Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ένας ακόμη Ρώσος στρατηγός σκοτώθηκε στο μέτωπο, σύμφωνα με το Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ένας ακόμη Ρώσος στρατηγός σκοτώθηκε στο μέτωπο, σύμφωνα με το Κίεβο

Η Ρωσία έχει επιβεβαιώσει έως τώρα τον θάνατο στην Ουκρανία του στρατηγού Αντρέι Σουκοβέτσκι, αναπληρωτή διοικητή του 41ου στρατού, που είχε υπηρετήσει στη Συρία το 2018-2019.

Το Κίεβο επιβεβαίωσε σήμερα ότι σκότωσε σε μάχες έναν ακόμη ρώσο στρατηγό, στη νότια Ουκρανία, σύμφωνα με τον σύμβουλο της ουκρανικής προεδρίας, Ολέκσι Αρέστοβιτς.

«Τα στρατεύματά μας (…) σκότωσαν τον διοικητή του 49ου στρατού της νότιας περιφέρειας της Ρωσίας, τον στρατηγό Ιάκοφ Ρεζάντσεφ, σε ένα βομβαρδισμό του αεροδρομίου της Τσορνομπάιφκα», που βρίσκεται στην περιοχή της Χερσώνας, δήλωσε ο Αρέστοβιτς σε ένα βιντεομήνυμα.

Η Ρωσία έχει επιβεβαιώσει έως τώρα τον θάνατο στην Ουκρανία του στρατηγού Αντρέι Σουκοβέτσκι, αναπληρωτή διοικητή του 41ου στρατού, που είχε υπηρετήσει στη Συρία το 2018-2019.

Όμως, ένας ακόμη Ρώσος στρατηγός, ο Βιτάλι Γκερασίμοφ έχει σκοτωθεί επίσης στη μάχη, σύμφωνα με το Κίεβο.

«Ένας ακόμη στρατηγός με δύο αστέρια σκοτώθηκε σήμερα από τη ρωσική πλευρά, είναι ο δεύτερος σε 12 ημέρες», είχε δηλώσει στις 8 Μαρτίου στο CNN ο εν αποστρατεία αμερικανός στρατηγός Μαρκ Χέρτλινγκ, αποκαλύπτοντας ότι ο ρωσικός στρατός διαπράττει «επαναλαμβανόμενα λάθη» και «επικοινωνεί μέσω μη κρυπτογραφημένων μέσων».

Εάν αληθεύουν οι πληροφορίες για τον Ρεζάντσεφ, ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, έχασε άλλον έναν από τους βασικούς στρατηγούς του στην εισβολή στην Ουκρανία.

Ο αντιστράτηγος Γιάκοφ Ρεζάντσεφ θεωρούνταν ότι βρισκόταν κοντά στον Πούτιν και αναφέρθηκε, στις αρχές του πολέμου, ως εκείνος που έλεγε στους στρατιώτες ότι η εισβολή θα «τελείωνε γρήγορα» – κάτι που η Ρωσία δεν κατάφερε να κάνει, αφού ο στόχος της εισβολής των 72 ωρών ξεπεράστηκε πριν από σχεδόν ένα μήνα.

Ο ουκρανός δημοσιογράφος Victor Kovalenko, με έδρα τις ΗΠΑ, δήλωσε ότι ο Ρεζάντσεφ ήταν «πιθανότατα ο διαβόητος δολοφόνος αμάχων στη Μαριούπολη».

Ο Ρεζάντσεφ έπαιξε σημαντικό ρόλο και στον πόλεμο της Ρωσίας στη Συρία, ενώ αναφέρεται σε ειδική έκθεση ως προς τα διδάγματα που πρέπει να πάρουν οι άνδρες του Πούτιν από αυτή την εισβολή.

«Εκπαιδεύουμε τα στρατεύματα να αντιμετωπίζουν τον εχθρό σε συνθήκες του λεγόμενου ‘ανεστραμμένου μετώπου’ ή όταν το μέτωπο είναι παντού», έλεγε.

Λεπτομέρειες για το ποιον ρόλο έπαιζε στην Ουκρανία και για τους πρόσφατους στρατιωτικούς ρόλους του είναι ελάχιστες, καθώς το προφίλ του έχει σβηστεί από τον ιστότοπο «Kremlin-Roadmap» – που χειρίζεται το Κρεμλίνο – ο οποίος περιγράφει λεπτομερώς τις παρελθούσες και μελλοντικές ενέργειες του ρωσικού στρατού.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024