Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έκρηξη στα Γρεβενά: «Για εμάς είναι αγνοούμενοι» λέει θείος ενός από τους τρεις εργαζόμενους - Από τύχη δεν βρισκόταν στο σημείο άλλοι δύο

Έκρηξη στα Γρεβενά: «Για εμάς είναι αγνοούμενοι» λέει θείος ενός από τους τρεις εργαζόμενους – Από τύχη δεν βρισκόταν στο σημείο άλλοι δύο

Ακόμα δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση που να εξηγεί τον λόγο που οδήγησε στην έκρηξη στα Γρεβενά

Η έκρηξη στα Γρεβενά έχει αφήσει πίσω της κρανίου τόπο και τρεις αγνοούμενους εργάτες. Οι ελπίδες να είναι ζωντανοί εξανεμίζονται με την ώρα, ωστόσο δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση που να αναφέρει κάτι διαφορετικό.

Και οι τρεις είναι νέοι ανάμεσα σε 30 και 47 ετών. «Δεν μπορούν να τους βρούνε…Έγινε μεγάλη έκρηξη, ισοπεδώθηκε όλο το κτήριο. Τρία παιδιά ήτανε, τρία παιδιά ψάχνανε. Ήθελε μισή ώρα να τελειώσει τη βάρδια του. Να φανταστείτε ότι έκανε μιάμιση ώρα να πάει στη δουλειά και με τις καιρικές συνθήκες, δηλαδή με χιόνια με τέτοια, ταλαιπωρία γερή», είπε στο Mega ο ξάδερφος ενός εργαζόμενου που αγνοείται

Τίποτα δεν θυμίζει ότι σε αυτόν τον χώρο, υπήρχε εργοστάσιο.

«Φανταστείτε ας πούμε μια περιγραφή σαν ένα κρανίου τόπος. Διαπιστώσαμε ότι έχει καταστραφεί όλη η μονάδα παραγωγής του εργοστασίου, έχουν εκσφενδονιστεί κομμάτια από μπετό καθώς και άλλα υλικά, λαμαρίνες και τα λοιπά σε μια ακτίνα τετρακόσια με πεντακόσια μέτρα», είπε ο πύραρχος Αντώνιος Καλαϊδόπουλος.

Η πυροσβεστική έχει αποκλείσει σε μεγάλη ακτίνα την περιοχή, αναμένοντας ειδική μονάδα πυροτεχνουργών για να ελέγξουν τον χώρο.

«Ο ένας είναι σαράντα επτά ετών, οι άλλοι είναι μεταξύ τριάντα και σαράντα. Νέοι άνθρωποι, οικογενειάρχες. Δεν μπορούν να μπουν μέσα να ψάξουνε. Η πυροσβεστική να μπει γιατί πρέπει να έρθει ειδικό κλιμάκιο πυροτεχνουργών από τη Θεσσαλονίκη να δει μήπως υπάρχει κίνδυνος να γίνει κι άλλη έκρηξη δεν μπορούν να μπουν να ψάχνουν έτσι οι άνθρωποι…», δήλωσε ο Ιωάννης Θεοδωρίδης, πρόεδρος της κοινότητας Κνίδης.

Γλίτωσαν από θαύμα

Την ώρα της έκρηξης, ένας 24χρονος φύλακας, μόλις είχε πιάσει βάρδια και βρισκόταν στο φυλάκιο της εισόδου. Η αδερφή του περιγράφει αποκλειστικά στο Live News τα όσα της μετέφερε ο φύλακας.

«Ήταν μέσα σε ένα κουβούκλιο, έγινε μία έκρηξη πέσαν τα τζάμια πάνω του, πρόλαβε να καλυφθεί. Κάτι πέτρες έρχονταν από τον ουρανό και προσπάθησε να φύγει από εκεί, για να σταματήσει κόσμο, για να γλιτώσει κόσμο που ήταν να μπει στο εργοστάσιο. Απ’ ότι ξέρω τον βρήκε ένας αστυνομικός και τον μετέφερε σε ένα εκκλησάκι μέσα μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο», είπε στο MEGA.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γρεβενών, δύο ακόμα εργαζόμενοι στο εργοστάσιο σώθηκαν, καθώς δεν είχαν προλάβει να φτάσουν στην ώρα τους στη δουλειά από καθαρή τύχη.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή, που έγινε αισθητή ακόμα και 20 χλμ. μακριά.

«Ήταν πολύ ισχυρή η έκρηξη κουνηθήκανε σαν να έκανε σεισμό. Εγώ ήμουνα σε απόσταση δέκα χιλιόμετρα, άκουσα την έκρηξη, την σκόνη απ’ τον καπνό αλλά η έκρηξη έγινε αισθητή στα 20 χιλιόμετρα στην πόλη των Γρεβενών», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρίδης.

Οι αρχές παραμένουν στο σημείο όπου αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει η έρευνα για τους τρεις αγνοούμενους.

«Ελπίζουμε»

Ο Χαράλαμπος Ορφανίδης, θείος του 36χρονου αγνοούμενου, μίλησε στο LIVE NEWS και δήλωσε πως περιμένουν με αγωνία την ενημέρωση της πυροσβεστικής.

«Για εμάς είναι αγνοούμενοι. Ελπίζουμε. Νομίζουμε ότι μπορεί αυτό το πράγμα να είναι αίσιο για τους νέους ανθρώπους και για τον ανιψιό μου», δήλωσε.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024