Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η σύζυγος του Ζελένσκι μιλά για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό μέσο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η σύζυγος του Ζελένσκι μιλά για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό μέσο

Είναι η πρώτη φορά που η σύζυγος το Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δίνει συνέντευξη στον ευρωπαϊκό τύπο και μιλά για τον πόλεμο και τη χώρα της.

Η συνέντευξη της «Πρώτης Κυρίας» της Ουκρανίας, της Ολένα Ζελένσκα δόθηκε στη Γαλλική εφημερίδα «Le Parisien» και είναι η πρώτη φορά από την Ρωσική εισβολή στη χώρα που η κ. Ζελένσκα μιλάει.

Η συνέντευξη δεν δόθηκε σε κάποιο σαλόνι με αναπαυτικούς καναπέδες όπου συνεντευξιαζόμενος και δημοσιογράφος μιλούν σε χαλαρό ύφος. Η συνέντευξη όπως διευκρινίζει η εφημερίδα, δόθηκε εξ αποστάσεως και κάτω από άσχημες και αντίξοες συνθήκες λόγω του πολέμου.

Αυτό που χαρακτηρίζει την Ολένα Ζελένσκα είναι η ψυχραιμία που διαχειρίζεται τα πράγματα, διευκρινίζει ο δημοσιογράφος. Μια γυναίκα ψύχραιμη στο πλευρό του συζύγου της την ώρα που ο λαός της βλέπει κατάματα τη φρίκη του πολέμου.

Η σύζυγος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανησυχεί ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά που ζουν τον εφιάλτη του πολέμου. Έχει επικεντρώσει τις προσπάθειες της στην οργάνωση των δομών με παιδιά και στην ασφαλή απομάκρυνση των αρρώστων παιδιών από τη χώρα.

Η συνέντευξη άρχισε με την ερώτηση: «Πως είστε;» Η απάντηση της Ζελένσκα είναι αυθόρμητη και αποστομωτική: «Σαν ένας άνθρωπος που έχει πόλεμο στην πατρίδα του. Όπως κάθε Ουκρανός. Προσπαθώ να ενημερώνομαι. Πού χτύπησε αυτή τη φορά ο εχθρός; Υπάρχουν θύματα; Κάθε μέρα πρέπει να τηλεφωνείς σε όλους τους συγγενείς σου. Είναι ζωντανοί; Να ελέγχεις τα email. Εάν τα μηνύματα έχουν «ανοίξει», υπάρχει ακόμα ελπίδα ότι έχουν δίκτυο, ότι είναι ζωντανοί»

Η «Πρώτη Κυρία» της Ουκρανίας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Ευρώπη για τη συμπαράσταση της στον λαό της: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Ευρωπαίους που βοηθούν τους πολίτες μας, που τους προσφέρουν στέγη, τροφή, που τους ενθαρρύνουν. Ο τρόπος που αντιδράσατε. Σας αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης. Οι Ουκρανοί είναι υπέροχοι και πολύ ευγνώμονες άνθρωποι. Τα παιδιά μας δεν θα ξεχάσουν ποτέ αυτό που κάνετε για εμάς».

Τα παιδιά

Μεγάλο μέρος της συνέντευξης της συζύγου του Ουκρανού προέδρου αφορούσε στα μικρά παιδιά – θύματα του παράλογου πολέμου: «Χρειαζόμαστε πραγματικά ασφαλείς ανθρωπιστικούς διαδρόμους, όπου δεν εκτοξεύονται οβίδες . Εκεί που οι ηλικιωμένοι δεν πεθαίνουν από έμφραγμα. Εκεί όπου δεν πεθαίνουν ολόκληρες οικογένειες. Από την αρχή του πολέμου περισσότερα από 109 παιδιά έχουν σκοτωθεί και περισσότερα από 120 έχουν τραυματιστεί. Μου είναι δύσκολο να παραθέσω αυτά τα στοιχεία. Αυτή είναι μια προσωπική τραγωδία για κάθε Ουκρανό»

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024