Ακρίβεια: Ψωμί από φούρνο ή στο σπίτι – Τι συμφέρει περισσότερο
Στα έξοδα του σπιτιού πρέπει να υπολογιστεί και το ρεύμα που καταναλώνουμε για να ψήσουμε το ψωμί
Spotlight
-
Η ελληνική παραλία σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής – Ένα εντυπωσιακό βίντεο από ψηλά
-
Κακή εξέλιξη με τον ιό H5N1 - Εντοπίστηκε σε αγελαδινό γάλα
-
Καθηγητής του Χάρβαρντ: «Απεχθάνομαι το ιρανικό καθεστώς, αλλά έχει δίκιο – Ένοχες οι ΗΠΑ»
-
Υποψήφια του Μελανσόν στις ευρωεκλογές, καλείται να ζητήσει «συγγνώμη για τρομοκρατία» - Τι της αποδίδουν;
Με τις τιμές των βασικών αγαθών να έχουν φτάσει στα ύψη, πολλοί είναι οι καταναλωτές που προμηθεύονται τις πρώτες ύλες και φτιάχνουν μόνοι τους προϊόντα όπως το ψωμί, προκειμένου να γλυτώσουν έστω και ελάχιστα χρήματα.
Είναι όμως η παρασκευή ψωμιού στο σπίτι πιο οικονομική από το να το προμηθευτούν οι καταναλωτές από τον φούρνο;
Σύμφωνα με τις ισχύουσες τιμές, ένα κιλό ψωμί από τον φούρνο στοιχίζει από 2.00€ – 2.40€, ενώ για το ζύμωμα στο σπίτι απαιτούνται:
•Αλεύρι 600 γρ. -> 0,90 €
•Μαγιά ξηρή -> 0,30 €
•Σύνολο: 1,20€
Φυσικά το κόστος είναι διαφορετικό για άλλα είδη ψωμιού, όπως το πολύσπορο, ενώ στα έξοδα του σπιτιού πρέπει να υπολογιστεί και το ρεύμα που καταναλώνουμε για να ψήσουμε το ψωμί.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις