Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπελογιάννης: 70 χρόνια από την εκτέλεσή του - Εκδήλωση τιμής και μνήμης από το ΚΚΕ

Μπελογιάννης: 70 χρόνια από την εκτέλεσή του – Εκδήλωση τιμής και μνήμης από το ΚΚΕ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 70 χρόνια από την εκτέλεση του Ν. Μπελογιάννη στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ πραγματοποίησε μια λιτή εκδήλωση τιμής και μνήμης παρουσία μελών και στελεχών του Κόμματος, στην έδρα της στον Περισσό καθώς σήμερα συμπληρώνονται εβδομήντα χρόνια από την εκτέλεση, στις 30 Μάρτη 1952, «του ήρωα κομμουνιστή Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του Ηλία Αργυριάδη, Νίκο Καλούμενο και Δημήτρη Μπάτση».

Ένα κόκκινο γαρίφαλο

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του κτηρίου, μπροστά στο μνημείο για τον Ν. Μπελογιάννη, έργο του Μέμου Μακρή, το όποιο βρισκόταν στη Βουδαπέστη, στην οδό Μπελογιάννη 17, «αλλά αποκαθηλώθηκε από την ουγγρική κυβέρνηση μετά τις ανατροπές. Με τη φροντίδα των συντρόφων της Ουγγαρίας περιφρουρήθηκε, μεταφέρθηκε και παραδόθηκε στην ΚΕ του ΚΚΕ, κοσμώντας πλέον την έδρα της».

Εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής κατέθεσε λουλούδια στο Μνημείο ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και μίλησε ο Κώστας Σκολαρίκος, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Ιστορίας, ενώ ακόμα όλοι οι παρευρισκόμενοι άφησαν από ένα κόκκινο γαρίφαλο.

«Με τη θυσία του, ο Νίκος Μπελογιάννης έγινε σύμβολο της ανάγκης διαφύλαξης της αυτοτέλειας και της ανυποχώρητης επαναστατικής πάλης του Κόμματος σε όλες τις συνθήκες. Γι’ αυτό και στο πρόσωπό του τιμάμε τη θυσία όλων των κομμουνιστών, όλων των αλύγιστων της ταξικής πάλης. Εξάλλου, όπως σημείωσε ο ίδιος «Η περίπτωσή μου δεν είναι μοναδική. Είναι πολλές, πάρα πολλές», τόνισε στην ομιλία του ο κ. Σκολαρίκος.

Διαβάστε επίσης Στροφή στη ρητορική της ΝΔ για μια κυβέρνηση συνεργασίας: Οι εκλογικοί συσχετισμοί και η αυτοδυναμία

Διαβάστε επίσης Κινητικότητα στα δεξιά της ΝΔ: Πολιτική κίνηση ιδρύει ο Μπογδάνος – Με ποιους θα συνεργαστεί

Μετά την κατάθεση λουλουδιών από τον γραμματέα του ΚΚΕ, όλοι οι παρευρισκόμενοι άφησαν από ένα κόκκινο γαρίφαλο στο Μνημείο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το πένθιμο εμβατήριο «Επέσατε Θύματα» να ακούγεται από τα μεγάφωνα.

Λουλούδια στο μνημείο της εκτέλεσης στο Πάρκο Γουδή

Επίσης, σήμερα το πρωί, αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Θοδωρή Χιώνη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και Γραμματέα της ΚΟ Αττικής του Κόμματος, κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο που έχει στηθεί στο σημείο της εκτέλεσης στο Πάρκο Γουδή.

Τέλος, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα επισκεφθεί, την Κυριακή 3 Απρίλη, την Αμαλιάδα, γενέτειρα του Ν. Μπελογιάννη, όπου θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, στην πλατεία Μπελογιάννη.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024