Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χανιά - Η πλατεία 1866 γίνεται ένα νέο, ανοικτό κέντρο εμπορίου

Χανιά – Η πλατεία 1866 γίνεται ένα νέο, ανοικτό κέντρο εμπορίου

Ανοικτό κέντρο εμπορίου δημιουργείται στο Δήμο Χανίων σε μια ανάπλαση που διαφοροποιεί εντελώς την προηγούμενη κατάσταση και σύμφωνα με τις εκτημήσεις της Δημοτικής Αρχής θα αποτελέσει τόπο επιχειρηματικής δραστηριότητας και ψυχαγωγίας

Ο Δήμος Χανίων φιλοδοξεί με το φιλόδοξο έργο της ανάπλασης της πλατείας 1866, να παραδώσει ένα διαφορετικό σημείο αναφοράς της πόλης των Χανίων

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά από τον Δήμο:

«Ξεπερνώντας εμπόδια και γραφειοκρατικές δυσκολίες, η θετική απόφαση του Τοπικού Συμβούλιου Μνημείων Κρήτης, μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση μιας προσπάθειας χρόνων.

Έτσι, ο πυρήνας του αστικού κέντρου αλλάζει, ο δημόσιος χώρος διαμορφώνεται για να είναι φιλικός και λειτουργικός, τα πεζοδρόμια και οι εμπορικοί δρόμοι γίνονται σύγχρονοι και προσβάσιμοι σε όλους, και η περιοχή της πλατείας 1866 μεταμορφώνεται σε ένα νέο, ανοικτό κέντρο εμπορίου.

Οι εργασίες για το νέο ανοικτό κέντρο εμπορίου ξεκινούν μέσα στο ερχόμενο έτος και θα εξασφαλίσουν την πολυπόθητη αλλαγή, που θα δώσει και πάλι πίσω σε όλους μας, κατοίκους και επιχειρηματίες, ένα χώρο πράσινο, φωτεινό, ασφαλή και προσβάσιμο σε όλους».

Το έργο αυτό δεν αρκεί να παραδοθεί. Όπως και με όλους τους δημόσιους χώρους μεικτών χρήσεων, πρέπει να υπάρχει η κατάλληλη μέριμνα ώστε να παραμείνουν καθαροί και λειτουργικοί και φυσικά να υπάρχει ασφάλεια. Παράλληλα, να παραμείνουν οι αρχικές χρήσεις ώστε να μην αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά του χώρου και ο πρωτεύον χαρακτήρας του.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024