Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
H Mercedes-AMG και η τέχνη... του δρόμου

H Mercedes-AMG και η τέχνη… του δρόμου

Ο βελτιωτικός οίκος της γερμανικής φίρμας συμπράττει με τη βρετανική εταιρεία skateboard και streetwear για την δημιουργία τεσσάρων τετράτροχων έργων τέχνης

Η γερμανική φίρμα ένωσε τις δυνάμεις της με τη βρετανική Palace συνδημιουργώντας τέσσερα art cars με έμπνευση ισάριθμες μητροπόλεις (Λονδίνο, Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη και Τόκυο και εμφανή την κουλτούρα του της τέχνης του δρόμου που πρεσβεύει η δεύτερη η οποία δραστηριοποιείται στην κατασκευή skateboards και όσων τα περιβάλλουν.

Η νέα συνεργασία προέκυψε μετά την εμπλοκή της Palace στην διακόσμηση της αγωνιστικής Mercedes-AMG HRT GT3 η οποία συμμετείχε στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Nurburgring την περασμένη χρονιά.

Η συνέχεια δίνεται από μια τετράδα εμβληματικών μοντέλων της Mercedes-AMG το καθένα από τα οποία υιοθετεί μια αρκετά διαφορετική αισθητική που συμβαδίζει με τον χαρακτήρα του.

Η πρώτη και πιο επιθετική pop προσέγγιση αφορά την Mercedes-AMG Α 45 S η οποία επωφελείται από ένα design που επιγράφεται ως «Tiger London» και το οποίο σχεδιάστηκε για να αποτίσει φόρο τιμής στην βρετανική παράδοση και ιδιαίτερα ζωντανή κουλτούρα των κατά παραγγελία οχημάτων που μεσουρανούσαν τις δεκαετίες του ’60, ’70 και ’80 στη γηραιά αλβιόνα.

Η Mercedes-AMG SL 63 εμπνέεται από το «μακρύ καλοκαίρι της Καλιφόρνιας» με τα χαρακτηριστικά μοτίβα και τα χρώματα που κοσμούν το αμάξωμα να φέρουν τον ταιριαστό τίτλο «Sunset LA».

Σε αισθητικούς ρυθμούς Νέας Υόρκης, η GT 4-Door 63 υιοθετεί μια ενδιαφέρουσα διχρωμία που ξεκινά από μαύρη στο μπροστινό τμήμα και όσο προχωρά προς τα πίσω μεταβάλλεται σε κίτρινη.

Ο τίτλος της είναι «Neon Fade New York» τιμώντας την πόλη που δεν κοιμάται ποτέ και σίγουρα αποτελεί από τις πιο φωτεινές του πλανήτη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τη συλλογή συμπληρώνει η έκδοση «Space Horse Tokyo» που βρίσκει τον ιδανικό καμβά στις επιφάνειες μιας G-Class με το διακριτικό 63 δια χειρός AMG για να εκφράσει την υπόληψη της Palace στην ιαπωνική κουλτούρα των anime η οποία μεταφράζεται στην αποτύπωση ενός καλπάζοντος αλόγου στα πλευρά του αυτοκινήτου.

Εκτός από την εξωτερική εμφάνιση των παραπάνω μοντέλων της AMG, η βρετανική φίρμα έχει φροντίσει να επιμεληθεί αναλόγως και το εσωτερικό τους, σχεδιάζοντας τις επενδύσεις αναλόγως το εκάστοτε θέμα και προσθέτοντας τη δική της χρωματική πινελιά στα LED φωτιστικά σώματα των εξωτερικών καθρεπτών.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024