Τσιτσιπάς: «Οι γυναίκες να παίζουν 5 σετ στα grand slams»
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προχώρησε σε μια δήλωση κατά την διάρκεια του Μiami Open για το γυναικείο τένις και προκάλεσε αντιδράσεις.
Κατά τη διάρκεια του τουρνουά του Μαϊάμι που αγωνίζεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε κάποιες δηλώσεις του, πέταξε μία ατάκα για το γυναικείο τένις, η οποία έχει ανοίξει μεγάλη συζήτηση.
Ο Έλληνας πρωταθλητής και Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης ανέφερε πως στα grand slam, από την στιγμή που οι μισθοί είναι οι ίδιοι για άνδρες και γυναίκες, θα έπρεπε και τα ματς των γυναικών να κρίνονται στα 5 σετ.
Βέβαια κάποιοι συμφώνησαν με την άποψη του Στέφανου, ωστόσο υπήρξαν και πολλές αντιδράσεις από μεγάλη μερίδα του κόσμου, καθώς αρκετοί θεωρούν ότι το καθημερινό πρόγραμμα στα 4 μεγάλα τουρνουά θα τραβήξει πολύ και θα έχει ως αποτέλεσμα να παίζουν ξημερώματα ορισμένοι.
Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς:
«Δεν θέλω να προκαλέσω αντιδράσεις με αυτό που θα πω, ωστόσο πρέπει να τονίσω ότι υπάρχει ισότητα στα χρηματικά έπαθλα μεταξύ των ανδρών και των γυναικών, αλλά στις γυναίκες γίνονται ματς των 3 σετ και στους άνδρες των 5. Επιστημονική έρευνα αναφέρει πως οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη διάρκεια σε θέμα αντοχής. Δε ξέρω. Ισως θα μπορούσαν να παίζουν πέντε σετ κι αυτές. Για τα grand slam τουλάχιστον. Από την άλλη βέβαια, με 3 σετ στους άνδρες ίσως βλέπαμε μεγαλύτερη γκάμα νικητών στα slams. Πιστεύω ότι οι τίτλοι θα ήταν εντελώς διαφορετικοί στους άνδρες αν είχαμε νικητή σε σύνολο τριών σετ».
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τη Γαλλία: Ο Μπόνο απέκρουσε πέναλτι του Εμπαπέ (vid)
- Χάαλαντ: «Αν δείτε τι συμβαίνει στη Νορβηγία, θα καταλάβετε ότι δεν είναι η συνηθισμένη εικόνα της χώρας»
- Γαλλία: Το ματς με το Μαρόκο έφερε 20.000 αστυνομικούς στους δρόμους
- Επίσημα στην Άρσεναλ ο Ιλάν Μελιέ
- Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποχωρεί από το «Ολντ Τράφορντ» μετά από 115 χρόνια – Η νέα τοποθεσία (vid, pic)
- LIVE: Γαλλία – Μαρόκο
- Μουντιάλ σε 60 δευτερόλεπτα: Το ΑΝ δεν είναι (μόνο) του Παπακαλιάτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442