Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Capital: Συμφωνία για τη ναυπήγηση τεσσάρων containerships

Capital: Συμφωνία για τη ναυπήγηση τεσσάρων containerships

Η νέα παραγγελία ανεβάζει στα 19 τον συνολικό αριθμό των υπό ναυπήγηση containerships του Ομίλου της Capital

Σε νέα συμφωνία για τη ναυπήγηση ακόμη τεσσάρων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προχώρησε η Capital, συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τα πλοία θα κατασκευαστούν στα κορεατικά ναυπηγεία Hyundai Mipo Dockyard και πρόκειται για τέσσερα chittagong max μεταφορικής ικανότητας 2.800 εμπορευματοκιβωτίων το καθένα.

Τα πλοία θα ονομαστούν Adonis, Anaxagoras, Acheloos και Acastos και η παράδοση τους προγραμματίστηκε να αρχίσει τον Οκτώβριο του 2023 και να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2024.

Η νέα παραγγελία ανεβάζει στα 19 τον συνολικό αριθμό των υπό ναυπήγηση containerships του Ομίλου της Capital. Οι πρώτες εννέα παραγγελίες αφορούν πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεταφορικής ικανότητας 1.809 κουτιών το καθένα. Άλλα έξι υπό ναυπήγηση containerships είναι μεταφορικής ικανότητας 13.278 Teu το κάθε ένα και τα πρόσφατα τέσσερα 2.800 teu το κάθε ένα.

Τα πλοία θα είναι διπλού καυσίμου ενώ θα μπορούν να αξιοποιήσουν στο μέλλον και εναλλακτικά καύσιμα.

Τα υπό ναυπήγηση containerships είναι μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος ναυπήγησης συνολικού ύψους περί των 4 δισ. δολαρίων σε αξία που υλοποιεί ο Όμιλος της Capital. Πρόκειται για σύγχρονα πλοία που αξιοποιούν τις πλέον εξελιγμένες τεχνολογίες αιχμής στον σχεδιασμό, στην κατασκευή και τη διαχείριση, με απώτερο στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος,

Αυτές οι παραγγελίες εκτείνονται σε διαφορετικούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένων των πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, των πολύ μεγάλων πλοίων μεταφοράς πετρελαίου, των δεξαμενόπλοιων μεταφοράς πετρελαιοειδών και προϊόντων και των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024