Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει
Η έκρηξη στο εργοστάσιο στα Γρεβενά έχει στοιχίσει τη ζωή, όπως όλα δείχνουν και επιβεβαίωσε η εταιρία με ανακοίνωσή της, σε τρεις νέους εργαζομένους. Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η ΓΣΕΕ που ζητά να χυθεί φως στα αίτια του δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες όπου αυτές αναλογούν. Η Συνομοσπονδία στην ανακοίνωσή της αναφέρει ακόμα ότι «η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές πρέπει να αντιληφθούν επιτέλους ότι η μακάβρια λίστα των εργατικών δυστυχημάτων δε θα κλείσει αν δεν αναλάβουν εδώ και τώρα ισχυρές και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες».
Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Για ακόμη μία φορά βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τραγικό συμβάν που οδήγησε στο να αγνοούνται τρεις συνάδελφοί μας και στον τραυματισμό άλλων δύο.
Είναι τεράστια η θλίψη, η οργή και αγανάκτησή μας για το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν και πολλές φορές χάνουν τη ζωή τους, την ώρα της μάχης για το μεροκάματο. Οι συνάδελφοί μας, αγνοούνται μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών υλών στα Γρεβενά χωρίς να έχουν διευκρινιστεί τα ακριβή αίτια. Η ΓΣΕΕ από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε επικοινωνία με το Εργατικό Κέντρο Γρεβενών αλλά και με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της περιοχής όπου αυτή τη στιγμή επιχειρεί στο σημείο, το οποίο σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Διοικητή της πυροσβεστικής έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπος.
Αναμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών και απαιτούμε από τις αρμόδιες αρχές να διευκρινιστεί άμεσα η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες όπου αυτές αναλογούν. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Θρηνούμε συνέχεια συναδέλφους χωρίς να λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο για να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογες τραγωδίες. Η έκρηξη στα Γρεβενά από την οποία μέχρι αυτήν την ώρα αγνοούνται οι τρεις συνάδελφοί μας είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Η Κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές πρέπει να αντιληφθούν επιτέλους ότι η μακάβρια λίστα των εργατικών δυστυχημάτων δε θα κλείσει αν δεν αναλάβουν εδώ και τώρα ισχυρές και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου