Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το ψηλότερο κτίριο της Τσεχίας θα φτάνει μέχρι τον ουρανό

Το ψηλότερο κτίριο της Τσεχίας θα φτάνει μέχρι τον ουρανό

Το κτίριο θα ανεγερθεί πλησίον ενός εμπορικού κέντρου και ενός πρώην χαλυβουργείου στην Οστράβα, στην ανατολική Τσεχία και το σχήμα του θα είναι δύο τριγωνικές δομές, η μία πάνω στην άλλη.

Το τσεχικό αρχιτεκτονικό γραφείο Chybik + Kristof σχεδίασε έναν 56 ορόφων ουρανοξύστη, ο οποίος με την ολοκλήρωσή του θα είναι το υψηλότερο κτήριο στην Τσεχία.

Ο ύψους 235 μέτρων Ostrava Tower θα έχει υπερδιπλάσιο ύψος από το σημερινό υψηλότερο κτήριο στην χώρα, τον AZ Tower στο Μπρνο, του οποίου το ύψος είναι 111 μέτρα.

Προορίζεται να ανεγερθεί πλησίον ενός εμπορικού κέντρου και ενός πρώην χαλυβουργείου στην Οστράβα, στην ανατολική Τσεχία και το σχήμα του θα είναι δύο τριγωνικές δομές, η μία πάνω στην άλλη.

Το κάτω τρίγωνο, το οποίο γίνεται πιο στενό προς το κέντρο του ουρανοξύστη θα έχει από πάνω του ένα ανεστραμμένο τρίγωνο. «Πρόθεσή μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα απλό αλλά ισχυρό σχήμα το οποίο θα λειτουργεί ως φάρος μέσα στο κέντρο της πόλης» υπογράμμισε ο συνιδρυτής του αρχιτεκτονικού γραφείου Michal Kristof.

Οι δύο πλέον φαρδείς χώροι – το λόμπι και ο κήπος οροφής – σχεδιάστηκαν για να χρησιμοποιούνται ως χώροι αναψυχής. Διεσπαρμένα σε όλον τον ουρανοξύστη γραφεία, συνεδριακό κέντρο, καταστήματα λιανικής – στους 11 πρώτους ορόφους -, ξενοδοχείο και εστιατόριο – στους τέσσερις πάνω ορόφους. Η με πανοραμική θέα οροφή, με καφέ, εστιατόριο και μπαρ, θα είναι προσβάσιμη στο ευρύ κοινό.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024