Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολωνία: Τέλος η χρήση μάσκας και η καραντίνα για όσουν νοσούν από κοροναϊό

Πολωνία: Τέλος η χρήση μάσκας και η καραντίνα για όσουν νοσούν από κοροναϊό

Όσοι έχουν μολυνθεί δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένοι από τον νόμο να τίθενται σε απομόνωση

Σταματούν να είναι υποχρεωτικές η χρήση μάσκας και η καραντίνα από τις 28 Μαρτίου στην Πολωνία, δεδομένης της μείωσης των μολύνσεων COVID-19.

«Τόσο η διεθνής κατάσταση όσο και οι προοπτικές και οι προβλέψεις που έχουμε στη διάθεσή μας είναι θετικές, δηλ. προβλέπουμε πως μέχρι τα τέλη Απριλίου, θα έχουμε μια σημαντική μείωση των μολύνσεων και των νοσηλειών», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας Άνταμ Νιντζίλσκι.

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική μόνο σε ιατρικά ιδρύματα ή στα φαρμακεία. Ο υπουργός συνιστά ωστόσο τη χρήση μάσκας σε συγκεντρώσεις με σημαντικό αριθμό ανθρώπων.

Όσοι έχουν μολυνθεί δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένοι από τον νόμο να τίθενται σε απομόνωση, ενώ τα κοντινά τους πρόσωπα δεν θα χρειάζεται πλέον να μπουν σε καραντίνα. Η καραντίνα θα αρθεί επίσης για όσους εισέρχονται στην Πολωνία από το εξωτερικό, ανακοίνωσε ο υπουργός.

Την 1η Μαρτίου, η κυβέρνηση ήρε τους περιορισμούς για τον αριθμό των ατόμων στα εμπορικά κέντρα, τα μουσεία, τα ξενοδοχεία ή τα εστιατόρια. Από την έναρξη της πανδημίας, σχεδόν 6 εκατομμύρια Πολωνοί έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό και σχεδόν 115.000 έχουν πεθάνει.

Το υπουργείο ανακοίνωσε σήμερα 8.994 νέες θετικές διαγνώσεις και 146 θανάτους, μια μείωση 26% σε σύγκριση με την ίδια ημέρα της προηγούμενης εβδομάδας.

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024