Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Στέλνουν αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου στη Γερμανία για την ενίσχυση του ΝΑΤΟ

ΗΠΑ: Στέλνουν αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου στη Γερμανία για την ενίσχυση του ΝΑΤΟ

Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να στείλουν έξι αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου στη Γερμανία για να ενισχύσουν τις αποτρεπτικές και αμυντικές δυνατότητες της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανέπτυξαν έξι αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου στην αεροπορική βάση Σπάνγκνταλεμ, στη νοτιοδυτική Γερμανία, με σκοπό τη «βελτίωση της αμυντικής θέσης» του NATO, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ.

Οι δυνατότητες των αεροσκαφών

Τα αεροσκάφη Growler EA-18G (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από US Navy) των Πεζοναυτών «δεν αναπτύχθηκαν για να χρησιμοποιηθούν εναντίον ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία» και η αποστολή τους δεν αποτελεί «αντίδραση σε κάποια απειλή ή κάποιο περιστατικό» συγκεκριμένα, διαβεβαίωσε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κέρμπι.

Η ανάπτυξή τους αποφασίστηκε στο πλαίσιο «των (αμερικανικών) προσπαθειών για την ενίσχυση των αποτρεπτικών και αμυντικών δυνατοτήτων της ανατολικής πτέρυγας» της Ατλαντικής Συμμαχίας, εξήγησε.

Τα αεροσκάφη μπορούν να εξαπολύουν κυβερνοεπιθέσεις και να διεξάγουν επιχειρήσεις ηλεκτρονικού πολέμου ευρείας κλίμακας. Κάπου 240 στρατιωτικοί – πιλότοι, ομάδες εδάφους, προσωπικό συντήρησης – συνοδεύουν τα αεροσκάφη, διευκρίνισε το Πεντάγωνο.

Οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία

Το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2023 της αμερικανικής κυβέρνησης, που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα, συμπεριλαμβάνει ποσό 6,9 δισ. δολαρίων για να προσφερθεί βοήθεια στην Ουκρανία, η οποία αντιμετωπίζει εισβολή στην επικράτειά της από τη Ρωσία, και για να υποστηριχθούν κράτη μέλη του NATO.

Ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται επί έναν μήνα και πλέον, ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι πιέζει τα κράτη μέλη του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού να στείλουν περισσότερα όπλα, ιδίως καταδιωκτικά, συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας, άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, πυραύλους κατά πλοίων επιφανείας.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024