Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λευκορωσία: «Μια δυτική ειρηνευτική δύναμη στην Ουκρανία θα φέρει Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο»

Λευκορωσία: «Μια δυτική ειρηνευτική δύναμη στην Ουκρανία θα φέρει Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο»

Την περασμένη εβδομάδα, ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος της Πολωνίας δήλωσε ότι θα πρέπει να σταλεί μια διεθνής ειρηνευτική αποστολή στην Ουκρανία και να της δοθούν τα μέσα για να αμυνθεί.

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο αυταρχικός ηγέτης της Λευκορωσίας, προειδοποίησε ότι η πολωνική πρόταση για την ανάπτυξη δυτικής ειρηνευτικής δύναμης στην Ουκρανία θα μπορούσε να προκαλέσει «Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Όπως γράφει το CNN, o Λουκασένκο, ο οποίος επέτρεψε στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει το έδαφος της Λευκορωσίας για να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, δήλωσε την Πέμπτη ότι εάν η πρόταση της Πολωνίας υιοθετηθεί «θα σημάνει τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και πολύ τεταμένη», δήλωσε ο Λουκασένκο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος της Πολωνίας δήλωσε ότι θα πρέπει να σταλεί μια διεθνής ειρηνευτική αποστολή στην Ουκρανία και να της δοθούν τα μέσα για να αμυνθεί. Αρκετές δυτικές χώρες έχουν δηλώσει ότι δεν θα αναπτύξουν τα στρατεύματά τους στην Ουκρανία.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε, κατά την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ότι οποιαδήποτε ξένη ανάμειξη στη στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας θα προκαλέσει άμεση ρωσική απάντηση, που θα οδηγήσει σε «συνέπειες που δεν έχετε δει ποτέ στην ιστορία σας».

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόταση της Πολωνίας την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε: «Θα ήταν μια πολύ απερίσκεπτη και εξαιρετικά επικίνδυνη απόφαση».

Ο Πεσκόφ τόνισε ότι οποιαδήποτε πιθανή επαφή μεταξύ ρωσικών και νατοϊκών δυνάμεων «θα μπορούσε να έχει σαφείς συνέπειες, που θα ήταν δύσκολο να αποκατασταθούν».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024