Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Η Ουκρανία έχει μόνο 1 τουρκικό drone - Τα υπόλοιπα 35 καταρρίφθηκαν

Ρωσία: Η Ουκρανία έχει μόνο 1 τουρκικό drone – Τα υπόλοιπα 35 καταρρίφθηκαν

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας που αναφέρθηκε στις απώλειες του ουκρανικού στρατού, μεταδίδουν ότι η Ουκρανία έμεινε με ένα τουρκικό drone καθώς τα υπόλοιπα 35 που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις καταρρίφθηκαν.

Στον στρατό της Ουκρανίας έχει απομείνει μόνο ένα τουρκικό μη επανδρωμένο στρατιωτικό αεροσκάφος Bayraktar (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από aa.com.tr), σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας, γράφει η ρωσική ιστοσελίδα vz.ru.

Επέκταση της παραγωγής

«Από τα 152 μαχητικά αεροσκάφη καταστράφηκαν 112, από τα 149 ελικόπτερα καταστράφηκαν 75, από 36 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 καταστράφηκαν 35», αναφέρει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, σημειώνει η vz.ru.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένκσι ανακοίνωσε ότι η ουκρανική και η τουρκική πλευρά συμφώνησαν να επεκτείνουν την παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar στην Ουκρανία, συνεχίζει το ρωσικό δημοσίευμα.

«Αυτές είναι νέες τεχνολογίες, αυτές είναι νέες θέσεις εργασίας, αύξηση της αμυντικής ικανότητας της Ουκρανίας», είχε δηλώσει τότε ο (σ.σ. πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ) Ζελένσκι.

Τον Ιούλιο του 2021, η Ουκρανία έλαβε το πρώτο μη επανδρωμένο σύστημα κρούσης Bayraktar TB2 που κατασκευάστηκε στην Τουρκία.

Στη συνέχεια, ο αρχηγός της χώρας σχολίασε τη χρήση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους Bayraktar από τον ουκρανικό στρατό στο Ντονμπάς και ανέφερε ότι η χώρα θα χρησιμοποιήσει drones «για τη δική της προστασία».

«Εχουν τώρα το τελευταίο»

Οι Ενοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν τώρα το τελευταίο UAV Bayraktar, τονίζεται στο ρωσικό δημοσίευμα.

Κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης (σ.σ. έτσι αποκαλεί την εισβολή η Ρωσία) στην Ουκρανία, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις αναφέρθηκαν αρκετές φορές στα καταρριφθέντα Μπαϊρακτάρ, προσθέτει η ίδια πηγή.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Το Bayraktar TB2 είναι τουρκικό UAV επιχειρησιακής τακτικής κρούσης μεσαίου υψόμετρου με κινητήρα εσωτερικής καύσης και έλικα τύπου pusher.

Το τουρκικό αεροσκάφος, μεταφέροντας 4 κατευθυνόμενους πυραύλους, μπορεί να βρίσκεται στον αέρα από 12 έως 24 ώρες.

Η μέγιστη εμβέλεια ελέγχου είναι έως και 150 km. Αυτό του επιτρέπει τη συνεχή επιτήρηση στον αέρα και, αφού εντοπίσει τον στόχο, την εκτόξευση των πυραύλων, καταλήγει το ρωσικό δημοσίευμα.

Πηγή: vz.ru, echedoros-a.gr

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024