Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ζητούν νέες κυρώσεις και προειδοποιούν τη Μόσχα για τα χημικά - Αναβρασμός σε ΕΕ και ΝΑΤΟ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ζητούν νέες κυρώσεις και προειδοποιούν τη Μόσχα για τα χημικά – Αναβρασμός σε ΕΕ και ΝΑΤΟ

Ιαχές πολέμου κατά της Ρωσίας από τους ηγέτες των χωρών που συμμετέχουν στις Συνόδους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Η Δύση ξεθάβει το τσεκούρι του πολέμου με τη Ρωσία και προειδοποιεί  τη Μόσχα να τερματίσει τον πόλεμο ενώ λαμβάνει επιπλέον κυρώσεις ώστε να αποδυναμώσει όσο περισσότερο γίνεται, την ικανότητα του Κρεμλίνου να χρηματοδοτεί τον αιματηρό πόλεμο στην Ουκρανία.

Στις Βρυξέλλες, όπου διεξάγονται τρεις Σύνοδοι την Πέμπτη, των G7, του ΝΑΤΟ και η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, σχεδόν όλοι οι ηγέτες ζήτησαν να ληφθούν ακόμη σκληρότερα οικονομικά μέτρα κατά της Ρωσίας αλλά και να προωθηθεί ταχύτατα ο σχεδιασμός για την ενεργειακή απεξάρτηση.

«Να συντρίψουμε τη Ρωσία»

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι, δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να «συντρίψει» τη Ρωσία με κυρώσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος, όπως είπε, έχει μετατραπεί σε μια «σφαγή».

«Η Ρωσία προσπαθεί να αποκαταστήσει την Αυτοκρατορία του Κακού», είπε ο Μοραβιέτσκι , αναφερόμενος στη Σοβιετική Ένωση. Η οργή κατά της Ρωσίας είναι κάτι παραπάνω από εμφανής σε χώρες του πρώην ανατολικύ μπλοκ που έγιναν μέλη του ΝΑΤΟ και βλέπουν τον πόλεμο στην αυλή τους, και εκατομμύρια πρόσφυγες στις πόλεις τους.

Ρούβλια; Ποια ρούβλια;

Ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Γιάνες Γιάνσα δήλωσε ότι η Ευρώπη δεν θα πληρώσει τη Ρωσία σε ρούβλια μετά την απαίτηση της Μόσχας από «μη φιλικές» χώρες να διευθετήσουν τους λογαριασμούς πετρελαίου και φυσικού αερίου στο εθνικό της νόμισμα.

«Δεν νομίζω ότι κανείς στην Ευρώπη γνωρίζει ούτε πώς μοιάζουν τα ρούβλια, κανείς δεν θα πληρώσει σε ρούβλια», είπε σε δημοσιογράφους ο Γιάνσα προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Πυρηνικός όλεθρος

Η εικόνα των ηγετών του δυτικού κόσμου για τη Ρωσία είναι παγιωμένη όπως και η ρήξη με τα κανάλια επικοινωνίας να κρατιούνται ζωντανά μόνο και μόνο να αποφευχθεί το παγκόσμιο ολοκαύτωμα.

Ακόμα και η Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε νέα μέτρα στερώντας από τη Ρωσία το καθεστώς του ευνοούμενου κράτους και για να την αποτρέψει να αποφύγει τις οικονομικές κυρώσεις χρησιμοποιώντας ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Φούμιο Κισίντα μετά τη συνάντηση με τους ομολόγους του της G7.

Ο Γιαπωνέζος

«Είχαμε μια γόνιμη συνάντηση στην οποία εμείς, τα μέλη της G7, επιβεβαιώσαμε τη σταθερή μας αποφασιστικότητα να διαδραματίσουμε έναν ηγετικό ρόλο στην προστασία της διεθνούς τάξης», είπε ο Κισίντα σε δημοσιογράφους.

«Από την πλευρά μου, ανέφερα τις πρόσθετες κυρώσεις της Ιαπωνίας (κατά της Ρωσίας) και την πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια 100 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία και τις γειτονικές χώρες», συμπλήρωσε.

Νέες κυρώσεις δείχνει ο Μακρόν

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι οι ισχυροί της Δύσης είναι έτοιμοι να επιβάλουν νέες κυρώσεις σε βάρος τη Ρωσίας εάν κριθεί αναγκαίο, καθώς συνεχίζουν τις προσπάθειες να απομονώσουν τη Μόσχα μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και να την υποχρεώσουν σε εκεχειρία.

«Αυτές οι κυρώσεις έχουν αντίκτυπο και είναι χειροπιαστές. Πρέπει να τις συνεχίσουμε ώστε να έχουν αποτρεπτική ισχύ», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο

των ηγετών του NATO και της G7.

Η Δύση είναι πεπεισμένη ότι η Μόσχα μπορεί να χρησιμοποιήσει βιολογικά όπλα για να φτάσει νωρίτερα στον προσδοκώμενο στόχο της. Ο Ζελένσκι το θεωρεί δεδομένο και σε κάθε τόνο επιζητεί από ΝΑΤΟ και ΕΕ τον κατακερματισμό της Ρωσίας με κάθε τρόπο.

Προειδοποίηση Σολτς

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς προειδοποίησε τη Ρωσία να μην κάνει χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία. «Εάν η Ρωσία προετοιμάζει μια επιχείρηση παραπλάνησης ώστε να χρησιμοποιήσει τέτοια (χημικά και βιολογικά) όπλα (στην Ουκρανία), αυτό θα ήταν παραβίαση όλων των κανόνων, συμφωνιών και συμβάσεων», είπε στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Όχι μόνο το επισημαίνουμε, αλλά επίσης προειδοποιούμε στις συζητήσεις που έχουμε: μην το κάνετε», πρόσθεσε.

Και οι G7

Αλλά και οι ηγέτες των κρατών μελών της G7 προειδοποίησαν τη Ρωσία να μην χρησιμοποιήσει βιολογικά, χημικά ή πυρηνικά όπλα στον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας, ανέφεραν σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομάδα των Επτά και έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα μετά τις συνομιλίες στις Βρυξέλλες.

«Προειδοποιούμε ενάντια σε οποιαδήποτε απειλή χρήσης χημικών, βιολογικών και πυρηνικών όπλων ή σχετικού υλικού», ανέφεραν οι ηγέτες σε κοινό ανακοινωθέν, δηλώνοντας έτοιμοι να επιβάλουν «περαιτέρω κυρώσεις εάν χρειαστεί» κατά της Ρωσίας.

Υπενθύμισαν «τις υποχρεώσεις της Ρωσίας βάσει διεθνών συνθηκών που έχει υπογράψει και που μας προστατεύουν όλους».

Συμπλήρωσαν πως «δεν θα φείδονταν προσπαθειών» για να καταστήσουν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τους υποστηρικτές του, συμπεριλαμβανομένου του Λευκορώσου προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο, «υπεύθυνους» για την εισβολή στην Ουκρανία.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024