Κατά τη διάρκεια του τουρνουά του Μαϊάμι που αγωνίζεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε κάποιες δηλώσεις του, πέταξε μία ατάκα για το γυναικείο τένις, η οποία έχει ανοίξει μεγάλη συζήτηση.
Ο Έλληνας πρωταθλητής και Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης ανέφερε πως στα grand slam, από την στιγμή που οι μισθοί είναι οι ίδιοι για άνδρες και γυναίκες, θα έπρεπε και τα ματς των γυναικών να κρίνονται στα 5 σετ.
Βέβαια κάποιοι συμφώνησαν με την άποψη του Στέφανου, ωστόσο υπήρξαν και πολλές αντιδράσεις από μεγάλη μερίδα του κόσμου, καθώς αρκετοί θεωρούν ότι το καθημερινό πρόγραμμα στα 4 μεγάλα τουρνουά θα τραβήξει πολύ και θα έχει ως αποτέλεσμα να παίζουν ξημερώματα ορισμένοι.
Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς:
«Δεν θέλω να προκαλέσω αντιδράσεις με αυτό που θα πω, ωστόσο πρέπει να τονίσω ότι υπάρχει ισότητα στα χρηματικά έπαθλα μεταξύ των ανδρών και των γυναικών, αλλά στις γυναίκες γίνονται ματς των 3 σετ και στους άνδρες των 5. Επιστημονική έρευνα αναφέρει πως οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη διάρκεια σε θέμα αντοχής. Δε ξέρω. Ισως θα μπορούσαν να παίζουν πέντε σετ κι αυτές. Για τα grand slam τουλάχιστον. Από την άλλη βέβαια, με 3 σετ στους άνδρες ίσως βλέπαμε μεγαλύτερη γκάμα νικητών στα slams. Πιστεύω ότι οι τίτλοι θα ήταν εντελώς διαφορετικοί στους άνδρες αν είχαμε νικητή σε σύνολο τριών σετ».
Ο Τζέσι Ντέρι έπεσε άσχημα με το κεφάλι στον αγωνιστικό χώρο μετά από σύγκρουσή του στον αέρα με τον Άμποτ και αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες στη συνέχεια αποχώρησε με φορείο.
Με μοναδική απουσία αυτή του Κώστα Σλούκα, ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται για το τρίτο παιχνίδι με τη Βαλένθια (06/05, 21:15), το οποίο θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ.
Η Εθνική πόλο Γυναικών με επιμέρους 6-2 στο τέταρτο οκτάλεπτο, νίκησε 14-9 την Ουγγαρία για τη Β' προκριματική φάση και σε πολύ μεγάλο ποσοστό εξασφάλισε την πρόκρισή της στα τελικά του World Cup.