Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: «Το 'θαύμα' της φορολόγησης των υπερκερδών κράτησε 24 ώρες» - Οικονόμου: Σας διαψεύδει η ΡΑΕ

ΣΥΡΙΖΑ: «Το ‘θαύμα’ της φορολόγησης των υπερκερδών κράτησε 24 ώρες» – Οικονόμου: Σας διαψεύδει η ΡΑΕ

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει πως «ο κ. Μητσοτάκης γίνεται ο μοναδικός πολιτικός στην Ευρώπη που αρνείται την ύπαρξη υπερκερδών» - Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει πως «τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέχουν στο χρόνο και την αλήθεια».

«Το ‘θαύμα’ Μητσοτάκη, ο οποίος αναγκάστηκε, μετά την πίεση του Αλέξη Τσίπρα, να αναγνωρίσει την ύπαρξη υπερκερδών και αισχροκέρδειας, κράτησε μόλις 24 ώρες», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Όπως υποστηρίζει, «σήμερα, προφανώς κατόπιν πιέσεων των ιδιωτών μετόχων της ΔΕΗ και των ιδιωτών ηλεκτροπαραγωγών, έβαλε άρον-άρον τον κυβερνητικό του εκπρόσωπο να μας πει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία και ότι η ΡΑΕ τα συγκεντρώνει ακόμα».

Μάλιστα, καλεί τον Γιάννη Οικονόμου, να το πει αυτό στους πολίτες, «που βλέπουν τους λογαριασμούς που φτάνουν κάθε μήνα στα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, «ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη, παρακολουθεί και καταγράφει την αύξηση των τιμών από τον περασμένο Ιούλιο και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας ξεπερνούν το 1,4 δισ.».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει πως «ο κ. Μητσοτάκης  γίνεται ο μοναδικός πολιτικός στην Ευρώπη που αρνείται την ύπαρξη υπερκερδών και δείχνει με τρόπο ξεδιάντροπο ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η προστασία των συμφερόντων των εταιρειών, και όχι των Ελλήνων και των Ελληνίδων».

Οικονόμου: «Κανένα ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέχει στο χρόνο»

Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στους ισχυρισμούς ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «η ΡΑΕ, την οποία επικαλείται διαρκώς ο ΣΥΡΙΖΑ, με επίσημη ανακοίνωσή της, πριν από λίγο, διαψεύδει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του κ. Τσίπρα και του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι με περισσό θράσος δήλωναν τις τελευταίες 24 ώρες πως η ΡΑΕ έχει τάχα δώσει στοιχεία στην κυβέρνηση για ουρανοκατέβατα κέρδη’ ύψους 1,4 δισ. ευρώ και πως η κυβέρνηση τα αγνοεί, καλύπτοντας την αισχροκέρδεια».

Ο Γιάννης Οικονόμου επισημαίνει πως «η ΡΑΕ δηλώνει ρητά ότι ‘βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης λήψης και επαλήθευσης των στοιχείων’, ώστε, μετά την οριστικοποίηση της μεθοδολογίας, να προχωρήσει στην ‘ανάλυση και τον προσδιορισμό των ποσών’».

Και σημειώνει πως «κανένα ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέχει στο χρόνο και στη δύναμη της αλήθειας. Μετά την ανακοίνωση της ΡΑΕ, ο κ. Τσίπρας είναι ηθικά και πολιτικά έκθετος. Οφείλει άμεσα να ανασκευάσει και να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, τον οποίο και προσπάθησε για ακόμη μια φορά να εξαπατήσει από βήματος Κοινοβουλίου».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσέθεσε ότι, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, «στο 90% των υπερκερδών, θα μπει έκτακτη φορολόγηση και θα επιστραφεί στον κρατικό Προϋπολογισμό, προκειμένου να ενισχυθεί και άλλο η κοινωνία. Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ λαϊκίζει ασύστολα και ψεύδεται απροκάλυπτα, η κυβέρνηση θα βρίσκεται με πράξεις, με κάθε μέτρο που είναι δυνατόν, δίπλα στους πολίτες».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024