Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ: Αγωγή κατά της Χίλαρι Κλίντον - «Προσπάθησαν να νοθεύσουν τις εκλογές συνδέοντας την προεκλογική μου εκστρατεία με τη Ρωσία»

Τραμπ: Αγωγή κατά της Χίλαρι Κλίντον – «Προσπάθησαν να νοθεύσουν τις εκλογές συνδέοντας την προεκλογική μου εκστρατεία με τη Ρωσία»

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά αποζημίωση από τη Χίλαρι Κλίντον για το προεκλογικό "ψευδές αφήγημα" της συνεργασίας του με τη Ρωσία

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε αγωγή σε βάρος της Χίλαρι Κλίντον και άλλων στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστηρίζοντας ότι προσπάθησαν να νοθεύσουν τις προεδρικές εκλογές του 2016, συνδέοντας την προεκλογική εκστρατεία του με τη Ρωσία.

«Ενεργώντας από κοινού, οι εναγόμενοι συνωμότησαν κακόβουλα για να εξυφάνουν ένα ψευδές αφήγημα, ότι ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλός τους, ο Ντόναλντ Τζ. Τραμπ, συνεργαζόταν με μια εχθρική ξένη δύναμη» ανέφερε ο πρώην πρόεδρος στην αγωγή που κατέθεσε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Φλόριντας. Ο Τραμπ, ο οποίος κέρδισε την Κλίντον στις εκλογές του 2016, κάνει λόγο για «εκβιασμό» και «συνωμοσία για τη διάδοση επιβλαβών ψεμάτων».

Η έρευνα για την παρέμβαση του Κρεμλίνου στην προεκλογική περίοδο

Οι ισχυρισμοί του Τραμπ ωστόσο υπονομεύονται από μια έκθεση 966 σελίδων την οποία δημοσιοποίησε τον Αύγουστο του 2020 μια επιτροπή της Γερουσίας, ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους. Η αναφορά αυτή κατέληγε στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε το στέλεχος Πολ Μάναφορτ και τον ιστότοπο WikiLeaks για να βοηθήσει τον Τραμπ να κερδίσει τις εκλογές του 2016. Ο Μάναφορτ ήταν μέλος το προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ για πέντε μήνες το 2016.

Οι καταγγελίες για τη «ρωσική παρέμβαση» στις εκλογές, τις οποίες η Μόσχα διέψευδε, στάθηκαν αφορμή για μια διετή έρευνα, επικεφαλής της οποίας ήταν ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ.

Στην αγωγή του ο Τραμπ ζητάει ανταποδοτικές και κυρωτικές αποζημιώσεις. Υποστηρίζει ότι «υποχρεώθηκε να επιβαρυνθεί με έξοδα (όπως δικηγορικές αμοιβές και άλλα), το ποσό των οποίων θα καθοριστεί στη δίκη, όμως είναι γνωστό ότι ξεπερνούν τα 24 εκατομμύρια δολάρια και συνεχίζουν να αυξάνονται».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024