορούν να έχουν και αυτοί οι άνθρωποι προϋπηρεσία για να μπορέσουν να γυρίσουν πίσω και να εκτιμηθεί η προϋπηρεσία τους και η ανέλιξή τους, καθώς επίσης και Ελβετίας, Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Καναδά, Αυστραλίας και Ιαπωνίας.

Όπως ανέφερε, δύναται να υπολογίζονται για την εξέλιξη του ΕΣΥ και η προϋπηρεσία ειδικευμένων ιατρών σε κλινική νοσοκομείων, πανεπιστημιακού ιδρύματος και συνεχίζει.. Αυτά και μόνο προστέθηκαν. Σε νόμο που υπάρχει, που υπήρχε καθ’ όλη τη διάρκεια της υπουργίας του κυρίου Ξανθού. Δεν έχει αλλάξει ο συγκεκριμένος νόμος από το 2003. Έχει όλες τις διατάξεις παραπάνω, προστέθηκαν δύο εδάφια και έγινε επαναδιατύπωση του άρθρου. Ο κύριος Ξανθός στην αρχή βγάζει μία ανακοίνωση και λέει ότι με αυτόν τον νόμο καταργούμε τη μονιμότητα, αναφερόμενος σε προηγούμενες διατάξεις που είναι εν ισχύ, που δεν τις κατήργησε ποτέ ο κύριος Ξανθός. Εν ισχύ, η επανάληψη του άρθρου που έγινε με τα δύο εδάφια.

Διευκρινίσεις και απο ΚΙΝΑΛ

Σημειώνεται πως περαιτέρω διευκρινήσεις ζήτησε από τον υπουργό Υγείας, η γενική γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη, καθώς όπως είπε «έχουν δημιουργηθεί πολλές αμφιβολίες σχετικά με την ερμηνεία της επαναπροκήρυξης των θέσεων στο τέλος της πενταετίας». Από την πλευρά του, ο ειδικός εισηγητής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, ζήτησε την απόσυρση της διάταξης κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «με ύπουλο τρόπο αίρει την μονιμότητα των γιατρών, δίνοντας τη δυνατότητα και σε άλλους γιατρούς, όχι μόνο αυτούς που είναι ήδη εν υπηρεσία, να τις διεκδικήσουν.

«Δεν καταργήθηκε ποτέ η μονιμότητα. Ισχύει κανονικά ο νόμος του 2009 και η νομοθετική πρωτοβουλία με τις αλλαγές που έγιναν αφορούν αποκλειστικά την προϋπηρεσία. Η μη επαναπροκήρυξη των θέσεων συνεχίζει να ισχύει κανονικά. Άρα το θέα έχει λήξει. Ο νόμος του 2009 είναι κανονικά σε ισχύ, δεν ανοίγει κανένα παράθυρο για άρση της μονιμοποίησης απλώς μπαίνει το θέμα της προϋπηρεσίας», ανταπάντησε ο υπουργός Υγείας.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024