Αποθέωση για Σα και Ολυμπιακό
Ο Λιονέλ Πόντες, υποκλίθηκε στον Ζοσέ Σα και στον Ολυμπιακό, που έδωσε την ευκαιρία στον Πορτογάλο τερματοφύλακα εξελιχθεί και να φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο.
Ο Ζοσέ Σα «λάμπει» στην Πρέμιερ Λιγκ, με τον πρώην τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να κάνει σπουδαία σεζόν με την Γουλβς και τους συμπατριώτες του να τον αποθεώνουν.
Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Πορτογάλου προπονητή, Λιονέλ Πόντες, ο οποίος μιλώντας στην «Express & Star» υποκλίθηκε στον 29χρονο τερματοφύλακα, αλλά και στον Ολυμπιακό, που του έδωσε την ευκαιρία να εξελιχθεί και να φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο.
«Είχα δουλέψει μαζί του το 2014-2015 και τότε ήταν 21 με 22 ετών. Δεν ήταν βασικός τερματοφύλακας. Είχαμε τον Ρομέν Σαλίν, όμως από τότε φαινόταν η προοπτική του Ζοσέ. Είχε πολύ καλές ικανότητες και πολύ καλά χαρακτηριστικά και φυσική κατάσταση για τη θέση και ήταν ψηλός. Όταν πήγε στον Ολυμπιακό ήταν πιθανότατα η πιο καλή επιλογή για εκείνον και η στιγμή για να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Αυτή η θητεία του στον Ολυμπιακό του έδωσε την ευκαιρία να πάει στην ομάδα της Γουλβς. Το 2014 ξέραμε πως θα μπορούσε να κάνει καλή καριέρα.
Ήταν πολύ σημαντική η κίνηση του Μαρτίνς που τον πήρε στον Ολυμπιακό. Όταν είχα πάει στη Μαρίτιμο ο Μαρτίνς ήταν ο πρώτος προπονητής του Ζοσέ στη Β’ ομάδα. Μετά τον πήγε στον Ολυμπιακό και αυτή η μεταγραφή ήταν πολύ σημαντική για τον Σα. Θα ήταν αδύνατο να είχε μία καλή καριέρα εάν δεν είχε πάει στον Ολυμπιακό όπου πήρε πρωτάθλημα, έπαιξε στο Champions League και απέκτησε ωριμότητα και ποιότητα. Για αυτό τον λόγο προσαρμόστηκε εύκολα στην Premier League.
Ο Σα μπορεί να γίνει ένας από τους κορυφαίους Πορτογάλους γκολκίπερ. Δεν έχω αμφιβολία πως θα είναι στην τετράδα των γκολκίπερ στην Εθνική και από εκεί θα επιλεγεί η τριάδα για το Παγκόσμιο. Δεν είναι εύκολο να καλύψει κάποιος τον Ρουί Πατρίτσιο, που είναι το Νο1 στη χώρα. Για μένα είναι στην τοπ 10άδα του κόσμου», ανέφερε ο Πόντες.
- Σανς – Γουόριορς 111-96: Ο Γκριν «πέταξε» εκτός playoffs Κάρι και Γκόλντεν Στέιτ (vids)
- Ο Σπανούλης, το τηλεφώνημα της Ντουμπάι και η αρνητική απάντηση
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (18/4): Πού θα δείτε τα ματς της Super League, τον τελικό του Copa del Rey και Premier League
- Super League: Must win παιχνίδι για τον Άρη και «τελικός» στην Κρήτη – Τα τρία κομβικά ματς των play out
- Το… παράπονο του Φρανσίσκο: «Εγώ πρέπει να πάρω το βραβείο του MVP, όχι ο Βεζένκοφ»
- H απόφαση του Αντρέι Στογιάκοβιτς για το μέλλον του
- Η Κόβεντρι του Φρανκ Λάμπαρντ επέστρεψε στην Premier League
- Ίντερ – Κάλιαρι 3-0: Ακόμη πιο κοντά στο πρωτάθλημα οι «νερατζούρι»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442