Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πεσκόφ: Αμφισβητεί τη δηλητηρίαση Αμπράμοβιτς - Τι είπε για τον ρόλο του στις συνομιλίες

Πεσκόφ: Αμφισβητεί τη δηλητηρίαση Αμπράμοβιτς – Τι είπε για τον ρόλο του στις συνομιλίες

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ υποστήριξε ότι οι φήμες για τη δηλητηρίαση Αμπράμοβιτς είναι «κομμάτι του πολέμου πληροφοριών».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απέρριψε την Τρίτη τις αναφορές ότι ο υπό κυρώσεις Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρομάν Αμπράμοβιτς υπέστη συμπτώματα που συνάδουν με δηλητηρίαση κατά τη διάρκεια ενός άτυπου γύρου συνομιλιών νωρίτερα αυτό τον μήνα, χαρακτηρίζοντας τις συγκεκριμένες αναφορές ως «μέρος του πολέμου πληροφοριών».

Ο Πεσκόφ δήλωσε κατά τη διάρκεια της καθημερινής του τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους δημοσιογράφους: «Αυτό είναι μέρος του πληροφοριακού πανικού, μέρος του πληροφοριακού σαμποτάζ, του πληροφοριακού πολέμου. Αυτές οι αναφορές δεν είναι αληθινές… Είναι απαραίτητο να φιλτράρεται έντονα η ροή των πληροφοριών».

Τι είπε για τον ρόλο Αμπράμοβιτς στις συνομιλίες

Ο Πεσκόφ επιβεβαίωσε ακόμη ότι ο Αμπράμοβιτς συμμετείχε στις συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη που ξεκίνησαν σήμερα, αλλά δήλωσε ότι ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος δεν ήταν επίσημο μέλος της αντιπροσωπείας.

Ο Αμπράμοβιτς συμμετέχει στη διασφάλιση ορισμένων επαφών μεταξύ της ρωσικής και της ουκρανικής πλευράς, σημείωσε ο Πεσκόφ.

Η δήλωση Καλίν για τον Αμπράμοβιτς

Σύμφωνα με τον Ιμπραχίμ Καλίν, ο Ρώσος ιδιοκτήτης της Τσέλσι «έφτασε στην Κωνσταντινούπολη ως διαπραγματευτής, όπως δήλωσε στο CNN ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας.

Μόνο ως διαπραγματευτής ορισμένος από τη Μόσχα θα μπορούσε άλλωστε να μπει στην Τουρκία, διευκρίνισε ο κ. Καλίν, καθώς οι Ρώσοι επιχειρηματίες υπόκεινται σε κυρώσεις.

«Ο Αμπράμοβιτς ήρθε στην Τουρκία ως μέλος μιας ομάδας διαπραγματευτών. Επιτρέψτε μου να επαναδιατυπώσω όμως: Ήρθε ως κάποιος που διορίστηκε από τον Πούτιν ως διαπραγματευτής», είπε ο κ. Καλίν.

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024