Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Maserati Grecale Folgore: Ηλεκτρική αρχή

Maserati Grecale Folgore: Ηλεκτρική αρχή

Ενόσω ο χρόνος μετράει πλέον αντίστροφα για την πρεμιέρα της νέας Grecale, η αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοσή της εντοπίστηκε από τον φωτογραφικό φακό σε δοκιμές εξέλιξης εν είδει επιβεβαίωσης της επιθετικής ηλεκτρικής στρατηγικής της Maserati

Φωτογραφίες: Automedia

Προσφάτως, η ιταλική φίρμα ανακοίνωσε φιλόδοξα σχέδια πλήρους εξηλεκτρισμού της γκάμας της και η παρουσία της ηλεκτροκίνητης έκδοσης της νέας Grecale στα πεδία δοκιμών δείχνει ιδανική επιβεβαίωση των ηλεκτρικών προθέσεων της Maserati.

 Σύμφωνα με αυτές, όλα τα νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της ιταλικής φίρμας θα προσθέτουν στην ονομασία του την λέξη Folgore η οποία σημαίνει αστραπή και εκτός από τους ηλεκτροκίνητους συνειρμούς θα μπορούσε κάλλιστα να σηματοδοτεί την ταχύτητα με την οποία η Maserati σχεδιάζει να υλοποιήσει την ηλεκτρική στρατηγική της η οποία προβλέπει το λανσάρισμα ηλεκτρικών εκδόσεων για τις Grecale, Gran Turismo, GranCabrio, Levante, Quattroporte αλλά και την MC20 έως το 2025.

Στο προκείμενο, το δοκιμαστικό πρωτότυπο της Grecale Forlgore δείχνει σχεδόν πανομοιότυπο με τις συμβατικές εκδόσεις του μοντέλου το οποίο δεν έχει αποκαλυφθεί πλήρως, η Maserati έχει φροντίσει να δώσει μια πλήρη εικόνα του μέσω μιας σειράς αποκαλυπτικών teasers.

Σε κάθε περίπτωση, ορισμένες λεπτομέρειες, με πιο χτυπητή την απουσία απολήξεων εξάτμισης, προδίδουν την ηλεκτρική τεχνολογία του συγκεκριμένου πρωτότυπου.

Αυτό που δείχνει επίσης να λείπει από την σχεδιαστική εξίσωση της Grecale Folgore είναι το «τρίπτυχο» μοτίβο εισαγωγών αέρα, οι υπηρεσίες των οποίων δεν χρειάζονται πλέον απουσία ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Προς το παρόν η ιταλική φίρμα δεν έχει επιβεβαιώσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ηλεκτρικής Grecale, σημειώνοντας ωστόσο ότι το σύνολο θα διαθέτει κύκλωμα φόρτισης 800 Volt κάτι που θα επιτρέπει στο ιταλικό SUV να φορτίζει τις μπαταρίες σε υπερταχυφορτιστές έως 300 kW.

Η ημερομηνία αποκάλυψης της Maserati Folgore δεν έχει κλειδώσει ακόμα αν και με δεδομένο ότι οι συμβατικές εκδόσεις του νέου ιταλικού SUV αναμένεται να αποκαλυφθούν άμεσα, λογικά η ηλεκτρική έκδοση δεν πρόκειται να καθυστερήσει. Η παραγωγή της νέας Grecale θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο του Cassino όπου έχουν επενδυθεί περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ για την υποδοχή του νέου SUV.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024