Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
TikTok: «Πόλεμος» για μια διάσωση σκύλου – Είναι ψεύτικο το βίντεο λένε οι ειδικοί

TikTok: «Πόλεμος» για μια διάσωση σκύλου – Είναι ψεύτικο το βίντεο λένε οι ειδικοί

Το βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου και έχει γίνει viral. Όλοι μιλούν για αυτόν τον γενναίο άνδρα που έσωσε τον σκύλο.

Το βίντεο το έχουν δει κοντά στα 8,3 εκατομμύρια άνθρωποι και το έχουν σχολιάσει τουλάχιστον 30.000. Δείχνει καρέ καρέ τη διάσωση ενός μικρού σκύλου στην Αυστραλία, που το λουρί του είχε μπερδευτεί και είχε κολλήσει στις ράγες, την ώρα που το τρένο ερχόταν με ταχύτητα.

Όπως έγινε γνωστό το σκυλάκι το είχε σκάσει από τον ιδιοκτήτη του και περιφερόταν κοντά στις ράγες ενός τρένου, με το λουρί του να κρέμεται δεξιά και αριστερά. Πάνω από τη γέφυρα ένα ζευγάρι το τραβούσε βίντεο.

Όταν ξαφνικά άκουσαν από μακριά το τρένο να σφυρίζει, σημάδι ότι πλησίαζε. Τότε ένας άνδρας από το πουθενά εμφανίζεται και σαν τρελός αρχίζει να τρέχει δίπλα στις γραμμές του τρένου για να φτάσει τον ακινητοποιημένο σκύλο.

Την ώρα που προσπαθεί να ξεμπερδέψει το λουρί του σκύλου, το τρένο κάνει την εμφάνιση του. Ερχόταν με ταχύτητα προς το μέρος τους και πλέον δεν κινδύνευε μόνο το σκυλί αλλά και ο άνδρας.

Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ο άνδρας καταφέρνει να ξελύσει το λουρί, και κάνει μια βουτιά στο πλάι τραβώντας και παρασύροντας μακριά από τον θάνατο και το σκυλί. Όλα αυτά το τελευταίο κλάσμα του δευτερολέπτου.

Στα σχόλια τους ο κόσμος χαρακτηρίζει τον άνδρα λέγοντας ότι είναι ένα γενναίος που έπαιξε τη ζωή του κορώνα γράμματα για να σώσει τον σκύλο. «Θεέ μου τι έκανε ο άνθρωπος; Είμαστε όλοι ευγνώμονες», «Πρόκειται για έναν ήρωα που ρίσκαρε τη ζωή του», «Η καρδιά μου πήγαινε να σπάσει από την αγωνία όσο έβλεπα το βίντεο» είναι μερικά από τα χιλιάδες σχόλια για τον ήρωα – σωτήρα του σκύλου.

Ψεύτικο βίντεο;

Πάντως δεν ήταν λίγα και τα σχόλια στην ανάρτηση ότι το βίντεο είναι ψεύτικο και δεν συνέβη ποτέ. Είναι δηλαδή προϊόν ενός καλοδουλεμένου μοντάζ. Μάλιστα ο ειδικός σε θέματα ανάλυσης, καθηγητής του πανεπιστημίου του Berkeley, Hany Farid, δήλωσε πως «αφού εξέτασα προσεκτικά την εικόνα ξανά και ξανά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το βίντεο είναι ψεύτικο.

Το βίντεο έκανε μεγάλη θραύση στο TikTok  όμως ύστερα από ενδελεχή εξέταση από ειδικούς, κατέβηκε από την πλατφόρμα και απενεργοποιήθηκε ο λογαριασμός του προσώπου που το ανέβασε, με το όνομα @random_crap.69.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024