Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Δεν έχει πραγματικές ενεργειακές εναλλακτικές για να απεμπλακεί από το ρωσικό φυσικό αέριο - Τι λέει ο Ρώσος πρέσβης

Γερμανία: Δεν έχει πραγματικές ενεργειακές εναλλακτικές για να απεμπλακεί από το ρωσικό φυσικό αέριο – Τι λέει ο Ρώσος πρέσβης

Ο Ρώσος πρέσβης στη Γερμανία αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στις κυρώσεις της Δύσης στη Μόσχα και στις ενεργειακές εναλλακτικές που έχει το Βερολίνο

Ο Ρώσος πρέσβης στη Γερμανία, Σεργκέιν Νετσάγιεφ, σε συνέντευξή του εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι το σχέδιο της Γερμανίας να βρει άλλες πηγές ενέργειας από το ρωσικό φυσικό αέριο δεν είναι βιώσιμο, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους πολίτες της χώρας που βλέπουν τις ανατιμήσεις στην τσέπη τους και καταλαβαίνουν, σύμφωνα πάντα με τη δική του εκτίμηση, ότι οι κυρώσεις της Δύσης εις βάρος της Ρωσίας δεν είναι προς όφελός τους.

Δεν υπάρχουν πραγματικές εναλλακτικές

«Μέχρι στιγμής δεν φαίνονται πραγματικές εναλλακτικές λύσεις για το αέριο που διοχετεύουμε μέσω σωλήνων, διότι το υγροποιημένο φυσικό αέριο απαιτεί μεγάλη προεργασία, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής των απαραίτητων υποδομών και τερματικών σταθμών, οι οποίοι τώρα δεν υπάρχουν. Η γερμανική οικονομία προσπαθεί τώρα να βρει κάποιες πρόσθετες «ενεργειακές πηγές», αλλά είναι σαφές ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πραγματική εναλλακτική λύση στο ρωσικό φυσικό αέριο, το οποίο είναι φθηνότερο, πιο αξιόπιστο και υπάρχουν και οι απαραίτητες υποδομές για τη διάθεσή του», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Σεργκέι Νετσάγιεφ στο τηλεοπτικό κανάλι RBC.

Επιφυλακτικοί οι πολίτες στις κυρώσεις

Σύμφωνα με τον Ρώσο διπλωμάτη, οι άνθρωποι στη Γερμανία είναι επιφυλακτικοί απέναντι στα μέτρα που λαμβάνει συλλογικά η Δύση εναντίον της Ρωσίας στον ενεργειακό τομέα.

«Όλα αυτά έχουν αρνητικό αντίκτυπο στους ανθρώπους. Η Γερμανία κάνει τη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αρνείται την πυρηνική ενέργεια και σχεδιάζει να απαλλαγεί και από τη χρήση άνθρακα. Έτσι, το φυσικό αέριο είναι πρακτικά η μόνη πηγή ενέργειας για τα νοικοκυριά και την οικονομία, προκειμένου να διατηρηθούν οι σημερινοί ρυθμοί οικονομικής ανάπτυξης και να εξασφαλιστεί η κοινωνική προστασία και η ενεργειακή ασφάλεια», τόνισε, προσθέτοντας ότι η συζήτηση για τον περιορισμό των ρωσικών προμηθειών φυσικού αερίου ή πετρελαίου συνεπάγονται αύξηση των τιμών στη χώρα.

«Και τώρα, όταν οι τιμές της βενζίνης ξεπερνούν τα δύο ευρώ ανά λίτρο, οι απλοί άνθρωποι, όπως είναι φυσικό, καταλαβαίνουν τι συμβαίνει. Και δεν επιδεικνύουν κατανόηση», πρόσθεσε ο Νετσάγιεφ.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024