Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαλκίδα: Εμπορική αναβάθμιση

Χαλκίδα: Εμπορική αναβάθμιση

Να αναβαθμίσει την την τοπική επιχειρηματικότητα στη Χαλκίδα επιχειρεί με συγκεκριμένες παρεμβάσεις μεγάλης κλίμακας ο Δήμος. Η Χαλκίδα βρίσκεται σε κομβικό γεωγραφικά εμπορικό σημείο και οι παρεμβάσεις έχουν σκοπό να αναδείξουν ακριβώς αυτό.

Τα έργα που έχουν προγραμματιστεί και υλοποιούνται ή πρόκειται να υλοποιηθούν στο ευρύτερο εμπορικό κέντρο στη Χαλκίδα, παρουσίασαν, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και οι Αντιδήμαρχοι Έργων κ. Βασίλης Γουρνής και Προγραμματισμού κ. Γιάννης Νέζης, σε Φορείς και εκπροσώπους επιχειρηματιών και εμπόρων.

Συνολικά τα έργα που παρουσιάστηκαν από τους Αντιδημάρχους και έχουν ως στόχο να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, στη στήριξη του εμπορικού κι επιχειρηματικού κόσμου και ως εκ τούτων στην οικονομική ανάπτυξη του Δήμου, είναι τα εξής:

◆ Ανακατασκευή Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας και Πλατείας Εμπόρων
◆ Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου
◆ Ανάπλαση οδού Βενιζέλου έως Αρεθούσης
◆ Επέκταση πεζοδρόμησης οδών Αβάντων και Χαϊνά (έως την οδό Κατσικογιάννη)
◆ Αποκατάσταση πεζόδρομων
◆ Ασφαλτοστρώσεις
◆ Δημοτικός Ηλεκτροφωτισμός
◆ Υλοποιημένη εγκατάσταση και επέκταση του δωρεάν WiFi
◆ Σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
◆ Παρεμβάσεις Έξυπνης πόλης
◆ Πράσινες παρεμβάσεις
◆ Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.)

Ξεκινώντας την παρουσίαση των έργων, η Δήμαρχος αναφέρθηκε στο έργο της Δημοτικής Αγοράς στη  Χαλκίδα, χαρακτηρίζοντάς το ως την κορωνίδα όλων των έργων, «Έργο που τρέξαμε από την πρώτη στιγμή, ολοκληρώνοντας τις μελέτες του, προχωρώντας στην δημοπράτηση και τώρα πια στην υλοποίηση του. Έργο σύνθετο και δύσκολο, καθώς όπως ξέρετε δεν πρόκειται απλώς για ανακατασκευή αλλά παράλληλα γίνεται και ανάδειξη των αρχαιολόγων στοιχείων της.», και συνέχισε «Επιδιώξαμε και πετύχαμε τη χρηματοδότηση του από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

Από το ίδιο πρόγραμμα πετύχαμε και την χρηματοδότηση του έργου του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου, που περιλαμβάνει αναπλάσεις και εξωραϊσμούς δρόμων του εμπορικού κέντρου της πόλης.».

Στη συνέχεια αναφερόμενη στην ανάπλαση της λεωφόρου Βενιζέλου έως και Αρεθούσης τόνισε ότι, «Ένα επίσης μεγάλο έργο, στο οποίο ολοκληρώσαμε τις μελέτες, επικαιροποιήσαμε τα στοιχεία τους και βελτιώσαμε τον σχεδιασμό, είναι αυτό της ανάπλασης της Λεωφόρου Βενιζέλου-Αρεθούσης, από την παραλία της Χαλκίδας μέχρι τον κόμβο του Αγίου Στεφάνου, το οποίο για πρακτικούς λόγους χωρίζεται σε τρία έργα, ένα από την παραλία έως το Δάρινγκ, ένα από το Δάρινγκ έως το Μουσείο της Αρέθουσας, έργα προς χρηματοδότηση από το ΣΒΑΚ το Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, και ένα από το Μουσείο της Αρέθουσας, μέχρι τον κόμβο του Αγίου Στεφάνου, το οποίο τρίτο αυτό έργο, έχουμε σχεδιάσει και μελετήσει εξ ολοκλήρου στην παρούσα δημοτική θητεία και θα το χρηματοδοτήσουμε από ίδιους πόρους.»

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024