Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ναύπλιο - Ξεκινάει η κατασκευή του Open Mall

Ναύπλιο – Ξεκινάει η κατασκευή του Open Mall

Το Ναύπλιο ετοιμάζεται να υλοποιήσει για πρώτη φορά μια οργανωμένου τύπου Ανοικτή Αγορά ή αλλιώς Open Mall. Το εγχείρημα για μια πόλη που σφύζει από ζωή ντόπιων και επισκεπτών είναι δύσκολο, δεδομένης της επιτυχημένης ήδη διαμορφωμένης εμπορικά πραγματικότητας. Ωστόσο το ρίσκο που λαμβάνει η Δημοτική Αρχή δείχνει πως ενστερνίζεται το ρητό «εχθρός του καλού, το καλύτερο»

Στο Ναύπλιο, το εμβληματικό έργο του Τεχνικού Προγράμματος του 2022 «Αναβάθμιση δημόσιου χώρου μέσω αναπλάσεων στο πλαίσιο της ένταξης της πράξης Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Ναυπλιέων» το οποίο αναμένεται να αλλάξει την εικόνα της πόλης του Ναυπλίου αλλά και προσδοκά να αναβαθμίσει ολόκληρο το Δήμο ξεκινά.

Όπως υποστηρίζει ο Δήμος Ναυπλίου,  πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης που στόχο έχει την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής, η οποία διαθέτει σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική. Το έργο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει αναπλάσεις χώρων, διαπλάτυνση πεζοδρομίων , διαμορφώσεις κοινοχρήστων χώρων, φυτεύσεις και δημιουργία χώρων πρασίνου, εγκατάσταση υπογειοποιημένων κάδων, wifi, mini bus και κάθε είδους άλλες παρεμβάσεις που είναι απαραίτητες σε συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο και τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις στο Open Mall. Ταυτόχρονα θα αντικατασταθεί ο φωτισμός, θα υπάρξουν διαβάσεις για την ασφαλή διέλευση των πεζών ενώ έχει υπάρξει και ειδική μέριμνα για ΑΜΕΑ.

Για την έναρξη των έργων ο δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος σε δήλωσή του ανέφερε:

«Σήμερα μιλούν τα έργα και οι πράξεις. Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ναυπλιέων για το 2022 υλοποιείται άμεσα. Ένα δύσκολο έργο που με αγώνα και συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο και τους επαγγελματίες το «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου» (Open Mall) ξεκινά. Ένα έργο πνοής που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης του Ναυπλίου προς το καλύτερο.

Η Δημοτική Αρχή πιστή στις αρχές της για μια βιώσιμη αστική ανάπτυξη θα παραδώσει στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα στους συμπολίτες μας ένα έργο που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους. Θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες παρόμοιες δράσεις προκειμένου να κάνουμε το Ναύπλιο μια σύγχρονη πόλη και το δήμο μας πρωταγωνιστή των εξελίξεων. Καλή Αρχή».

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024