Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Audi Q5: Ανεπίσημη πρώτη

Audi Q5: Ανεπίσημη πρώτη

Η νέα, τρίτη κατά σειρά γενιά του γερμανικού SUV εντοπίστηκε για πρώτη φορά ως δοκιμαστικό πρωτότυπο από τον φωτογραφικό φακό, σηματοδοτώντας την έναρξη για τη διαδικασία διαδοχής της τρέχουσας εκδοχής του

Φωτογραφίες: Automedia

To Q5 υπήρξε μόλις το δεύτερο μέλος της SUV γκάμας της γερμανικής φίρμας μετά το Q7. Πλέον βέβαια η περιπετειώδης γκάμα της Audi μετράει επτά μοντέλα που προσεχώς πρόκειται να γίνουν ακόμα περισσότερα με φόντο την ηλεκτροκίνηση, ενώ το Q5 ετοιμάζεται να υποδεχτεί την τρίτη κατά σειρά γενιά του.

Αφετηρία θα αποτελέσει μια νέα αρχιτεκτονική με την κωδική ονομασία SSP η οποία αντικαθιστά την πλατφόρμα MLB όπου βασίζεται η τρέχουσα γενιά του Q5. H συγκεκριμένη αρχιτεκτονική θα αποτελέσει το συμβατικό ισοδύναμο της ηλεκτρικής πλατφόρμας PPE όπου βασίζονται τα μεγαλύτερα ηλεκτρικά μοντέλα της Audi όπως e-tron GT αλλά και το επικείμενο Q6 e-tron.

 Παρά την καινούρια αρχιτεκτονική, το νέο Q5 δεν πρόκειται να αλλάξει ριζικά τις αναλογίες του ούτε και να απαρνηθεί την γνώριμη αισθητική που είναι συνυφασμένη με τη γερμανική φίρμα. Παρ’ όλα αυτά, μια προσεκτική παρατήρηση στις λήψεις του φωτογραφικού φακού αποτυπώνει μια φαρδύτερη και πιο κομψή γρίλια η οποία περιστοιχίζεται από αντίστοιχης αισθητικής εισαγωγής αέρα και μια χαμηλότερα τοποθετημένη δεύτερη γρίλια.

Στο πίσω τμήμα διακρίνονται φωτιστικά σώματα με σχήμα ανάλογο του A6 e-tron το οποίο εντοπίστηκε προσφάτως από τον φωτογραφικό φακό σε δοκιμές εξέλιξης. Επίσης δεδομένη είναι η παρουσία της ενιαίας λωρίδας LED που ενώνει τα φωτιστικά σώματα και η οποία αποτελεί κοινή συνισταμένη όλων των νεότερων Audi.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά στοιχεία για τους κινητήρες, αν και δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι το νέο Q5 θα διαθέτει συμβατικούς κινητήρες βενζίνης αλλά και diesel στην γκάμα του ενώ το παρών στις επιλογές του θα δώσει και η plug-in υβριδική τεχνολογία.

Στο εσωτερικό το Q5 αναμένεται να επωφεληθεί από την τελευταία εκδοχή του λογισμικού MMI το οποίο θα συνδυάζεται με νέο infotainment, φιλοξενούμενο σε οθόνη 11,6 ιντσών στα πρότυπα του ηλεκτρικού Q4 e-tron.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, αν και δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες από μέρους της Audi η πρεμιέρα του θα πρέπει να αναμένεται εντός του 2023.

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024