Έκρηξη στα Γρεβενά: «Όχι άλλο αίμα στους χώρους εργασίας – Απαιτούμε να διευκρινιστεί η υπόθεση» – Τι λέει η ΓΣΕΕ
Με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ ζητά να διευκρινιστούν οι αιτίες που οδήγησαν στην έκρηξη στο εργοστάσιο στα Γρεβενά
Η έκρηξη στο εργοστάσιο στα Γρεβενά έχει στοιχίσει τη ζωή, όπως όλα δείχνουν και επιβεβαίωσε η εταιρία με ανακοίνωσή της, σε τρεις νέους εργαζομένους. Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η ΓΣΕΕ που ζητά να χυθεί φως στα αίτια του δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες όπου αυτές αναλογούν. Η Συνομοσπονδία στην ανακοίνωσή της αναφέρει ακόμα ότι «η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές πρέπει να αντιληφθούν επιτέλους ότι η μακάβρια λίστα των εργατικών δυστυχημάτων δε θα κλείσει αν δεν αναλάβουν εδώ και τώρα ισχυρές και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες».
Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Για ακόμη μία φορά βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τραγικό συμβάν που οδήγησε στο να αγνοούνται τρεις συνάδελφοί μας και στον τραυματισμό άλλων δύο.
Είναι τεράστια η θλίψη, η οργή και αγανάκτησή μας για το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν και πολλές φορές χάνουν τη ζωή τους, την ώρα της μάχης για το μεροκάματο. Οι συνάδελφοί μας, αγνοούνται μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών υλών στα Γρεβενά χωρίς να έχουν διευκρινιστεί τα ακριβή αίτια. Η ΓΣΕΕ από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε επικοινωνία με το Εργατικό Κέντρο Γρεβενών αλλά και με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της περιοχής όπου αυτή τη στιγμή επιχειρεί στο σημείο, το οποίο σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Διοικητή της πυροσβεστικής έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπος.
Αναμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών και απαιτούμε από τις αρμόδιες αρχές να διευκρινιστεί άμεσα η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες όπου αυτές αναλογούν. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Θρηνούμε συνέχεια συναδέλφους χωρίς να λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο για να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογες τραγωδίες. Η έκρηξη στα Γρεβενά από την οποία μέχρι αυτήν την ώρα αγνοούνται οι τρεις συνάδελφοί μας είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Η Κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές πρέπει να αντιληφθούν επιτέλους ότι η μακάβρια λίστα των εργατικών δυστυχημάτων δε θα κλείσει αν δεν αναλάβουν εδώ και τώρα ισχυρές και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες.
- Διευκόλυνση πρόσβασης σε παραλίες σε ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες από τον Δήμο Παγγαίου
- Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin το 2010
- ΕΛΑΣ: Ο Αδωνισμός, είναι η πολιτική φιλοσοφία Μητσοτάκη και το τελευταίο καταφύγιό του
- Ποιος είναι ο φορ που θέλει η Λιόν για τη θέση του Γιάρεμτσουκ (vid)
- Παναγιώτης Νέστορας: «Το μόνο που έχω να ρωτήσω είναι γιατί τόσο μίσος, ποιοι είναι πίσω από τους εκτελεστές»
- Επίδειξη μίσους στη Βόρεια Ιρλανδία: Ομοίωμα τζαμιού πυρπολήθηκε έξω από το Μπέλφαστ
- H OpenAI απαντά στην Anthropic με νέο πολυεργαλείο για επιχειρήσεις
- Κωνσταντίνος Αργυρός – Οι «Καμπάνες» του, γίνονται το πρώτο ελληνόφωνο άλμπουμ στα Billboard
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442