Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έκρηξη στα Γρεβενά: «Όχι άλλο αίμα στους χώρους εργασίας - Απαιτούμε να διευκρινιστεί η υπόθεση» - Τι λέει η ΓΣΕΕ

Έκρηξη στα Γρεβενά: «Όχι άλλο αίμα στους χώρους εργασίας – Απαιτούμε να διευκρινιστεί η υπόθεση» – Τι λέει η ΓΣΕΕ

Με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ ζητά να διευκρινιστούν οι αιτίες που οδήγησαν στην έκρηξη στο εργοστάσιο στα Γρεβενά

Η έκρηξη στο εργοστάσιο στα Γρεβενά έχει στοιχίσει τη ζωή, όπως όλα δείχνουν και επιβεβαίωσε η εταιρία με ανακοίνωσή της, σε τρεις νέους εργαζομένους. Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η ΓΣΕΕ που ζητά να χυθεί φως στα αίτια του δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες όπου αυτές αναλογούν. Η Συνομοσπονδία στην ανακοίνωσή της αναφέρει ακόμα ότι «η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές πρέπει να αντιληφθούν επιτέλους ότι η μακάβρια λίστα των εργατικών δυστυχημάτων δε θα κλείσει αν δεν αναλάβουν εδώ και τώρα ισχυρές και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες».

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Για ακόμη μία φορά βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τραγικό συμβάν που οδήγησε στο να αγνοούνται τρεις συνάδελφοί μας και στον τραυματισμό άλλων δύο.

Είναι τεράστια η θλίψη, η οργή και αγανάκτησή μας για το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν και πολλές φορές χάνουν τη ζωή τους, την ώρα της μάχης για το μεροκάματο. Οι συνάδελφοί μας, αγνοούνται μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών υλών στα Γρεβενά χωρίς να έχουν διευκρινιστεί τα ακριβή αίτια. Η ΓΣΕΕ από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε επικοινωνία με το Εργατικό Κέντρο Γρεβενών αλλά και με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της περιοχής όπου αυτή τη στιγμή επιχειρεί στο σημείο, το οποίο σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Διοικητή της πυροσβεστικής έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπος.

Αναμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών και απαιτούμε από τις αρμόδιες αρχές να διευκρινιστεί άμεσα η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες όπου αυτές αναλογούν. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Θρηνούμε συνέχεια συναδέλφους χωρίς να λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο για να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογες τραγωδίες. Η έκρηξη στα Γρεβενά από την οποία μέχρι αυτήν την ώρα αγνοούνται οι τρεις συνάδελφοί μας είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Η Κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές πρέπει να αντιληφθούν επιτέλους ότι η μακάβρια λίστα των εργατικών δυστυχημάτων δε θα κλείσει αν δεν αναλάβουν εδώ και τώρα ισχυρές και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024