Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιώργος Πατούλης: «Η Αττική είναι η γη των ευκαιριών»

Γιώργος Πατούλης: «Η Αττική είναι η γη των ευκαιριών»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για την προβολή των αγροδιατροφικών προϊόντων της Αττικής στην Expo Dubai 2020, με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη να απευθύνει κάλεσμα προς όλους να γευτούν τις «ομορφιές» της.

Ανοικτή πρόσκληση από τον Γιώργο Πατούλη στη διεθνή έκθεση της Expo Dubai 2020: «Από το Ντουμπάι, σας απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση για να γνωρίσετε από κοντά την Αττική, με τις μοναδικές γαστρονομικές απολαύσεις, τα εξαιρετικά αγροδιατροφικά της προϊόντα, τη ζεστή φιλοξενία, τις πρότυπες υποδομές. Η Αττική είναι η γη των ευκαιριών για τον διεθνή επισκέπτη, τον επιχειρηματία, τον επενδυτή. Ανακαλύψτε την!».

Με αυτά τα λόγια υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης τους επίσημους προσκεκλημένους της εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Περιφέρεια στο Ντουμπάι στο ελληνικό περίπτερο της Expo Dubai 2020, σε συνεργασία με την Enterprise Greece.

Δεκάδες επιχειρηματίες από το Ντουμπάι και όλο τον κόσμο, διεθνούς φήμης food bloggers και συντάκτες γαστρονομίας, αλλά και Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται με επιτυχία στο Εμιράτο, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέσα από μια δυναμική εκδήλωση με τίτλο «Ανακαλύψτε την Αττική, τη γη των ευκαιριών» τα μοναδικά πλεονεκτήματα των αγροδιατροφικών προϊόντων της Αττικής, αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται από την αξιοποίησή τους στον γαστρονομικό τουρισμό, τον τουρισμό υγείας και ευεξίας, την καινοτόμο επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε ότι η διεθνής προβολή των Αττικών προϊόντων «το φυστίκι Αιγίνης, τα σύκα Μαρκόπουλου, το αγνό μέλι, οι διάσημες από την αρχαιότητα ποικιλίες οίνου, το παρθένο ελαιόλαδο, τα βότανα, τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα κρέατα και τα ψάρια» αποτελεί υψηλή προτεραιότητα της διοίκησης, κάτι που αποτυπώνεται και στη συμμετοχή σε δέκα διεθνείς εκθέσεις, ακόμα και στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας:

«Αντιλαμβανόμαστε τον αγροδιατροφικό τομέα ως κομβικό πυλώνα της περιφερειακής οικονομίας, με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, καθώς με αυτόν τον τρόπο δίνονται επιπλέον διέξοδοι στο πρόβλημα της ανεργίας, ενώ παράλληλα ενισχύεται η προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Αττικής, ένα όχημα μέσω του οποίου τα προϊόντα των ελληνικών προορισμών γίνονται περισσότερο γνωστά στις διεθνείς αγορές» είπε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε:

«Σε μια εποχή που ο υπερτουρισμός ψυχαγωγίας δείχνει πλέον παρωχημένος, επενδύουμε σε θεματικές μορφές τουρισμού, με τον γαστρονομικό και τον οινικό να κατέχουν εξέχουσες θέσεις στον οραματικό σχεδιασμό μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε, ότι οι γεύσεις που δοκιμάζουμε σε κάθε ταξίδι, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των αναμνήσεών μας και ένα βασικό στοιχείο της ολοκληρωμένης ταξιδιωτικής εμπειρίας που αποκομίζουμε και που θέλουμε να μοιραστούμε με τον περίγυρό μας».

Ιδιαίτερη ήταν επίσης η αναφορά του Περιφερειάρχη και σε μία ακόμα μορφή θεματικού τουρισμού στον οποίο επενδύει η Περιφέρεια Αττικής, τον τουρισμό υγείας και ευεξίας, καθώς «οι ισορροπημένες διατροφικά επιλογές, σε συνδυασμό με την αυθεντική ελληνική ζεστή φιλοξενία, τις πρότυπες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις σε όλη την Αττική, τις δραστηριότητες ευεξίας και υγείας σε υπερσύγχρονες υποδομές, δημιουργούν μια υψηλή πρόσθετη αξία στην ολοκληρωμένη εμπειρία που απολαμβάνει ο διεθνής τουρίστας υγείας.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ιωάννης Σμυρλής τόνισε ότι η Περιφερειακή Ανάπτυξη αποτελεί βασική προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση και σε αυτή την κατεύθυνση οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής την καθιστούν πρωτοπόρο: «Είμαι χαρούμενος, γιατί μαζί με τον Περιφερειάρχη συνεργαζόμαστε στενά για να αναδείξουμε τον πολιτιστικό και ιστορικό πλούτο της Αττικής, την υψηλή γαστρονομία της, τις υπερσύγχρονες υποδομές της ώστε να γίνει ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διεθνώς για κάθε εποχή του χρόνου».

«Ο πολιτισμός ως συνδυασμός της πολιτιστικής κληρονομιάς, της σύγχρονης δημιουργίας, αλλά και της δημιουργικής οικονομίας παίζει καθοριστικό ρόλο σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο» ανέφερε κατά τον χαιρετισμό της η Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ Δρ. Ελένη Δουνδουλάκη, η οποία επεσήμανε ότι γνωρίζει το έργο που επιτελείται στην Περιφέρεια Αττικής, καθώς η ίδια υπήρξε για ικανό διάστημα Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού.

Δείτε εδώ την εκδήλωση της Περιφέρειας Αττικής στην Expo Dubai 2020

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024