Ανοικτό κέντρο εμπορίου δημιουργείται στο Δήμο Χανίων σε μια ανάπλαση που διαφοροποιεί εντελώς την προηγούμενη κατάσταση και σύμφωνα με τις εκτημήσεις της Δημοτικής Αρχής θα αποτελέσει τόπο επιχειρηματικής δραστηριότητας και ψυχαγωγίας

Ο Δήμος Χανίων φιλοδοξεί με το φιλόδοξο έργο της ανάπλασης της πλατείας 1866, να παραδώσει ένα διαφορετικό σημείο αναφοράς της πόλης των Χανίων

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά από τον Δήμο:

«Ξεπερνώντας εμπόδια και γραφειοκρατικές δυσκολίες, η θετική απόφαση του Τοπικού Συμβούλιου Μνημείων Κρήτης, μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση μιας προσπάθειας χρόνων.

Έτσι, ο πυρήνας του αστικού κέντρου αλλάζει, ο δημόσιος χώρος διαμορφώνεται για να είναι φιλικός και λειτουργικός, τα πεζοδρόμια και οι εμπορικοί δρόμοι γίνονται σύγχρονοι και προσβάσιμοι σε όλους, και η περιοχή της πλατείας 1866 μεταμορφώνεται σε ένα νέο, ανοικτό κέντρο εμπορίου.

Οι εργασίες για το νέο ανοικτό κέντρο εμπορίου ξεκινούν μέσα στο ερχόμενο έτος και θα εξασφαλίσουν την πολυπόθητη αλλαγή, που θα δώσει και πάλι πίσω σε όλους μας, κατοίκους και επιχειρηματίες, ένα χώρο πράσινο, φωτεινό, ασφαλή και προσβάσιμο σε όλους».

Το έργο αυτό δεν αρκεί να παραδοθεί. Όπως και με όλους τους δημόσιους χώρους μεικτών χρήσεων, πρέπει να υπάρχει η κατάλληλη μέριμνα ώστε να παραμείνουν καθαροί και λειτουργικοί και φυσικά να υπάρχει ασφάλεια. Παράλληλα, να παραμείνουν οι αρχικές χρήσεις ώστε να μην αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά του χώρου και ο πρωτεύον χαρακτήρας του.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr