Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Microsoft: Κυβερνοεπίθεση με λεία τον πηγαίο κώδικα προϊόντων

Microsoft: Κυβερνοεπίθεση με λεία τον πηγαίο κώδικα προϊόντων

Η ομάδα χάκερς Lapsus$ υποστηρίζει ότι μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να υποκλέψει δεδομένα από τις Okta, Nvidia, Samsung και Ubisoft, εκτός από τη Microsoft.

Η ομάδα Lapsus$ έγινε ευρύτερα γνωστή τους προηγούμενους μήνες όταν κατάφερε να υποκλέψει δεδομένα από μεγάλες εταιρείες του χώρου της τεχνολογίας, όπως οι Nvidia, Samsung και Okta. Τελευταίο της «κατόρθωμα» ότι κατάφερε να διεισδύσει στο δίκτυο της Microsoft.

Η ομάδα προχώρησε σε μία ανάρτηση ενός αρχείου, μεγέθους 37GB, το οποίο υποστηρίζει ότι περιέχει μέρος (ποσοστό 45%) του πηγαίου κώδικα της μηχανής αναζήτησης Bing και της ψηφιακής βοηθού Cortana, αμφότερα προϊόντα της Microsoft. Επίσης, αναφέρει ότι υπέκλεψε και σε ποσοστό 90% τον πηγαίο κώδικα της εφαρμογής Bing Maps.

Η αμερικανική εταιρεία προχώρησε, μετά την ανάρτηση, σε διερεύνηση του θέματος και επιβεβαίωσε ότι η συγκεκριμένη ομάδα διείσδυσε σε «έναν και μόνο λογαριασμό» από όπου έκλεψε τμήματα του πηγαίου κώδικα ορισμένων προϊόντων της.

Μία ανάρτηση στην ιστοσελίδα αφιερωμένη σε θέματα ασφαλείας της Microsoft, αναφέρει ότι ερευνητές έχουν θέσει υπό παρακολούθηση την ομάδα Lapsus$ εδώ και εβδομάδες και ότι έχει εντοπίσει λεπτομέρειες για ορισμένες μεθόδους που χρησιμοποιεί για να διεισδύσει στα συστήματα των θυμάτων της.

Παράλληλα, η εταιρεία υποστηρίζει ότι ο κώδικας που διέρρευσε δεν είναι κρίσιμης σημασίας ώστε να χαρακτηριστεί σοβαρός κίνδυνος και ότι η ομάδα αντίδρασης της εταιρείας τερμάτισε τη δραστηριότητα των χάκερς.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Microsoft παραδέχεται ότι δέχθηκε κυβερνοεπίθεση και μέρος πηγαίου κώδικα προϊόντων της διέρρευσε. Το ίδιο είχε συμβεί και μετά την υπόθεση SolarWinds.

Η Lapsus$ έχει υποστηρίξει κατά το πρόσφατο παρελθόν ότι έχει αποκτήσει πρόσβαση σε δεδομένα των Okta, Samsung, Ubisoft, Nvidia. Ενώ οι Samsung και Nvidia παραδέχθηκαν ότι όντως υπήρξε διαρροή δεδομένων, η Okta από την πλευρά της υποστήριξε ότι «οι υπηρεσίες της δεν υπέστησαν διαρροή και παραμένουν πλήρως λειτουργικές».

Πηγή: ΟΤ.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024